Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Van Gaal-beurs

De beursrally is niet te rechtvaardigen.

Weet u nog, deze uitspraak van de Manchester United-trainer: “Ben ik nou degene die zo slim is, of ben jij zo dom”? Beurstechnisch moet u oppassen als u dit denkt; het is meestal een indicatie van cognitieve dissonantie.

Daarentegen geeft urineren tegen de wind in zo’n lekker warm gevoel, dus ik waag nog maar eens een poging.

Rally op lucht

Zoals ik vorige week al beschreef, is de huidige beursrally pure luchtfietserij. Dat olie weer hot is, China uit de problemen is en de Fed niet meer vervelend gaat doen heb ik weerlegd of in een andere context geplaatst.

Waren er al steekhoudende argumenten, dan waren die bij lange na niet genoeg om de huidige beursrally te rechtvaardigen. Maar ja, het is maar hoever u durft/kunt/wilt kijken; ik zie een benzinemotor die op volle toeren draait, maar waar de benzine in de brandstoftank opraakt.

De motor heeft dat niet door en zal tot de laatste druppel benzine blijven draaien, om dan plotsklaps, en dus voor de motor een onverwacht moment, stil te vallen. Moeten beleggers kijken naar de loopcultuur van de motor, of naar de mogelijke loopduur?

Nitro

Het antwoord is natuurlijk beide, maar het moge duidelijk zijn dat als u een korte loopduur verwacht, dat de loopcultuur van de motor u gestolen kan worden. Een tankstop is dan echter wel welkom, en dat is waar de centrale banken een rol hebben gespeeld. Vraag is nu of ze dat kunnen blijven doen.

Waar in het begin de tankstops er alleen waren voor het bijvullen van benzine, is er sindsdien steeds meer ethanol gebruikt, hebben ze een blower op de motor gezet en een nitro-systeem aangesloten (zie hier Top Gear-filmpje over een ouwe Jag met nitro).

De motor heeft nog nooit zo hard gelopen en klinkt als een raket, maar de motor is ook nog nooit zo zwaar belast geweest en heeft ook nog nooit zoveel brandstof geconsumeerd per afgelegde kilometer.

Hoeveel sprintjes voordat de motor opgeblazen wordt? Ik weet het niet, maar ik ben er wel van overtuigd dat de motor al voorbij haar point of no return is (lagers kaduuk, nokkenas ingesleten, zuigerveren met speling, cilinderwanden met krassen, en zo verder). De vraag is dus “wanneer” en niet “of”.

Waarderingen

In beurstermen, de centrale banken hebben ervoor gezorgd dat er meer geld beschikbaar kwam, terwijl het aantal aandelen, obligaties, en dergelijke niet met die mate toenam. Meer geld dat een dezelfde hoeveelheid goederen najaagt, betekent hogere prijzen.

En dat is ook te zien aan bijvoorbeeld de aandelen- en obligatiebeurzen. Zo handelt een groot gedeelte van de Duitse staatsobligaties nu met negatieve rente (ofwel, de koersen van deze obligaties zijn enorm gestegen). Bij aandelen is het verhaal niet anders, daar zijn echter twee mogelijkheden voor hogere koersen:

 • hogere winsten en (of)
 • hogere multiples

Koerswinstverhouding

De koerswinstverhouding k/w is bijvoorbeeld een multiple die vaak wordt gebruikt om de waardering van verschillende aandelen te vergelijken. Het is nou niet bepaald de beste multiple die u kunt gebruiken (boekhoudkundige fratsen, balansverhoudingen, et cetera kunnen het beeld enorm vertekenen), maar voor dit verhaal is het nu niet zo belangrijk.

Stel dat de winst per aandeel (wpa) van de AEX (zie het even als één bedrijf) al sinds 2009 hetzelfde is gebleven en de koers van de AEX wel is opgelopen, dan kan het niet anders dat de koerswinstmultiple omhoog is geschoten.

De belegger is klaarblijkelijk bereidt meer keren de winst voor hetzelfde bedrijf(-winst) te betalen dan voorheen.

Hoe?

In het kort is dit wat de centrale banken met hun ultra-ruime beleid hebben bewerkstelligd. De winst per aandeel van de meeste bedrijven zijn bij lange na niet zo hard opgelopen als de aandelenkoersen.

Dit is nu eenmaal gebeurd, dus moet de belegger vooruit kijken: komen er nog meer acties van centrale banken en (of) zal de risicoperceptie van de beleggers zodanig veranderen dat deze de multiples zullen gaan bewegen?

En hoe gaat het in de reële economie; zullen bedrijfswinsten toenemen of afnemen, en met hoeveel?

