Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

Hoe Vontobel de markt voor turbo’s verovert

Hoe Vontobel de markt voor turbo’s verovert

Vontobel is sinds begin dit jaar actief in Nederland met innovatieve producten voor beleggers. Vontobel? Ja Vontobel. Opgericht in 1924 met het hoofdkantoor in Zürich is de Vontobel Group een Zwitserse private banking-groep met internationale activiteiten.

Het familiebedrijf specialiseert zich in assetmanagement voor private en institutionele klanten en heeft zijn activiteiten onderverdeeld in drie divisies:

  • private banking
  • investment banking
  • assetmanagement

Familie Vontobel

Het succesverhaal begon toen F.E. Haeberli & Cie in 1924 in Zürich werd opgericht. In 1936 werd het overgenomen door Jakob Vontobel om vervolgens omgedoopt te worden tot Vontobel.

De persoonlijkheid en het ondernemerschap van Jakob Vontobel vormde de fundering van het hedendaagse Vontobel. Zijn zoon Hans bouwde het bedrijf uit.

De Vontobel Group is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde financiële speler met 22 kantoren wereldwijd en circa 1500 medewerkers die samen 179,3 miljard Zwitserse frank onder beheer hebben. Nog altijd houdt de familie Vontobel een meerderheidsbelang in het bedrijf.

Nog altijd is Vontobel sterk betrokken bij de Zwitserse gemeenschap. Zo helpt de onafhankelijke Vontobel Foundation sinds 1993 Zwitserse instellingen die zich bezighouden met medisch onderzoek, geschiedenis, natuur en cultuur, terwijl via de Lyra Foundation sinds 1995 jonge muzikanten worden ondersteund in hun muzikale carrière.

Focus op gestructureerde producten

De Vontobel Group is gespecialiseerd in assetmanagement, private banking en investment banking, waarbij het zich heeft gespecialiseerd in gestructureerde producten.

Deze producten worden aangeboden via Vontobel Financial Product GmbH, dat al jaren een leidende speler in Europa is dankzij onder meer een zeer efficiënt digitaal platform in combinatie met kennis van de lokale markt.

Dat de Zwitsers hun vak verstaan blijkt ook wel uit de diverse prijzen die de afgelopen jaren in Europa zijn binnengesleept. Zo werd Vontobel in 2016 voor het vijfde jaar op rij de beste Market Maker in Zwitsersland en ontving het in Duitsland de afgelopen vier jaar de prijs voor Best Issuer of Reverse Convertibles.

Na Zwitserland, Duitsland, Italië, Frankrijk en Zweden is de Vontobel Group sinds begin dit jaar ook op de Nederlandse markt actief en worden diverse gestructureerde producten aangeboden via Euronext, die bij alle brokers verhandelbaar zijn.

De doorontwikkeling en het aanbieden van deze producten zit in het DNA van Vontobel. Net als in de andere landen waar het bedrijf actief is, biedt het vooral turbo’s voor lokale aandelen en indices aan samen met uitgebreide informatie en educatie.

Vontobel Holding

De aandelen van Vontobel Holding AG, de moedermaatschappij van de Vontobel Group, staan genoteerd aan de SIX Swiss Exchange AG (CH0012335540 / Symbol VONN).

Vontobel Holding AG had aan het einde van 2016 een CET1 (Common Equity Tier 1) ratio van 19% en heeft van kredietbeoordelaar Moody’s voor de langere termijn een A3-rating gekregen.

Op de website van Vontobel vindt u alle producten en meer informatie.


Bank Vontobel Europe AG is een internationaal actieve Zwitserse private banking-organisatie, gespecialiseerd in vermogensbeheer voor gerenommeerde particuliere en institutionele klanten. Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies.

Disclaimer Vontobel
Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico's in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder de productlink en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links