Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Optietrading: de butterfly

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Pierino Ursone

Pierino Ursone is ruim twintig jaar actief geweest als professioneel optiehandelaar in de aandelen- en commodity-markten. Hij is auteur van een boek over optie trading: How to Calculate Options Prices and Their Greeks, dat in 2015 wereldwijd is uitgegeven door Wiley. Tegenwoordig geeft hij leiding aan de European Option Acade...

Meer over Pierino Ursone

Recente artikelen van Pierino Ursone

  1. apr '18 Optieweek: De strangle
  2. apr '18 Optieweek Gevorderden: Time spreads
  3. apr '18 Optieweek Gevorderden: Ratiospreads 2

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Bergmans123 9 mei 2017 12:03
    Hallo Pierino,

    Weer een prachtig verhelderend stuk over opties en alle mooie mogelijkheden die ze bieden. Is het voor het effect, dat de butterfly langzaam zijn waarde ontwikkeld dan niet effectiever de korte termijn butterfly op te zetten met een max. 2 maanden loop tijd?

    Ik werk momenteel veel met short putspreads. Looptijd bij het opzetten tussen 6 en 4 weken en daar zie je ook, bij weinig koers beweging in de onderliggende waarde, de laatste twee weken de meeste waarde ontwikkeling.
    (theta inderdaad)

    Om deze strategie te optimaliseren zou ik daar dus nog een short call tegen aan kunnen doen. Maar de sec put doe ik eigenlijk ook omdat de markt vooral omhoog loopt en er in die zin dus minder risico is.
    Een variatie zou nog kunnen door eerst een klein otm long call te kopen en bij een beweging omhoog de short te geven. Iets meer risico maar een nog beter rendement.

    Groeten,

    Bergmans.
  2. [verwijderd] 15 mei 2017 14:32
    Hi Bergmans,

    Dank je!
    Inderdaad, kortere looptijd is interessanter. Als je een pas op de plaats verwacht is twee maanden helemaal niet zo gek. Feit blijft dat statistisch gezien de prijsvorming wel klopt. Met een langere looptijd is de kans op maximale winst een stuk kleiner en daardoor is de butterfly goedkoper.

    Die 46-50-54 butterfly met onderliggend op 50, looptijd een jaar en volatility op 20% kost 60 cent en dezelfde butterfly met een looptijd van 3 maanden 1,20 euro. Dat komt dus neer, als je precies goed zit, op 566% rendement met looptijd een jaar tegenover 233% rendement voor de butterfly met een looptijd van 3 maanden.

    Daarnaast kunnen we ook een stukje marktpsychologie meenemen; soms werkt een bepaald koersniveau als een magneet, het blijft maar hangen. De kans dat een aandeel 3 maanden blijft "plakken" op een bepaald niveau acht ik vele malen groter dan dat deze een jaar blijft hangen op de zelfde waarde.

    Groeten

    Pierino
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links