Winstafname

Laat ik met de laatste vraag beginnen: bedrijfswinsten zijn aan het toppen. Zo verwacht JP Morgan vlakke tot negatieve wpa-ontwikkeling voor de S&P 500. In de EU zijn er wat lichtpuntjes, maar die mogen eigenlijk geen naam hebben.

Als ook de aandeleninkoopprogramma’s en fusies en overnames worden meegenomen, dan wordt het beeld er niet positiever op. Het komt er dus op neer dat multiples nog verder moeten stijgen om de beurzen te doen stijgen, want van de bedrijfswinsten gaat het niet komen.

Gaat de risicoperceptie van de markt verder omlaag? Nou nee, want de markt prijst al geen risico meer in eigenlijk. Ofwel, alles hangt af van de centrale banken.

Hamvraag

Wat gaan de Fed, Bank of England, Bank of Japan en de ECB doen? Moeilijk te voorspellen, maar de trukendoos is bijna leeg. Nieuwe maatregelen zijn vaak meer van hetzelfde en leveren nu steeds meer en duidelijkere negatieve bijwerkingen op, vandaar ook mijn constatering dat het feest op zijn laatste benen loopt.

De volgende tankstop kan zo maar een definitieve stop zijn. Of niet. We gaan het zien.


Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Deze onderneming verleent een divers scala aan financiële diensten aan particuliere en professionele cliënten. De gepubliceerde analyses zijn bedoeld als achtergrondinformatie over de financiële markten en vormen geen beleggingsadvies of aanbeveling tot het doen van transacties. Sassen Research en Alexander Sassen van Elsloo aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele onvolledigheid, onjuistheid of gevolgen van informatie die in de analyses wordt weergegeven. In de columns kunnen bepaalde beleggingsproducten aan bod komen zoals turbo’s, opties en dergelijke. De beloning van Sassen Research en van Alexander Sassen van Elsloo staat niet in relatie tot de standpunten in deze publicatie. Raadpleeg meerdere bronnen en neem zelf beslissingen. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Vragen en opmerkingen kunt u kwijt op info@sassenresearch.nl

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

 1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
 2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
 3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Gerelateerd

Reacties

30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. fritscrach 28 april 2016 10:44
  De economie ook als fysisch proces benaderen, dat zouden meer mensen moeten doen. De efficiency holt er inderdaad uit. Alle energie gaat zitten in hete lucht, lijkt wel. Want bij K/W´s vraag ik me altijd af hoe die voor een markt veel hoger kunnen zijn dan de gemiddelde maximale duration voor perpetuele obligaties. Namelijk rond 17. Nu staat de S&P500 op 25. Het is onlogisch naar mijn idee, maar ik heb nooit gestudeerd. Misschien kan iemand het me uitleggen.
  Als laatste over de trukendoos: die is niet leeg maar zit vol met ouwe trucs. En die gaan ze tot in het waanzinnige doen. De oorzaak is irrationeel optimisme, een totaal verkeerde inschatting
  van de werkelijkheid. Men vertrouwt op volstrekt onwaarschijnlijke veranderingen in de trend. Men legt de oorzaak van het falen bij anderen of wijdt het aan onvoorziene, buiten hun macht liggende, soms daarbij tijdelijke, factoren. Het komt goed, het gaat straks beter. Wondermiddelen (trucs) kunnen helpen, zoals de V2´s van Hitler of de bazooka´s van Draghi. Of nog gemener: ¨Wollt Ihr den totalen Krieg?¨ versus ¨Whatever it takes(...) and believe me, it will be enough¨.
  Misschien een onsmakelijke vergelijking maar hij komt steeds in me op.
 2. killswitch 28 april 2016 12:33
  de economie is net een boduurwerkje als je teveel inzoomt zie je het patroon niet meer en dat is wat hier gebeurd. Dat heeft niets met slim of dom te maken of met logisch of onlogisch of met op tijd tanken. de motor voor "sparen" is al afgeslagen dus wat blijft er dan naast "opmaken" nog over??
 3. [verwijderd] 28 april 2016 13:29
  Er is altijd nog de 'echte' helicoptergeld optie.

  Centrale banken mogen natuurlijk van alles en nog wat niet, maar als de SHTF zullen ze dat met goedkeuring van onze 'leiders' uiteraard toch wel doen.

  Er zal dus nog meer (en iets ander) helicoptergeld komen.

