Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

NN IP: "80% van de beleggers zou goed af zijn met een mixfonds"

Interview met Gouden Stier-winnaar NN Investment Partners

NN Investment Partners wist, net als in 2015, de Gouden Stier voor Beste mixfondsen-range in de wacht te slepen. De range - Dynamic Mix Fund I t/m V - werd door de jury "een simpele all-in-one oplossing" genoemd, waarbij beleggers meteen goed gespreid zijn tegen een lage prijs.

De mixfondsen-range van NN is vaker in de prijzen gevallen. Toch blijft het bijzonder, zegt Ronald Sminia van NN IP. “Ja, we zijn ontzettend blij, het is voor ons opnieuw een bevestiging dat we op de juiste weg zitten. Het is voor ons heel belangrijk om, in een wereld die niet consistent is, voor onze klanten consistent te blijven en dat lukt ons aardig.”

'Expect the unexpected'

Wat Sminia verder wil benadrukken is dat er een groot multi asset team achter de mixfondsenrange zit. “Bij ons zijn meer dan 20 man bezig om constant de wereld in de gaten te houden. Het gaat om economie, het gaat om politiek, het gaat om veel verschillende assetcategorieën; om die wereld echt goed in kaart te brengen, heb je gewoon veel mensen nodig. Daarbij is risicobeheersing van groot belang: expect the unexpected. Daar besteden we veel aandacht aan. Achter de schermen wordt veel werk verricht waar de klant vervolgens gemak van heeft.”

Naast veel lof over de range had de vakjury ook enkele kritiekpuntjes. Zo moet voor informatie over onderliggende beleggingen gezocht worden in het jaarverslag en wordt er geen informatie gegeven over wie de mixfondsen exact beheert. 

Geen 'star approach'

Wat kan de expert daarover kwijt? “Daar ben ik het niet mee eens, want onze informatie is ruim voorhanden, al blijven we hierin altijd verder ontwikkelen. Verder klopt het wel dat er geen naam staat bij de fondsbeheerder. Wij zijn geen organisatie met 'starmanagers' bij ieder fonds, zoals je dat in de VS veel ziet.”

Het belangrijkste vindt Sminia dat de perceptie dat beleggen moeilijk is, met multi asset-fondsen wordt weggenomen. “Het hoeft echt niet lastig te zijn. Je kunt bij ons met een all-in-one oplossing in één keer klaar zijn. Voor sommige beleggers is dat misschien saai, maar ik denk dat het gros van de Nederlandse particuliere beleggers juist heel goed af is met het gemak van beleggen in een multi asset-fonds.”

Bekijk hieronder de video waarin Sminia wat verder in gaat op het winnende fonds van NN.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links