Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

IEX Video: Hoger bod Delta Lloyd?

IEX Video: Hoger bod Delta Lloyd?

Welkom bij de IEX Market Update. Met enige regelmaat bespreken we, in de studio van Lynx, een aantal actuele thema's op de beurs. Vandaag met Delta Lloyd, Pharming, de olieprijs en goud. 

 

 

Delta Lloyd

Inzake het afgewezen bod van NN Group op Delta Lloyd: hoe groot is de kans dat Delta Lloyd daadwerkelijk overgenomen wordt, zijn er nog andere kapers op de kust en wat gebeurt er als NN Group besluit van een overname af te zien? En is het verstandig om op 5,30 euro nog in te stappen?

 

 

Pharming

Pharming kreeg deze week toestemming van haar aandeelhouders om het maatschappelijk aandelenkapitaal te vergroten. Dat is nodig omdat het biotechbedrijf geld nodig heeft om de Amerikaanse verkooprechten van Ruconest terug te kopen. Kans, of afblijven maar? 

 

 

Olie

De olieprijs stijgt gestaag door de laatste weken onder aanvoering van het OPEC-bsluit de produktie in te krimpen. Komt de 60 dollar al in beeld en wat heeft dat voor consequenties voor de olie-aandelen op het Damrak?

 

 

Goud

De goudprijs kelderde de afgelopen dagen met procenten tegelijk. Koopkans, of is de magie van goud zo langzamerhand uitgewerkt? Niet iedereen is even gek op goud. Peter Beense bijvoorbeeld is er redelijk klaar mee... 

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte onderdeel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, d...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links