Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Dagobert Draghi

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 theo1 16 juni 2016 10:49
    @moneyball: dat werkt natuurlijk alleen maar zolang er nog draagvlak onder de bevolking is. Maar op deze manier sloop je dat draagvlak natuurlijk, want geen Duitser krijgt er een warm gevoel van Griekse oudjes te onderhouden. Geen Nederlander ook als ik de stemming een beetje proef. Dus door zo door te gaan, ondermijnt Draghi de EU en dus ook de euro en de ECB.

    En dat is direct ook de reden waarom de EU GEEN democratie is, ondanks dat er een Europees parlement is (dat steeds meer bevoegdheden heeft en blablabla). Een parlement kan ALLEEN functioneren als parlement als het volk zich vertegenwoordigd voelt door dat parlement. Op nationaal niveau zit daar al erosie op, op Europees niveau bestaat dat gevoel domweg niet. Ken jij meer dan 3 Nederlandse EP leden? En 3 Spaanse (want die vertegenwoordigen jou, als "Europees burger" in theorie net zo goed)? Nee dus. En dus functioneert de democratie op EU niveau niet.
  2. [verwijderd] 16 juni 2016 11:39
    welke politieke partij heeft zich tot nu toe aan zijn verkiezingsbeloften gehouden?? Eenmaal in de regering dan komt er niks van al die beloften te recht. Keer op keer het vaste recept.
    Steevast aan de macht komen als ultieme doel en dan verkapt met mooie woorden en puppy-ogen een dikke middelvinger naar de kiezers opsteken.

    En nu onze held Gerrit Zalm (carrière politicus/zakkenvuller van de bovenste plank) gaat nu overwegen geld weg te halen bij de ECB...waarom ligt dat geld daar überhaupt nog en wordt het niet in de economie gepompt?! Laat me raden....weg bij de ECB en op naar de Fed voor die .25-.50% rente ongetwijfeld...maar vooral niet in de markt uitzetten. Of gaat hij met die ontvangen rente van de Fed nu onze spaarrekeningen van een betere rente voorzien? Vast niet....
  3. [verwijderd] 16 juni 2016 11:47
    Draghi zorgt voor "verruiming" ... Nationale banken potten de ontvangsten en gaan naar de Fed voor rente (gezien Draghi daar flink voor rekent) of gaan zelf beleggen ... landelijke economieën lopen alles mis, burgers krijgen negatieve rentes gepresenteerd, overheid komt hierdoor geld te kort dus verhoogt de belastingen, burgers moeten dit nu ook ophoesten op straffe van...

    Misschien ligt het aan mij, maar hoe zijn we nu bezig met economische vooruitgang?
  4. gam gam 16 juni 2016 12:09
    De markt doet zijn werk wel hoor. Het duurt alleen soms wat lang, maar dat geeft niet, tenzij je haast hebt. Over 25 jaar ziet het er in (Noord-)Europa veel beter uit, wedden?
    En ja ik denk dat ik er over 25 jaar nog ben en mijn huidige portefeuille is dan meer genoeg. Maar mensen die haast hebben...
  5. [verwijderd] 16 juni 2016 12:14
    De markt als in mensenmassa? Die zullen idd hun werk doen, maar vermoedelijk niet zoals je zou willen...hoelang zal men dit nog pikken? Historisch gezien zal dit niet zonder slag of stoot blijven.
    De toevlucht naar vaste assets en blue chips zal toenemen en dus de markt doen dalen alsook de waarde van valuta.....er is geen haast als zozeer ommekeer van de trend.
  6. Karel 200 16 juni 2016 16:12
    Steeds meer mensen gaan beseffen dat de ECB wordt geleid door een stel gevaarlijke malloten, die de Zd. Europese corruptie koste wat het kost financieren op kosten van de noordelijke landen waar de belastingtarieven schandalig hoog zijn zoals in NL. Slachtoffers zijn nu al spaarders die worden gestraft met vermogensbelasting en dus niet voor de oude dag maar voor de Nederlandse graaistaat hebben gespaard en AOW-ers met aanvullend pensioen die, terwijl de pensioenfondsen alsmaar rijker worden, volgens een perverse rekentruc worden gekort. Er wordt niet met de echte rendementen gerekend maar met de rente op 0% rentende staatsobligaties, wat in feite neerkomt op gelegaliseerde diefstal. Wat Engeland gaat doen weet ik natuur;ijk nu ook nog niet, maar wanneer ze eruit stappen en de onheilspraatjes beoordelen voor wat ze waard zijn,dan klap ik in mijn handen!
  7. Met Effekt 17 juni 2016 11:11
    quote:

    Theo Benschop schreef op 16 juni 2016 22:55:

    [Modbreak IEX: Gelieve inhoudelijk te reageren, een aantal berichten is bij dezen verwijderd.]

    @moderator: svp deze spam verwijderen

    @Theo Benschop: in al uw lange commentaren komt u soms wat warrig over, maar deze keer helemaal. Uw muziek- en filmsuggesties heeft u op het verkeerde forum geplaatst.
  8. forum rang 4 bik 18 juni 2016 15:24
    quote:

    kls schreef op 17 juni 2016 11:54:

    Beste Theo,

    Je bijdragen worden steeds extremer. Gaat echt nergens meer Storend omdat het heel wat scrollen oplevert. Volgens mij heb je best iets zinnigs te vertellen. Doe dat dan in vorm die de meesten begrijpen.
    Het lijkt wel,of den arme drommel Theo finaal ECBDoorgedraaid geraakt is.Misschien kan wat bezinning en een stukje Yoga dit slachtoffer van een verderfelijk financial system een beetje uit den put helpen.Sterke aan allen.En blijven deurmopperen he.Want wat hebben we het toch slecht in dit land.Hoe heeft het ooit zo ver kunnen komen? Gr:Gijs Gans.Grmpfft.
35 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links