Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA TomTom: Zuidelijke route

TomTom kan nog verder omlaag.

Vrijdag koos u uit een bepaalde selectie van aandelen voor het aandeel TomTom. Vandaag analyseer ik dit aandeel op basis van technische analyse in het kortetermijnbeeld.

Om met de deur in huis te vallen: TomTom heeft recent de zuidelijke route ingeslagen, ofwel de kans op een correctieve vervolgbeweging acht ik groot. Op lange termijn ben ik positief voor TomTom, waarbij in de loop van dit jaar de 11 euro haalbaar moet zijn, maar ik kijk vandaag dus naar de korte termijn.

In dit kortere beeld zie ik een forse correctie in januari vanaf de 9,13 tot aan de 7,55. Deze bodem is het startpunt van een krachtige nieuwe opwaartse kortetermijnbeweging. Een belangrijk raakpunt wordt daarbij gevormd in april bij 8,60 euro

Tweedaagse toppatronen

Ook medio mei lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht en wordt de stijgende bodemlijn sinds februari opnieuw getest. Deze terugtest werd ingezet na een hogere jaartop. Toch komt de noordelijke route ten einde met de neerwaartse doorbraak van de sinds februari stijgende bodemlijn op 24 mei.

In de afgelopen twee weken wordt deze voormalige stijgende bodemlijn nog twee maal teruggetest maar te sterk bevonden. Deze terugtesten gaan gepaard met de vorming van eerst een bearish engulfing en vorige week werd een dark cloud cover op de borden gezet.

Illustere namen voor twee tweedaagse toppatronen. Hiermee lijkt een lagere top te zijn gevormd in het kortetermijnbeeld bij de 9,45.

Daggrafiek TomTom
Daggrafiek aandeel TomTom
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Terug tot 8,40?

Pas een structureel slot boven de jaartop van 9,74 zorgt voor het einde van dit huidige neerwaartse gevaar en creëert meer opwaartse ruimte, maar de kansen voor een verder correctief vervolg acht ik reëel.

Het eerste steunpunt ligt bij de recente bodem van 8,90, maar een verder vervolg naar de horizontale steunpunten bij 8,60 tot 8,40 lijken zeker mogelijk in de komende tijd. Deze terugval moet uiteindelijk zorgen voor de vorming van een volgende belangrijke hogere middellangetermijnbodem.

Weerstand in het kortetermijnbeeld is te vinden bij 9,45 en 9,40.

 

IEX Week van de Technische Analyse


De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. ING Bank N.V. is verantwoordelijk voor het uitbrengen van de hierboven opgenomen beleggingsaanbeveling die is opgesteld door Bas Heijink, Senior Analist Technische Analyse van het ING Investment Office. Deze beleggingsaanbeveling is opgesteld op basis van zijn eigen kennis gecombineerd met betrouwbare bronnen.

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

 1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
 2. jun '17 TA: Bedankt! 411
 3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 12 juni 2017 17:16
  TT is geen gewoon aandeel en zeker niet geschikt voor TA
  Is in de ban van de founders en friends en die bepalen ! Steun of weerstand is met miljoenen aandelen een onbelangrijk detail in de race voor de HD Maps voor de SDC. Die markt gaat van 200 miljoen naar 9 miljard in de komende 3-5 jaar en dan uiteraard nog veel sneller. Dus daar willen ze wel klaar voor zijn..en het liefst dan in private handen ? We zullen zien.
 2. Roelo 12 juni 2017 18:25
  Bas bedankt voor je Technische Analyse de afgelopen jaren. Vaak had je zeker gelijk, en heb ik verdiend o.b.v. van jouw en mijn eigen TA. Wat ik een beetje miste was, naast de TA, dat de markt ook wordt gedreven door andere factoren zoals bijv. de grote mate van inkoop van eigen aandelen (in met name) de USA, door de lage rente. Ik denk dat dit in het algemeen wordt onderschat door veel beleggers en adviseurs. Dank, het ga je goed ! Hoe ziet je nabije toekomst eruit ?
 3. [verwijderd] 13 juni 2017 09:02
  quote:

  SIFFERD schreef op 13 juni 2017 08:12:

  [...]

  Hij heeft er het laatste jaar echt ALLES aan gedaan om dat de verbergen.

  Knap dat je er doorheen hebt geprikt.

  Slecht geslapen soms , valt mij op dat U Bas graag doet vernederen.
  Bas geeft toch ook geen reactie op dat stom gelul van U .
  Denk hier maar eens goed over na.

  Trouwens een goedemorgen allemaal.
 4. forum rang 8 het zwaard 13 juni 2017 12:40
  Bas, n' goede raad van n' ouwe rat. Gooi die T/A overboord en start met de studie van F/A . Misschien heeft T/A zijn nut bewezen in het verleden, maar heden denk ik dat F/A betrouwbaarder, al was het maar dat het even mis loopt met n' aandeel er verschillende tools zijn om dit onmiddellijk te herstellen. Daar is geen T/A kruid tegen opgewassen..
  Groeten en nog veel succes . Het zwaard van Damocles
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links