Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: AEX doet bijna niks

Fondsenrondje: AEX doet bijna niks

De AEX doet wat het al geruime tijd doet: weinig, met een licht positieve ondertoon. Tegelijk valt er op individueel fondsniveau genoeg te beleven.

 

Lijstje marktoverzicht
Klik op het plaatje voor een grote versie

 

Tostrams ziet een driehoekje:

 

De kwartaalcijfers stromen binnen:

  • Allereerst ING: aardig conform verwachting, geen lelijke tegenvallers maar ook geen cijfers om direct opgewonden van te raken. Het aandeel staat licht onder druk en dat heeft wellicht te maken met een wat tegenvallende kostenstructuur bij de bank.
  • Dan Vastned: keurige cijfers, al lijkt het allemaal wat minder te gaan omdat de directe huurinkomsten wat terugvallen. Dat heeft alles te maken met het afstoten van de vastgoedportefeuille in Turkije. Dat betekent minder huurinkomsten, maar het risicoprofiel is daarmee wel verbeterd.
  • Takeaway.com dan. Ook daar geen echte verrassingen. We lezen elders dat de order-intake van het bedrijf wat tegen zou vallen, maar dat blijkt niet uit de cijfers. De negatieve koersreactie lijkt dan ook eerder te linken aan de cash burn: marktaandeel boven winst. Amazon.com is er heel groot mee geworden.
  • Hunter Douglas: stevige groei, vooral dankzij eerdere acquisities en ondanks enige valutaire tegenwind.
  • Tot slot SnowWorld: ambitieus, een weinigzeggende trading update maar wel een herhaling van de eerder afgegeven verwachting van een verbetering van het resultaat voor het gehele (gebroken) boekjaar.


Ander bedrijfsnieuws dan. Corbion wil een kleine overname doen in de VS: het zal een bod uitbrengen op een Amerikaans bedrijf, TerraVia, dat voeding en voedingsingrediënten maakt uit... algen. Dat moet €20 mln kosten, maar Corbion waarschuwt ervoor dat daar nog het nodige bij zal komen: TerraVia geldt als "noodlijdend."

AirFrance-KLM vliegt weer hoog vanochtend. Concurrent Lufthansa verhoogde vanochtend definitief de vooruitzichten voor geheel 2017.

Wilt u voorbeurs inhoudelijk op de hoogte zijn van van de kwartaalcijfers en overig relevant bedrijfsnieuws? Dan is IEX Premium vast iets voor u.

 

Lijstje AEX AMX en AScX fondsen
Klik op het plaatje voor een grote versie

 


Martin Crum is senior beleggingsanalist. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Crum kan posities innemen op de financiële markten.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Martin Crum

Martin Crum is senior beleggingsanalist met meer dan twintig jaar beroepsmatige ervaring op de financiële markten, bij bedrijven als Euronext, Optiver en AEK. Als fundamenteel analist ligt zijn focus en voorkeur bij solide bedrijven met een stevige kasstroom. Sinds 2013 levert hij met zijn eigen bedrijf Beagsh Research & Trad...

Meer over Martin Crum

Recente analyses van Martin Crum

  1. 18 apr Logische herfinanciering Pharming
  2. 18 apr CM.com zet weer stap in de goede richting
  3. 17 apr Herhaling van zetten bij Just Eat Takeaway

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links