Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Obligatiefeest voorbij

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

 1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
 2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
 3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
 1. forum rang 9 objectief 18 november 2016 08:13
  Obligaties zijn heel verschillend o.a. staatsobligaties moet je nu niet hebben, maar bedrijfsobligaties met een hoge rente is een ander verhaal.
  De rente gaat wel omhoog maar niet zoveel dat dit deze obligaties echt raakt.
  NB. meerdere verhogingen van de hypotheekrente zullen ook volgen, maar niet echt veel, want de economie in Europa is nog niet goed.
 2. AadvdV 18 november 2016 09:53
  “Na de Duitse verkiezingen, dan wordt Maastricht ten grave gedragen en kan iedere lidstaat naar hartenlust de tekorten laten oplopen tot voorbij de Maastricht-limiet”.
  Dit klinkt wel plausibel, maar dan zal men bij hogere rente’s toch snel tegen het plafond aan lopen. Alternatief is dan monetair financieren? Komt er dan toch een forse inflatie? Of is men verstandig en laat men in het noorden, tegen je verwachting in, de uitgaven niet de pan uit rijzen?
 3. Maan Arkenbosch 18 november 2016 22:34
  Het is wel frappant dat Obama eerst naar Griekenland om iets (van schulden) te bespreken en dan linie recta naar Berlijn (Merkel) gaat, die daarna de regeringsleiders bijeen roept. Gaat het grote wegstrepen van vooreerst de Griekse en Italiaanse schulden beginnen? Waarom blijft de €. maar zakken tegenover de $? Wie weet meer? Gaat de kleine spaarder en pensioenfondsen Valutaire klappen krijgen en gaat zijn koopkracht stiekem omlaag? Veel vragen waarop ook Draghi geen antwoord heeft, vooral als de lange rente door het Trump effect omhoog gezogen wordt. Vergeet niet dat veel grondstoffen in $ genoteerd worden en dat Draghi zo zijn felbegeerde inflatie wel eens sneller krijgt dan hem lief is. Ondertussen zit Target 2 scheef en zijn de opgetaste ECB obligaties steeds minder, ingevolge koersverlies, waard. Wordt het straks waardeloze titels? Krijgen wij een vlucht naar de $ en edelmetalen? Krijg ik toch gelijk met mijn artikels: Trage beurskrach of valutakrach, of alle twee? en Goudkoorts laatste stuiptrekking valutageld carrousel?
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: obligaties

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links