Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Wij kijken breder dan alleen de belegging"

Interview met Gouden Stier-kanshebber Rabo Beheerd Beleggen Basis

Online je vermogen laten beheren kan sinds dit jaar ook met Rabo Beheerd Beleggen Basis. We spraken met productmanager Jan Stam, die stelt dat het goed begeleiden van klanten verder gaat dan alleen de beleggingen.

“Bij Rabo Beheerd Beleggen Basis richten wij voor de klant een portefeuille in met indexfondsen, op basis van zijn of haar wensen en risicobereidheid”, vertelt Stam. “We zien dat deze vorm van beleggen steeds populairder wordt. Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in beleggen en willen er iets mee, maar vaak ontbreekt de kennis, tijd of zin.”

“Je moet er als klant natuurlijk wel op kunnen vertrouwen dat het goed gebeurt. Daarom steken wij veel tijd in het leren kennen van de klant. Dat gebeurt aan de hand van een vragenlijst. Hoe lang kan hij het geld missen? Wat is het doel? Welke kennis en ervaring heeft hij?”

Actieve begeleiding

“Wat we ook erg belangrijk vinden is het actief begeleiden. Als een klant binnen vijftien jaar 100.000 euro bij elkaar belegd wil hebben, gaan wij kijken welk groeipatroon realistisch is. We blijven dat steeds controleren. Gaat hij het doel op tijd halen? Mocht het ernaar uitzien dat dat niet op tijd gaat lukken, dan sturen wij een alert. We houden ook in de gaten of iemand het bericht geopend heeft. Als dat niet zo is, nemen we op een andere manier contact op.”

Rabo Beheerd Beleggen gaat daarnaast ver in transparantie, stelt Stam. “Bij ons kan de klant altijd alles inzien, of het nu gaat om de portefeuille, de spreiding of de kosten. De klant kan eigenlijk iedere vraag die hij heeft over de portefeuille zelf beantwoorden.”

Verder dan de belegging

Bij Rabo Beheerd Beleggen wordt de totale positie van de klant in de gaten gehouden. “Denk bijvoorbeeld aan de hypotheek, de spaarrekening en andere leningen. Een klant kan tussentijds een lening afsluiten waar behoorlijk rente over moet worden betaald. Dat heeft allemaal invloed op je beleggingen.” 

Naast Rabo Beheerd Beleggen Basis biedt de bank ook Actief en Actief Duurzaam aan. Stam: "Je zou misschien verwachten dat Basis vooral beginnende beleggers trekt, maar dat is niet het geval. Wij zien dat ook ervaren beleggers, en niet met de minste bedragen, kiezen voor Basis."

"Hieruit maak ik op dat het niet zozeer gaat om de ervaring. Zoals wij het zien zijn er drie typen beleggers: de gemaksbelegger, de bewuste belegger en de duurzame belegger. Daar hebben wij onze smaken aan aangepast. De gemaksbelegger, dan wel beginner, dan wel ervaren, kiest voor Basis. We zijn pas sinds dit jaar gestart, maar de eerste signalen zijn positief. De reacties van klanten zijn enthousiast en dat stemt optimistisch voor de toekomst."

Gouden Stier

Rabo Beheerd Beleggen Basis is genomineerd voor een Gouden Stier in de categorie Beste beleggingsinnovatie. Op donderdag 10 november zal de vakjury tijdens een feestelijke avond bekendmaken welke partij er met de prijs naar huis gaat.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 23 sep Gezocht: Product Owner/Product Manager voor IEX
  2. 20 sep Vier interessante ETF’s voor beginnende beleggers 41
  3. 20 sep De Slimste Belegger: aan de slag met Turbo's

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links