Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De beste online vermogensbeheerders van 2016

Gouden Stier Beste online vermogensbeheerder 2016

De genomineerden voor de Gouden Stier voor Beste online vermogensbeheerder waren al een tijdje bekend. Maar wat hebben de genomineerden moeten doen om het tot de kanshebbers te schoppen? Tijd om een blik te werpen op de selectiemethode die kennispartner beleggingsmatch.nl heeft gehanteerd. 

"Wat de beste online vermogensbeheerder is, kan per persoon verschillen en is bijvoorbeeld afhankelijk van het inlegbedrag, de risicobereidheid en het beleggingsdoel", vertelt Bart Spronk van beleggingsmatch.nl.

"Om voor de Gouden Stier toch tot een top vijf van beste online vermogensbeheerders te komen, is in overleg met de organisatie een fictieve casus opgesteld, gebaseerd op echte klantsituaties."

In de casus staat de familie Van Veen centraal. De familie zoekt een online vermogensbeheerder. Het doel van de familie is om met de beleggingen de studie van de kinderen te financieren. 

Communicatie met klanten

Alle online vermogensbeheerders zijn uitgenodigd om deel te nemen aan het selectieproces voor de Gouden Stier voor Beste online vermogensbeheerder 2016. Deelnemen kon door een kwartaalrapportage aan te leveren, inzicht te geven in de inlogomgeving voor klanten en voorbeelden van de communicatie met klanten op te sturen. 

Inzendingen konden vervolgens punten verdienen op basis van: 

  • De beoordelingsmethode van beleggingsmatch (goed voor 75% van de beoordeling);
  • De informatievoorziening, kwartaalrapportage, inlogomgeving en heldere en begrijpelijke communicatie met betrekking tot de dienstverlening (voor 25% meegewogen in de beoordeling). 

Op basis van de totaalscore zijn dit de vijf genomineerde online vermogensbeheerders: 

  • Axento
  • Evi van Lanschot
  • Knab
  • Pritle
  • Rabobank

Wie er met de titel Beste online vermogensbeheerder 2016 vandoor gaat, bepaalt de vakjury. De winnaar wordt op donderdagavond 10 november bekendgemaakt. 

Klik hier voor een overzicht van alle genomineerden


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links