Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Versa tel kwijt

Untitled Document Zo, laat ik mij ook eens met Versatel bemoeien, dat is altijd zo dankbaar op deze site. Dat Belgacom de onderhandelingen over een overname van heeft gebroken, maakt volgens mij een ding duidelijk: Versatel is zo'n slecht bedrijf dat zelfs Belgacom het niet wil hebben.

Enkele jaren geleden was dit ook al met KPN het geval. Wie is de volgende die zich gek laat maken door deze wispelturige Belgische madame, die zich zelden laat verleiden om haar goed gevulde portemonnee te trekken?

Versatel is nu een speelbal - wel overal in het land te bewonderen - van de speculanten. Neemt Talpa van grootaandeelhouder John de Mol het fonds nu helemaal over? Mogelijk, De Mol heeft bewezen dat hij risico's durft te nemen en zelfs tot nog gekkere dingen in staat is.

Hoofd stoten
Versatel zegt in gesprek te zijn met andere partijen. Tja, dat zal best. Het is maar net wat de gek voor het bedrijf geeft. Hoe u ook over de onderneming denkt, het is in ieder geval duidelijk dat ze operationele problemen heeft. Ze moet op tijd die voetbalkastjes bij de mensen thuis aansluiten en sowieso is het al een hele toer om die te slijten.

Ach, dit had u zelf ook kunnen verzinnen. Het zijn altijd de early innovators die het eerst hun hoofd stoten. Bij Versatel is het niet anders. Wat haar naar mijn idee nog kan redden is een overnemende partij die louter op haar strategisch belang uit is. De telecommer maakt geen winst, heeft geen vrije kasstromen en wacht enorme investeringen.

Als ik de koers van vandaag op mijn scherm heen en weer zie wiebelen, wordt daar al volop over gespeculeerd. Ik leun licht achterover in mijn stoel en lach stilletjes.


Corné van Zeijl - IEX.nl Premium Sentiment
 • Fed Model
 • Quanta Model
 • Sentimentsindicator
 • Klik hier om te reageren en te discussiëren

  Corné van Zeijl is senior portfolio manager bij SNS Asset Management, waar hij verantwoordelijk is voor de Nederlandse aandelenportefeuilles. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vanzeijl@iex.nl.


  Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Van Zeijl schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  Auteur: Corné van Zeijl

  Corné van Zeijl is analist en strateeg bij Actiam. Daarnaast is hij beurscommentator bij onder meer RTL Z en BNR en schrijft hij columns voor verschillende media. Van Zeijl begon zijn carrière als analist voor Staalbankiers in 1986. In 1989 maakte hij de overstap naar vermogensbeheerder bij Robeco. Tussen 1994 en 2003 was ...

  Meer over Corné van Zeijl

  Recente artikelen van Corné van Zeijl

  1. dec '13 2014: Nieuwe eurocrisis? 8
  2. okt '12 Tabée Van Zeijl 51
  3. sep '12 Héle mooie grafieken 1

  Gerelateerd

  Reacties

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links