Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Nieuwe top

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Aandeel +133% ofzo vorig jaar en hier is ze dan, ArcelorMittal met haar jaarrapportage. Prima cijfers: eerste winst sinds 2011, schuld weer verder gedaald, rally bevestigd en een aardige outlook. ANP maakt er dit van en dit is het persbericht:

 

 

Dumping en overcapaciteit blijft deze markt het komende jaar wel parten spelen, volgens CEO Lakshmi Mittal. De outlook dus, citaat:

"We enter 2017 with good momentum in the business and the market. Our increased confidence is reflected in the Board’s decision to increase capital expenditure for 2017. Given global overcapacity, ensuring fair trade remains crucial and we will continue to call for a comprehensive solution to unfair trade practises."

ArcelorMittal heeft ook nog een dochter. Zeg maar gerust een bloedmooie dochter? "Wat is dat Aperam een geweldig aandeel", dat schrijft Nico niet zomaar. Mag u hopen tenminste. U wordt als aandeelhouder in in ieder geval flink verwend. Hier het ANP-stukje en hier het persbericht.

 

 

Tot zover deze cijfers. Dat ging marktbeed lekker gisteren op Wall Street en het ziet er nu naar uit de AEX jaartopje 489,91 uitneemt. De future staat iets lager dan index door vooral aanstaand ex-dividend Royal Dutch Shell. Japan had er ook zin in, kijk die Nikkei 225 op mogelijk een gezellig onderonsje Japan-VS. 

 

 

Tussenkop

We zijn er nog niet met die cijfers van die staaljongens. ANP:

  • Intertrust heeft de omzet in KW4 met bijna een derde zien oplopen tot 120,7 miljoen euro. Intertrust boekte een bedrijfsresultaat (ebita) van 40,2 miljoen euro. Het bedrijf wil een slotdividend betalen van 0,25 euro per aandeel, De totale winstuitkering over 2016 komt daarmee op 0,49 euro.
  • Holland Colours heeft de omzet in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 5% op jaarbasis zien toenemen. Dat maakte ze bekend in een handelsbericht, waarin geen concrete resultaten werden vermeld. De invloed van de dollarkoers was verwaarloosbaar.
  • Renault heeft vorig jaar meer auto's verkocht dan ooit en heeft zijn winst daarmee aanzienlijk opgekrikt. Het bedrijf haalde PSA Peugeot Citroën in als grootste autofabrikant van Frankrijk en voorziet voor 2017 verdere groei.
  • De Italiaanse banken UniCredit en Monte dei Paschi di Siena (MPS) hebben het vierde kwartaal van 2016 afgesloten met miljardenverliezen. Voor UniCredit resteerde een min van 13,6 miljard euro. MPS had onder de streep een tekort van 2,5 miljard euro.

Dan nog zo'n grafiek die altijd zou moeten dalen:

 

 

Nick zat gisteravond met z'n opties bovenop de fraaie jaarcijfers van Nvidia, dat met +0,3% de handel After Hours uitging, na eerst -8% te zijn gedaald. Ieder z'n hobby, Nick :-) Zijn er ook nog wat mooie Chinese handelscijfertjes over januari:

  • Export +7,9% (+3,3% verwacht)
  • Import: +16,7% (+10,0%)
  • Handelsbalans: +51,35B (47,90B)

Advies, ook al Aperam dus:

  • SBM Offshore: naar 17,10 van 16,90 euro - Barclays
  • Aperam: naar hold van buy - Deutsche Bank
  • Aperam: naar outperform van neutral en naar 59 van 53 euro - Credit Suisse

De agenda heben we eigenlijk al gehad voor vandaag. Vooruit, er zijn nog wat industriële productiecijfertjes, Michigan en BuBa-president Jens Weidmann spreekt, maar daar luistert toch niemand meer naar. Ik zet 'm er eiskalt niet bij :-) 

  • 08:00 ArcelorMittal KW4-cijfers
  • 08:00 Eurocommercial KW4-cijfers
  • 08:00 Intertrust KW4-cijfers
  • 08:00 Renault KW4-cijfers
  • 10:00 Italië industriële productie dec 0,1% MoM
  • 10:30 VK industriële productie dec 3,2%
  • 14:30 VS import- en exportprijzen jan
  • 16:00 VS consumentenvertrouwen Michigan feb

Succes en alvast een goed weekend.

 

En dan nog even dit

Griekenland is toch een beejte de James Brown van de EU: I'm back! I'm back! I'm back!

 

 

Aan de andere kant van de EU:

 

 

Fors statement:

 

 

Iets met soep, heet en opdienen?

 

 

Nu weten de Chinezen wel hoe je muurtjes metselt. Zou hij ook advies hebben gevraagd?

 

 

Bent u weer helemaal bij:

 

 

Brrr, kouwe rotwind vooral vandaag:

 

 

Hoort u het ook eens van een ander: the awesome power of a fully operational bullmarket!

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links