Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Tradealot, nieuw in broker- en vermogensbeheer

Tradealot, nieuw in broker- en vermogensbeheer

- advertorial - 

In augustus 2016 heeft Tradealot een obligatie uitgegeven om een online broker- en vermogensbeheerder op te richten die middels een geheel nieuw concept zou moeten gaan werken. Na een geslaagde funding zijn ze onlangs van start gegaan. Wat kunnen we verwachten van deze nieuwe speler? Paul Lamain, directeur van Tradealot, beantwoordt onze vragen.

Hoe is de start van Tradealot verlopen?

"Het was een zeer drukke maar ook enerverende periode, waarin Tradealot een strategische samenwerking is aangegaan met AFX Markets Ltd. AFX Markets Ltd. heeft het concept van Tradealot al snel omarmd aangezien dit naadloos aansloot aan bij de toekomstige plannen van AFX."

Welke producten gaan jullie aanbieden?

"Het Tradealot-concept wordt door AFX in twee fases gelanceerd in Europa. Recent is er gestart met een derivatenplatform en drie vormen van vermogensbeheer. Het aandelenplatform zal binnen een aantal maanden moeten gaan volgen."

Wat onderscheidt jullie van de reeds bestaande online brokers en vermogensbeheerders?

"Wat betreft het online broker gedeelte zal AFX Markets Ltd. met het Tradealot concept de eerste partij zijn die zelfstandig beleggen aanbiedt tegen een vaste prijs per maand. De prijzen zoals ze worden ontvangen van de prime brokers en banken zullen een op een worden doorgezet naar de klant, zonder commissies te berekenen. Het vaste maandbedrag zal slechts 24,95 euro bedragen."

"Binnen de AFX groep is Quantic de vermogensbeheerder. Ze beheren momenteel zo’n 250 miljoen euro, dus ze hebben hun sporen al verdiend in het alternatieve vermogensbeheer. De producten waarmee gewerkt wordt zijn FX en Futures. Beleggers die interesse hebben kunnen uiteraard uitgebreide factsheets met verleden behaalde resultaten aanvragen."

"Er wordt gewerkt met portefeuilles die naar wens van de klant worden ingericht. Door goed te luisteren naar onder andere risicobereidheid en rendementsverwachtingen zal een strategie worden bepaald die daar goed bij aansluit. Deelnemen kan vanaf 10.000 euro."

"Omdat Tradealot een nieuwe naam is en om de Nederlandse markt kennis te laten maken met het vermogensbeheer dat via Quantic wordt geboden, is besloten om alle nieuwe klanten zes maanden lang vermogensbeheer te bieden zonder beheerskosten en zonder winstdeling."

Wat zijn de verwachtingen voor het eerste jaar?

"Die zijn hoog, we hebben heel van positieve reacties gekregen onder beleggers. De doelstelling is om uiteraard een vaste speler te worden in de markt. In het eerste jaar willen we dan ook een aanzienlijk bedrag onder beheer gaan krijgen van investeerders."

Zijn er plannen om het concept in andere lidstaten uit te rollen?

"Zeer zeker. Het concept zal in meerdere landen worden uitgerold, onder andere kijken we naar Oost-Europa en Azië. We zullen deze plannen gaan uitrollen zodra we voet aan de grond in Nederland hebben."


Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden bij Tradealot. 


Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Advertorial IEX

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de IEX-redactie om.

Meer over Advertorial IEX

Recente artikelen van Advertorial IEX

  1. 30 jul Unieke kans: leer handelen van professionals op Beursplein 5
  2. 12 mei Duurzaam ondernemen en beleggen raken in stroomversnelling
  3. mei '20 Blije beleggers bij Trend Invest

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr. Forum 14 maart 2018 20:31
    Geen ervaring mee maar je zou ze natuurlijk om informatie kunen vragen toch? Ziet ernaar uit dat ze onderdeel zin van AFX en dat is en wereldwijde speler met meerdere kantoren en correcte vergunningen. Denk dat als je iets wilt gaan doen zoals vermogensbeheer je gewoon duidelijke afspraken moet maken over risico en verwachting.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links