Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Go!

De IEX.nl Polderportefeuille gaat haar achtste jaar in. Wij nemen afscheid, met dank, van medebeheerder Frank van Dongen en gaan weer alleen verder. We gaan vandaag direct van start met een aankoop en we gaan u uitleggen hoe we verder gaan.

Gisterenavond flitste het maandbericht van GO Capital over ons scherm. GO beheert het Global Opportunities Fund en dat fonds presteert uitstekend.

Wij zijn dan ook persoonlijk long en we volgen Frans van Schaik en Corneille Couwenberg al sinds de start. Global Opportunities Fund steeg in december 3% versus 1,9% voor MSCI Europa, een index. Daarmee komt GO voor 2004 uit op 31,2% versus 9,4% voor MSCI Europa. Sinds de start van het fonds, in december 2000, steeg het fonds met 157%.

GO gaat open voor een extra 15 miljoen en geeft aan in de loop van het jaar nog eens inschrijvingen van in totaal 6 miljoen te accepteren. Rest ons de vraag hoeveel we in dit fonds gaan beleggen. Wij hebben bijna negen ton cash. Wij gaan proberen 250.000 euro te krijgen.


Michael Kraland is medewerkre van het eerste uur en aandeelhouder van IEX.nl. Hij woont in Parijs, was als partner verbonden aan een Amsterdams vermogensbeheerder en is met name actief in de hedge fund sector. Kraland schreef zijn columns op persoonlijke titel. Hij handelt vaak in beleggingen waar hij over schrijft en zijn posities kunnen op elk moment veranderen. In dat geval meldt hij of hij zelf of voor zijn cliënten actief is in een genoemd fonds.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Michael Kraland

Michael Kraland (1950, politicoloog, MBA Insead '77) is sinds '91 werkzaam in de financiële sector na een eerdere carrière in de industrie. Hij was tot 2005 columnist en minderheidsaandeelhouder van IEX.nl. Kraland was tevens beheerder van de IEX.nl Polderportefeuille met Frank van Dongen. Daarnaast schrijft hij sinds 1992 e...

Meer over Michael Kraland

Recente artikelen van Michael Kraland

  1. apr '05 Twee gezichten van Mammon
  2. mrt '05 Zeepbel? Geen kunst aan
  3. mrt '05 Recht voor z'n RAB

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links