Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Smeergeld als smeerolie Shell?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ffff 11 april 2017 13:12
    Arend Jan,

    Al vaker in de KK van IEX gepost: Er bestaat niet één AEX-bedrijf, CAC-40 bedrijf, Bel 20 bedrijf, DAX 30 bedrijf waar geen beschuldigingen, geen processen tegen lopen......
    Op zich geeft dit feit dus aan, dat er blijkbaar voor grote bedrijven niet te runnen valt zonder akkefietjes, fraudes, manipulaties.
    Hoort er gewoon bij.

    Peter
  2. Falcone 11 april 2017 13:43
    Het onderzoek in Italië is al bijna een half jaar bekend. Een paar maanden geleden ook in Nederland. Oude koek dus, actiegroepen met politieke en beursbelangen kloppen het steeds weer op. Ook wij,zoals RTLZ kloppen het weer op. Natuurlijk weer als commentator, Hans de Geus. Allerlei valse insinuaties. Die man snapte iets van olie,oliehandel en gas.
    Riep toen de olieprijs ca.30 was dat hij geen enkele reden zag,d nat oil hoger ging. Nu ruim het dubbele. Hans lijkt een soort kruising tussen een verneukt haasje en een agressieve pitbull.
    Toch blijft zo iemand maar modder gooien, nu a weer naar SHELL. Geloof die leugenaars maar niet.
    IK blijf in Shell en heb weer call opties bijgekocht.
  3. euco 11 april 2017 21:33
    Wat een gelatenheid. Iedereen accepteert dit dus blijkbaar omdat je anders geen zaken zou kunnen doen in zulke landen. Wat mij betreft doe je daar dan dus niet aan mee, punt.
    Niemand die vindt dat dit niet kan? Het was voor Shell gewoon een keuze bij het aangaan van de concessie: wil ik olie winnen in Nigeria en betaal ik smeergeld? Of laat ik dit project schieten?

    @AJ: juristen kunnen wellicht inschatten welke gradatie van corruptie het hier betreft, maar een oordeel over corruptie kunnen wij allen vellen. Iets met "de maatschappij dat ben jij" en zo.
  4. Milkakoe 11 april 2017 23:46
    Wat een opgeklopt verhaal zeg. Het uiteindelijke resultaat is peanuts voor een bedrijf als Shell. De vergelijking met sbm offshore staat financieel in geen enkele verhouding.
    Jammer voor de bevolking van Afrika dat de leiders alleen in eigen belang denken en niet handelen in het belang daarvan. Als dat niet verandert, is het wachten op het volgende bericht. Groet allen
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links