Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet te peilen

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

 1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
 2. jan '17 Mindf*ck 34
 3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 ttroo 25 oktober 2016 16:35
  De VIX hield gisteren nog maar net de uptrend levend. Ze sloten gisteren op 13.02. De support op 15 en 14 was een pizza bodem, oftewel er zo door heen gezakt. Kijken we naar de score, dan zie ik de shorters op 46% staan en de long ones op 54%. Heel overtuigend is het niet, opvallend na al die groene dagen.
  Kijken we naar de rente. De Spaanse rente staat weer knalrood. Voordat de ECB computers begonnen stond ie knalgroen. En ik verwacht over een uurtje weer knalgroen te zien. De shorters hebben gewoon een -1% a -2% nodig. Dan kunnen ze gaan knallen met wat voor reden dan ook. We gaan het zien. Kijken hoe de beursdag vandaag gaat sluiten. Morgen een nieuwe dag.
 2. forum rang 7 ttroo 25 oktober 2016 16:42
  Het wordt weer langzaam interessant op de bond market. De ECB koopt nog 5 maanden bonds op tegen EUR 80 miljard per maand oftewel 400 miljard euro. Ik ga uit van taperig - 10 miljard minder per maand. Oftewel EUR 280 miljard. Totaal EUR 680 miljard euro. Dat is anderhalf keer de staatsschuld van Nederland of misschien zelfs minder dan anderhalf keer. Nederland heeft zeg 17 miljoen mensen en de Eurozone lijkt me wat groter. Oftewel de kracht van ECB neemt in de tijd steeds meer af, terwijl de bond shorters steeds meer kracht kunnen gaan opbouwen. De bondmarket kan wel eens de black swan zijn, waar niemand naar kijkt maar een flinke sell off kan wel eens flinke afwaarderingen zijn op een nog flinkere assets. Dat is pas echt pijnlijk. Los van het feit dat landen straks weer een flink hogere rente moeten gaan betalen. Eer dat het zover is... krijgen we eerst een strijd, of de strijd der strijden nu plaats vindt, kunnen we pas later zeggen.
 3. forum rang 7 ttroo 26 oktober 2016 11:26
  De beurzen hebben mijn stukkie van gisteren gelezen. En ze doen iets onverwachts. Ze volgen het keurig op. Ik zie een aantal beurzen op min 1% staan. Kijken of de shorters dit de hele dag kunnen volhouden en het liefst moet Amerika volgen! Dan kan vandaag wel eens een dag van de kentering zijn. De VIX ligt prima. Ze liggen aan de onderkant. Dus daar zit behoorlijk wat ruimte in om te gaan stijgen. Europese beurzen liggen te hoog, dus daar kan een aardige correctie verwacht worden. Het moeilijkste zijn de Amerikaanse beurzen. Die liggen zo'n beetje halverwege. En kan dus alle kanten op. De impact van de kwartaalcijfers zijn duidelijk te zien. Je ziet regelmatig een plus 5% of een min 5% te voorschijn komen. Bedoelen ze dit met long term? Ik maak me wel zorgen over de ECB computer. De staatsobligaties hebben het zelfs op dit tijdstip moeilijk. ECB ingrijpen! Althans ECB van mij hoef je niet in te grijpen. Maar voor anderen mogelijk wel. Dit wordt vandaag een veel interessantere dag dan de afgelopen 2 dagen. Er zijn hier toch wat lezers, dus we proberen het vermakelijk te maken met een stukkie tekst.
 4. forum rang 7 ttroo 26 oktober 2016 17:35
  Nou, daar kunnen we niets mee. Europa heeft het ondanks de rode koersen aardig droog gehouden. Cijferseizoen leidde tot iets meer dreunen dan sky high's. Amerika ligt er aardig goed bij. Sterker nog ze zijn behoorlijk goed opgeveerd. De shorters hebben in Europa wat terrein winst geboekt, maar het is te weinig om de macht te gaan grijpen. Alleen als Amerika nog een flink rode dag laat zien vanavond kunnen de shorters de macht eventueel gaan grijpen. Voorlopig regeren de long ones met een kleine voorsprong. Zoals eerder geschreven. Amerika kan alle kanten op. En dat lijkt een dag als vandaag te zijn.
 5. forum rang 7 ttroo 27 oktober 2016 10:32
  Het viel me tegen wat de shorters gisteren hadden bereikt. Eigenlijk niets. Nou doen de long ones het ook niet mega goed met groene beurzen, maar ze houden het groen langer vast en winnen daardoor lichtjes terrein. De shorters probeerden het weer en voorlopig staat er weer het woordje falen achter de shorters. Another failing day. De staatsleningen hebben het weer zwaar. Het blijft opvallend. Faalt de ECB computer 2 dagen achter elkaar. Als dat maar geen paniek oplevert. Voorlopig hebben de long ones deze dag in handen.
 6. forum rang 7 ttroo 27 oktober 2016 15:15
  Gisteren ging Adidas al mooi omlaag. Long ones houden stand. Shorters probeerden de macht weer over te nemen maar richting de opening van Wall Street houden de long ones stand. De VIX had gisteren de 14 grens heroverd. Er zit meer in het vat voor de paniek makers, maar voorlopig gaan ze (flink) lager openen. Super Groen is het nou ook weer niet, het is en blijft aanmodderen. Kijken wat de komende 2 uur ons gaat brengen. Ook vandaag zien we weer de impact van de kwartaalcijfers. Er worden soms behoorlijke dreunen uitgedeeld.
 7. forum rang 7 ttroo 28 oktober 2016 10:35
  Nou, de dag begint meteen heel goed. De shorters pakken het op waar ze ergens in de midden van de week mee zijn begonnen. RODE KOERSEN. Maar ze worden tot nu toe elke keer teruggedrongen door de long ones. Ook gisteren, waardoor de long ones een klein voorsprong heeft op de shorters. Als de shorters vandaag zo toeslaan, dan krijgen we volgende week pas echt een leuke week.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links