Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Volgens plan

De technische analyse kent vele wijsheden. Vaste lezers kennen ongetwijfeld de drie-eenheid Uitbraak, Pullback & Go of de stelling dat oude steun weerstand wordt en vice versa. Een wat minder bekende luidt: al het goede komt hard en snel.

Het is juist deze wijsheid die nu van toepassing is. De waarschuwingssignalen voor de AEX stapelden zich in de laatste dagen op. De uitkomst van de shooting star en de twee opeenvolgende perfecte doji’s is dat na gisteren de trend niet langer de trend is.

In de grafiek loopt al enkele weken een horizontale trendlijn mee. Deze symboliseerde het richtpunt dat zou ontstaan na een val uit het trendkanaal.

Deze streep trek ik rond het niveau van 491. Interessant is dat deze zone samenvalt met het tweede correctieniveau van Fibonacci gemeten over de stijging van het dieptepunt van begin december tot aan het magische 512.

Herstel
Ik neem aan dat de Amsterdamse hoofdgraadmeter vandaag in de ochtenduren een flinke stap richting het gedefinieerde richtpunt zet. Of de AEX aan het einde van de dag nog steeds zwaar onder druk ligt, durf ik echter hardop te betwijfelen. Dit impliceert dat ik rekening houd met herstel dat al vandaag inzet.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist bij Fortis Bank Global Markets. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken mag niet handelen in de aandelen waarover hij schrijft. Fortis Bank en Nikken handelen en beleggen in verschillende financiële producten. Posities kunnen op elk moment veranderen. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente artikelen van Geert-Jan Nikken

  1. apr '07 TA: Adieu 168
  2. mrt '07 TA: Kou in de lucht 280
  3. mrt '07 TA: Verrassing 271

Gerelateerd

Reacties

616 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 31 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 februari 2007 08:53
    Nee nee, down down en nog eens down, de Amerikanen trekken de beurs vanavond denk ik wel verder richting de 470. En mochten we onverhoopt toch een poging wagen om wat te gaan herstelen dan zijn we alles weer kwijt aan het einde van de week.
    Success allemaal, vooral long gaan nu :D lol.
  2. [verwijderd] 28 februari 2007 08:57
    quote:

    jurrianhoondert schreef:

    [quote=PRVIEW]
    [quote=sjorsnino]
    Bedankt GJN,

    China staat inmiddels bijna 4% hoger. Openenen 2% lager net boven 491 en laat dan het herstel maar beginnen!!

    [/quote]

    Groen ??!!

    Hang Seng Index 19665.99 - 481.88
    [/quote]

    dat is hongkong,

    shanghai gaat het over ;)
    Oeps, zag het al... heb m verwijderd... ff wakker worden;))
616 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 31 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links