Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

"Degene met de langste adem zal winnen"

"Degene met de langste adem zal winnen"

De vierde en laatse week van de Turbo TA Battle is begonnen. Wie heeft de afgelopen week het beste gepresteerd en mag zich de derde weekwinnaar noemen? 

Wij spraken met de heer Van Andel uit Klundert, die in het algemeen klassement momenteel op de tweede plaats staat. Spannend dus!

Gefeliciteerd! U heeft een Apple Watch gewonnen. We zijn natuurlijk benieuwd hoe u dit rendement behaald heeft. Wat was uw strategie?

“Ik heb de portefeuille samen met zoon ingericht, maar die moest voor zijn werk onverwachts naar het buitenland. Toen heb ik de portefeuille verder beheerd. Ik heb eigenlijk sinds 25 mei vrijwel niets meer veranderd. Dat moet je wel durven.”

Met welke posities heeft u het meeste succes gehad?

“Toen het spel begon hebben we wat olieposities aangekocht, omdat we verwachtten dat olie verder omhoog kon. Ook vonden we dat de beurzen wel erg hard gestegen waren, en daarom hebben we wat shortposities ingenomen, maar ook de blootstelling aan goud en zilver vergroot. Want als de beurs inzakt, gaat opeens iedereen in zilver en goud. En ja hoor, er kwam een malaise op de beurs aan. Alles bij elkaar heeft onze tactiek goed uitgepakt!”

Waarom besloot u mee te doen aan de Turbo TA Battle?

“Ik beleg zelf niet, maar doe al een jaar of tien mee met beurspellen. En met succes: ik heb al verschillende keren competities gewonnen. Daarom deed ik nu ook weer mee. Mijn vrouw en mijn broer doen ook met beurscompetities mee en dan kijken ze bij mij af. Het is een gezellige boel.”

Nooit gedacht om voor uzelf te gaan beleggen?

“Nee, ik zou in het echt nooit zulke grote risico’s nemen, of het moet met heel kleine bedragen zijn. Maar op deze manier beleef ik ook veel plezier aan beleggen!”

Wat moeten andere deelnemers aan het spel volgens u onthouden?

“Zoals ik al zei, heb ik sinds 25 mei mijn portefeuille bijna niet gewijzigd. Ik denk dat degene met de langste adem en het meeste geduld het beste zal presteren in deze competitie. De aanhouder wint!”


Meedoen met de Turbo TA Battle kan nog tot en met 17 juni. Wie dat niet lang genoeg is, kan zich aanmelden voor de Slimste Belegger-competitie waarin u het hele jaar door kunt meespelen. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links