Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Verrassend vertrouwen

Auteur: Nico Pantelis

Nico Pantelis is gediplomeerd beleggingsadviseur. Hij is de oprichter van Slim Beleggen, een gespecialiseerde advieswebsite in de Benelux. Vóór Slim Beleggen was hij werkzaam als financieel analist bij Inside Beleggen en Trends/Cash. Hierna was hij actief als commodity specialist bij KBC Bolero en equity analyst bij KBC Secur...

Meer over Nico Pantelis

Recente artikelen van Nico Pantelis

 1. dec '16 Kanteljaar 4
 2. dec '16 Opvallend koopsignaal 7
 3. nov '16 Verrassend vertrouwen 8

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 6 handyman6 29 november 2016 10:04
  Beurspatronen die gedreven worden door QE kapitaal ipv winstcijfers en prognoses,zetten menig belegger op het verkeerde been.Immers na rasante stijgingen door QE volgt meestal soortgelijke kater ,als QE stopt.Zie Japanse en Chinese rally's en afstort.
  Nu hoopt men op Trumps schulden intercity voor allerlei projekten.Kan je weer wachten op de correktie.H6
 2. Wallie6 29 november 2016 11:01
  Ik voorspel U dat als Trump maar de helft uitvoert van wat hij zegt, wij een superinflatie krijgen die zijn weerga niet kent. En de FED stond er bij en keek ernaar!!!! Dit scenario geldt m.i. ook voor Europa. Ik hoop echter niet dat ik gelijk krijg, want dan is van nu nog maar kinderspel.
 3. FrancisFox 29 november 2016 11:12
  Het probleem met toppen en op tijd wegduiken is dat er altijd wel iets heel belangrijk kan worden, maar dat je nooit weet wat het is.
  Gaat nu de inflatie door het dak (en worden de vers opgebouwde schuldposities van de halve AEX en overheid daarmee onhoudbaar) dan roept men "zie je wel, het was de lage rente". Gaat nu Italie de EU verlaten, en vallen haar banken om, dan waren het de banken. Gaat Trump nu China pesten, en blieft men dat niet, dan wordt het de vallende Yuan die ons de das omdoet.

  Gebeurt er niets van dit alles, dan negeren we de onheilsprofeten weer een tijdje, totdat de koers dipt. Dan halen we de laatste gurus weer uit het verdomhoekje, en mogen ze vanaf hun nieuwe sokkel de grootste rampen voorspellen, die net zo hard niet uitkomen.

  Kortom: achteraf kijkt men de koe in de kont, maar daar hebben we niks aan. Wat we wel kunnen proberen is met een beetje tactisch hedgen (koop een putje op wat het hardst door het putje kan gaan) we ons aardig kunnen verdedigen tegen deze overdosis aan onheil.

  Bij kampeerders geldt "you pack your fears", je neemt maatregelen mee tegen wat je het meeste vreest. Bij beleggers zou dat moeten zijn "you cover your nightmares", dus dek je portefeuille af tegen wat je het meeste vreest. Hoe meer je vreest, hoe lager je risico, en daarmee je rendement, dat dan weer wel, maar dat geldt overal.
  Of je moet dekken met cash, goud of shorts, is aan de lezer. Pick whatever you like, en dump het op tijd, voor je de stijging mist ;)
 4. deuk 29 november 2016 13:00
  Is het niet wat overdreven om van razend stijgende koersen te spreken?
  In Europa is al nauwelijks sprake van stijgende koersen. De Aex staat 10 puntjes boven het niveau van eind 2015 en de Dax staat zelfs lager.
  Dit alles ondanks dat de resultaten van de bedrijven in vele gevallen stegen.
  In Amerika steeg de S&P 500 met 7,8% en de Dow met 10%. Dit zijn fraaie stijgingen maar ook hier was de winstontwikkeling positief. De Nasdaq daar en tegen staat nog onder zijn niveau van een 2015.
  Voor mij zijn dit geen razend stijgende koersen.
 5. k2es 29 november 2016 14:53
  @deuk helemaal mee eens. Met name in Nederland staan veel aandelen nog op een historisch gezien zeer lage prijs, helaas is daardoor ook menig bedrijf een overname kandidaat gezien de te lage prijs (zie nu b.v. bij Delta Lloyd). Er is dus nog heel veel ruimte voor stijging, zeker als de olieprijs ook weer stijgt.
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links