Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Video: Bas Heijink, Evi, NN IP en Care IS winnaars Gouden Stier 2016

Winnaars Gouden Stier 2016

Donderdagavond zijn voor de tiende maal de jaarlijkse Gouden Stieren uitgereikt. Tijdens de feestelijke avond werden prijzen uitgereikt aan bedrijven en producten die zich onderscheiden in hun beleid, communicatie, productaanbod of dienstverlening voor particuliere beleggers.

Voor negen van de elf categorieën bepaalde een vakjury wie er met het felbegeerde beeldje naar huis ging. De vakjury bestond dit jaar uit Marcel Tak, Stephan Freelink, Pascal Spelier en Philip de Koeijer.

Voor de andere twee categorieën was het publiek aan zet. Bob Homan en Bas Heijink van ING wonnen de twee publieksprijzen voor respectievelijk Beste beleggingsexpert en Beste technisch analist.

Bekijk hieronder een videoverslag van de feestelijke avond:

Winnaars Gouden Stier 2016

Care IS Vermogensbeheer mocht de felbegeerde stier voor Beste vermogensbeheerder - net als in 2015 - mee naar huis nemen. Verder viel Evi van Lanschot in de prijzen. Evi mocht een Gouden Stier voor de nieuwe categorie Beste online vermogensbeheerder ophalen.

NN Investment Partners ging er net als vorig jaar vandoor met de prijs voor Beste mixfondsen-range. UBS mocht voor het UBS (lux) European Opportunity Unconstrained fonds de stier voor Beste beleggingsfonds van 2016 ophalen. Verder werd Nxchange door de vakjury bekroond tot Beste beleggingsinnovatie, terwijl Lynx ervandoor ging met de prijs voor Beste broker, die vorig jaar nog door DeGiro werd gewonnen.

Door de toenemende populariteit van crowdfunding is er dit jaar ook een prijs in het leven geroepen voor Beste crowdfundingplatform. Deze ging naar Collin Crowdfund.

Ook ASN viel in de prijzen. Het ASN Duurzaam Aandelenfonds kreeg de Groene Stier voor Beste duurzame beleggingsfonds uitgereikt. Tot slot mag de iShares Core S&P 500 ETF zich een jaar lang Beste ETF noemen. 

Hieronder vindt u een overzicht van alle prijswinnaars, voorzien van een kort jurycommentaar:

Beste beleggingsexpert (publieksprijs)

Bob Homan 


Beste technisch analist (publieksprijs)

Bas Heijink

Beste vermogensbeheerder

Care IS Vermogensbeheer

“Care IS viel op door het complete en heldere beleggingsvoorstel. Voor de beginnende beleggers was het voorstel goed te begrijpen.” 

Beste online vermogensbeheerder

Evi van Lanschot

“Evi wordt gewaardeerd vanwege de scenario-analyses, de uitgebreide kwartaaloverzichten en de heldere communicatie richting beginnende beleggers.”

Beste mixfondsen-range

NN Dynamic Mix Fund I t/m V

“Een simpele all-in-one-oplossing waarbij beleggers goed gespreid zijn tegen lage kosten.”

Beste beleggingsfonds

UBS European Opportunity Unconstrained

“Het fonds doet wat een beleggingsfonds zou moeten doen: de benchmark outperformen tegen een lager risico.”

Beste broker

Lynx

“Lynx won het op kosten, handelsmogelijkheden en functionaliteiten op het platform van de andere genomineerde brokers.”

 

Beste duurzame fonds (Groene Stier)

ASN Duurzaam Aandelenfonds

“ASN is heel duurzaam en scoort ook nog eens beter dan vergelijkbare niet-duurzame fondsen.”

 

Beste ETF

iShares Core S&P 500 ETF

“Niet alleen de informatievoorziening richting Nederlandse beleggers wordt gewaardeerd, maar ook de lage kosten."

Beste beleggingsinnovatie

Nxchange

"Nxchange is heel vernieuwend en we zijn enorm nieuwsgierig naar wat er in de pijplijn zit voor Nxchange."

Beste crowdfundingplatform

Collin Crowdfund

“Collin biedt met een hoge frequentie projecten aan, waardoor er voor beleggers de mogelijkheid is binnen één platform te spreiden.”


Op GoudenStier.nl vindt u meer informatie over het nominatieproces. Wilt u meer weten over het oordeel van de vakjury? Download dan hier het Juryrapport 2016

De Gouden Stier bedankt kennispartners AF Advisors, beleggingsmatch.nl en Finno.nl voor hun inzet en het begeleiden van de selectieprocessen van de Gouden Stier 2016. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 23 sep Gezocht: Product Owner/Product Manager voor IEX
  2. 20 sep Vier interessante ETF’s voor beginnende beleggers 44
  3. 20 sep De Slimste Belegger: aan de slag met Turbo's

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links