Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Beleggen mag best een beetje leuk zijn"

Interview met Gouden Stier-genomineerde Jos Versteeg

Wie er met de Gouden Stier voor Beste beleggingsexpert vandoor gaat, mag u als publiek bepalen. U kunt kiezen uit vijf genomineerden die door hun vakgenoten geselecteerd zijn. Vandaag spreken we met genomineerde Jos Versteeg, aandelenanalist bij Theodoor Gilissen.

Je bent door je conculega’s naar voren geschoven als één van de vijf beste beleggingsexperts van Nederland. Hoe voelt dat?

“Ik ben erg vereerd. Dat ik door vakgenoten ben aangewezen zegt natuurlijk wel iets! Ik werk veel met hen samen en we kennen elkaar allemaal, wat dat betreft is het een kleine wereld. Maar ik waardeer het zeker.”

Waarom denk je dat mensen op jou zullen gaan stemmen?

“Ik probeer altijd voor een zo duidelijk mogelijke uitleg te gaan. Dat betekent in mijn geval dat ik ook duidelijk stelling neem en daarbij moet je je nek een beetje durven uitsteken. Wollig taalgebruik of mitsen en maren zijn niet echt aan mij besteed, ik probeer altijd kort en in heldere taal aan mensen uit te leggen hoe iets in elkaar zit. Ik denk dat mensen dat wel kunnen waarderen.”

“Verder vind ik dat vermogensbeheer en beleggen best een beetje leuk mag zijn. Natuurlijk is het een serieuze aangelegenheid; wij hebben bij Theodoor Gilissen niet voor niets de slogan Serieus money. Taken serieusly. Maar het hoeft zeker niet altijd saai te zijn. Veel mensen zien beleggen als iets leuks en spannends en als hun hobby. En hoewel ik serieus met mijn werk bezig ben, beleef ik er ook veel plezier aan.”

Wat wil je dat beleggers van jou onthouden?

"Zoals de meesten wel weten, volg ik al jaren de (bio)techonologiesector. Ik maak er geen geheim van dat ik bedrijven als ASML en Galapagos mooie, ambitieuze bedrijven vind. Dat zijn leuke bedrijven om met een bescheiden percentage van je portefeuille mee te beleggen."

"Een bedrijf als SBM Offshore heb ik ook altijd verdedigd, ook in moeilijke tijden, bij een olieprijs van bijna 20 dollar. Dan zijn het vaak koopjes, hoewel anderen het dan zien als 'rommel'. Die keuze moet je dan durven maken, en als het dan opveert, is dat extra leuk. Het lijkt me mooi dat wanneer beleggers denken aan Jos Versteeg, ze denken aan ASML, Galapagos of SBM."

Klik hier om uw stem uit te brengen op uw favoriete beleggingsexpert van 2016. Stemmen kan nog tot en met maandag 24 oktober. 

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerden


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: Redactie

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie

Recente artikelen van Redactie

  1. 23 sep Gezocht: Product Owner/Product Manager voor IEX
  2. 20 sep Vier interessante ETF’s voor beginnende beleggers 44
  3. 20 sep De Slimste Belegger: aan de slag met Turbo's

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 oktober 2016 15:07
    Versteeg is niet meer serieus te nemen na zijn steeds wederkerende negatieve gekwaak over "kastjes" van TomTom. Hij geeft botweg zijn negatieve mening terwijl hij daarmee duidelijk aangeeft geen flauw idee te hebben wat er allemaal speelt. Als je er geen kaas van hebt gegeten kun je maar beter je mond houden.

    Vermoedelijk heeft Jos Versteeg thuis nog steeds een bakkelieten telefoon.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links