Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA Shell: Op de middenstip

Shell in brede tradingrange

De dagchart van Royal Dutch Shell toont aan dat de koers beweegt in een brede tradingrange en momenteel midden op het veld staat. Wat gaan de spelers doen, omhoog naar 26 of omlaag naar ruim 23? Of blijven ze op de middenstip hangen? Ik duid de chart voor u.

Al ruim vijf maanden is er sprake van een trendloos speelveld. Geen duidelijk proces van hogere toppen en hogere bodems, of omgekeerd, geen overtuigende richting. Dit laatste wordt prima geïllustreerd door de vlakke gemiddeldelijn. Goed, geen trend dus, maar wel een trading range met:

  • 23,61 tot 23,52 als steungrenzen
  • 25,66 tot 25,85 als weerstandzone

Bulls in het voordeel

De koers staat thans min of meer midden in de range, dus zowel beer als stier krijgen de gelegenheid om de koers naar een van de krijtstrepen te duwen. De indicatoren staan er verdeeld bij, dus die bieden geen soelaas. De candles kleuren zwart, maar wel steeds met de bodies een treetje hoger.

Tel hierbij op dat onlangs een bullish engulfing-patroon is geplaatst op de groene steunstreep en kom dan tot de bevinding dat charttechnisch gezien de bulls het voordeel van de twijfel genieten. Als ik met een schuin oog naar de weekgrafiek kijk, dan hebben daar de bulls de meeste troeven in handen.

Zolang de koers boven de cruciale steunzone rond 23,60 beweegt, ligt een koersstijging naar de bovenkant van de range voor de hand. Maar dan moeten er wel witte candles geproduceerd worden, waardoor de indicatoren naar een plusstand kunnen draaien.

De turbulentie is vrij groot dus het zal de bulls niet makkelijk worden gemaakt, maar ze mogen het in ieder geval proberen.

 

Daggrafiek Royal Dutch Shell
Daggrafiek Royal Dutch Shell
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

 

IEX Week van de Technische Analyse


Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Iedere belegging die u overweegt, dient u te toetsen aan uw persoonlijk beleggersprofiel of te bespreken met uw beleggingsadviseur.

De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De standpunten en vooruitzichten van Bakker geven zijn technische mening weer over het betreffende item in zijn hoedanigheid als technisch analist en consultant. Zijn beloning staat/stond/zal niet direct of indirect in relatie (staan) met zijn specifieke aanbevelingen of standpunten in deze publicatie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Bakker

Nico Bakker is directeur en eigenaar van BTAC Visuele Analyse en als zelfstandig consultant gelieerd aan BNP Paribas S.A.. Hij houdt zich bezig met het analyseren van grafieken, het in beeld brengen van marktsentiment en het ontwikkelen en testen van beleggings- en sentimentmodellen.

Meer over Nico Bakker

Recente artikelen van Nico Bakker

  1. okt '20 Slimste Belegger 2020: coach Nico Bakker
  2. mei '19 Hollandse Aandelenavond: Nico Bakker 1
  3. jun '17 Een blik op ASML, Shell en SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links