Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Op naar Beleggië (2)

Ter ere van nieuwe turbo's op de Grote Belgen leg ik vandaag mijn liniaal langs:

 • Inbev,
 • Belgacom,
 • KBC,
 • Dexia.
  Gisteren besprak ik Op naar Beleggië (1) al:

 • Bel 20,
 • Agfa-Gevaert,
 • UCB.

  Vandaag begin 2006 corrigeerde of consolideerde Inbev. In september 2006 brak de koers boven de vorige top uit op 41,01 euro en dit leverde een lange termijn koopsignaal op. De trend is stijgend.

  De oude weerstand, die nu als nieuwe steun gaat fungeren, vangt een eventuele correctie op. De stijgende trend is niet in gevaar, zolang de koers boven 39,45 euro blijft.

  Belgacom: Hiaat
  De dalende weerstandslijn die de dalende trend afbakende vanaf maart 2005 in de grafiek van Belgacom werd in augustus uitgenomen. Met de uitbraak in september boven 28,53 euro werd het bodemvormingsproces afgerond. De Relatieve Sterkte Lijn (RSL) ten opzichte van de Bel 20 legt ook zo'n fundament.

  Volgens de theorie gaat Belgacom nu beter presteren dan de index. Een terugval naar 29,40 - 28,53 euro is een koopgelegenheid, want dit zijn de oude doorbroken toppen. De koers is nu bij een gat of hiaat aangekomen die vaak voor weerstand zorgt. Het kan daarom zijn dat het aandeel de uitbraak gaat testen.

  KBC: Consolidatie
  Het aandeel KBC zit gevangen in een symmetrische driehoek. De bodems van de figuur liggen op de steunlijn vanaf 2003 en zijn stuk voor stuk hoger dan de voorgaande. De toppen vanaf begin 2006 liggen allemaal steeds lager. Door de convergerende lijnen ontstaat de driehoek, dat een consolidatiepatroon is.

  Waarschijnlijk breekt de koers aan de bovenkant uit en zet de trend voort. Voor u tot actie overgaat, adviseer ik u te wachten op de uitbraak. De stijgende trend wordt voortgezet als het aandeel boven 90,50 euro breekt. De RSL daalt, wat aangeeft dat KBC slechter presteert dan de Bel 20.

  Dexia: Wacht op koopsignaal
  Dexia beweegt zijwaarts en bevindt zich net onder de vorige top op 22,20 euro. De steunzone op 17,50 euro ving iedere correctie op. Als de bank boven 22,20 euro uitbreekt, wordt een koopsignaal gegeven en is het verantwoord een longpositie op te bouwen.


  Jaap Muns is directeur van Trade For A Living en technisch analist bij TurboTraders.nl. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.

 • Jaap Muns is technisch analist. Hij is lid van de Amerikaanse brancheorganisatie voor Technisch Analisten, de MTA en was een van de eerste Nederlanders die de Amerikaanse businesstitel Chartered Market Technician (Erkend Technisch Analist) werd toegekend. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.Uw reactie is welkom op muns@iex.nl.

  Auteur: Jaap Muns

  Jaap Muns was een van de eerste Nederlanders die de titel van Chartered Market Technician (erkend TA-er) mocht voeren en is tevens lid van de Amerikaanse MTA. Zijn jarenlange ervaring als helicopterpiloot komt hem nog dagelijks van pas bij het bestuderen van grafieken. Als geen ander vertrouwt hij blindelings op indicatoren,...

  Meer over Jaap Muns

  Recente artikelen van Jaap Muns

  1. jan '06 ABN Turbo 2
  2. sep '06 TA: Zijwaarts 106
  3. sep '06 TA: Weerstand 232

  Gerelateerd

  Reacties

  6 Posts
  | Omlaag ↓
  6 Posts
  |Omhoog ↑

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links