Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optietrading: spreads

Auteur: Pierino Ursone

Pierino Ursone is ruim twintig jaar actief geweest als professioneel optiehandelaar in de aandelen- en commodity-markten. Hij is auteur van een boek over optie trading: How to Calculate Options Prices and Their Greeks, dat in 2015 wereldwijd is uitgegeven door Wiley. Tegenwoordig geeft hij leiding aan de European Option Acade...

Meer over Pierino Ursone

Recente artikelen van Pierino Ursone

 1. apr '18 Optieweek: De strangle
 2. apr '18 Optieweek Gevorderden: Time spreads
 3. apr '18 Optieweek Gevorderden: Ratiospreads 2

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
 1. Met Effekt 24 mei 2017 11:14
  Ipv de call spread 50/55 (koop 50, verkoop 55) zet ik die positie op met een put spread 50/55 (koop 50, verkoop 55).
  Vergeleken met de call spread ontvang ik geld, immers de P55 is duurder dan de P50. Ik ontvang [in theorie!] precies zoveel als de maximale winst van de call spread. Het maximaal verlies van de put spread is precies de investering bij openen van de call spread.
  Ik zie als voordelen van een put spread: (1) ik ontvang geld bij openen; (2) ik hoef niets te sluiten bij afloop als de put spread goed gaat en de onderliggende waarde op de afloopdatum boven de strike staat. Daardoor heb ik niet de [werkelijke] kosten van het bid/ask verschil en de provisie kosten.
  Voornaamste nadeel is dat een margin moet worden aangehouden. Maar deze margin is precies zo groot als de kosten van een call spread openen. Omdat ik met een put spread geld ontvang is dat nadeel kleiner dan de kosten van een call spread.

  Daarom denk ik dat een put spread altijd(!) gunstiger uitvalt dan een call spread. Zie ik iets over het hoofd?
 2. [verwijderd] 14 juni 2017 15:05
  Is het niet zo als je een put schrijft en de vola neemt toe dat dit in je nadeel gaat werken ivm stijgende optieprijzen. Dus als je een call koopt en de vola neemt af de optieprijzen dalen. Begrijp ik het verkeerd dat je dus beter een call kan kopen in lage vola en een put kan schrijven in een hoge vola aangezien je dan vola aan jouw kant hebt staan? Of staat dit niet tegenover de omzeiling van andere kosten?
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links