  De vraag is wanneer en hoe precies. Dat daarbij de waarde (koopkracht) vd EUR onderuit gaat moge duidelijk zijn. Dat officiele inflatiecijfers dat zullen gaan weerspreken moge ook duidelijk zijn.
 4. wampie 28 april 2016 14:40
  ja nee precies, de bal is rond en het is 11 tegen 11. je kunt winnen of verliezen. als je niet schiet kun je niet scoren.

  zonder gekheid: ik ben het wel enigszins met meneer eens (alhoewel iets positiever) maar ja tis toch al oud nieuws dat de meeste beurswaardes de werkelijke economie niet vertegenwoordigen.

  ik denk dat het een klein beetje doormoddert, misschien een correctietje van 10-20% in Amerika binnenkort en dan weer beetje doorvaren
 5. [verwijderd] 28 april 2016 14:47
  Aandelen zijn zeker duur, gebaseerd op KW, en dan moet je niet de terugingekochte aandelen vergeten. In Amerika wordt er meer geld gespendeerd aan aandeelhoudersvergoedingen dan hoogte bedrijfswinsten www.blackrockblog.com/2016/04/11/key-...

  Schulden uitschrijven om aandeelhouders te verblijden? Dit heeft toch niets meer met de kern van wat dan ook te maken? Wat doet dit met cashflow (als rentes stijgen)?

  En dan heb ik het nog niet eens over 'creatief boekhouden' (GAAP vs. NON-GAAP earnings)

  Deze hele suikerrally is gebaseerd op 'money flow' en niet op fundamentals. Alhoewel de economische verwachtingen in Q1 wel heel zwak waren, heeft positivisme vanuit China een onevenredig positief effect gehad op zowel aandelen als grondstoffen.

  Weet iemand eigenlijk nog waar het allemaal om ging?
  De Bank of Japan is topaandeelhouder geworden in het gros van de Nikkei en bezit de helft van de ETF markt!

  Hallo!
  Hallo!
  Waar zijn we mee bezig?

  desinflatie? Vraaguitval? Ziet iemand het bos nog?

  Centrale bankiers moeten eens met hun fikken van onze economie afblijven, de verstoringen worden perverser (en hun gereedschapskist is zeker nog niet leeg). Houdt grondstoffen in de gaten en je weet waar inflatie naartoe gaat. De dienstensector kent al >2% inflatie, onroerend goed volgt weldra en met inflatie in ruwe materialen zijn we er, dacht ik zo
 6. De sjaak 28 april 2016 15:55
  Zolang (centrale) banken private instellingen zijn die slechts het belang van enkelen dienen zullen dit soort idioterien blijven doorgaan. Hun machtsbasis is dermate groot dat ze zich alles kunnen veroorloven zonder enig risico. Ze zijn inderdaad god, maar geen barmachtige, want ze leggen altijd de rekening neer bij het gepeupel (belastingbetaler)....
 7. forum rang 6 Ronald Engels 28 april 2016 17:00
  Aandelen zitten nu nog steeds in een stijgende lijn, door geen investeringen bedrijven maar optimiseren en aanpassen aan gelijkblivende vraag, door zeer lage rentes, door zeer lage grondstoffen en zeer lage energiekosten, door dalende loonkosten, door terugkopen aandelen met geleend goedkoop geld, door nog steeds lagere reele koopkracht werknemers en burgers dus investeren bedrijven niet nodig slechts optimiseren.

  Kortom deflatie / zonder economische groei doet aandelenprijzen stijgen, denk dat dit tot 2018 gaat voortduren, we zitten tot begin 2018 in de economische winterperiode van de Kondriateff phase, winterphase periode 2000 tot 2018!

  En wie heeft er werkelijk echt geld verdient op de beurs in de periode 2000 tot 2016 nu, met enorme dieptepunten zoals 2000 - 2002, 2007 - 2009, 2011 en 2015/2016?

  De meeste beleggers zitten waarschijnlijk nog op 40 à 50 % verlies in deze totale winter periode!

  Alleen de belastingdienst heeft aan ons verdient via de diefstal vermogensrendements heffing van 1.2 % en via de gigantische accynzen op benzine en wegenbelastingen en autos, enzv. Hier praat echter dom genoeg niemand over, wat een dwaas land Nederland, vol met dwazen die alles slikken van de grootste dief de Overheid.
 8. Maan Arkenbosch 28 april 2016 17:48
  De enigste truc die er nog is, is dat de multi-nationals steeds meer obligaties uitgeven tegen een nagenoeg negatieve rente en uit de opbrengst hun eigen aandelen opkopen.Dat is goed voor de koers en hun bonus.Daardoor wordt de KW verhouding gemanipuleerd en is de beurs verworden tot een Casino met computer gestuurde op en verkoop programma-s. Geen enkele Centrale Bank durft de rente te verhogen, dus de drukpers drugspuit blijft actief. Er komt echter een moment dat grondstoffen (verder) gaan stijgen en dat is de voorloper van een rente stijging. Dan zijn de rapen echt gaar. De berg Straatobligaties/ETF/bedrijfsobligaties in de pakhuizen van de grote Centrale Banken, vallen via flink lagere koersen omlaag en dan hebben de banken, pensioenfondsen en Verzekeraars een probleem. De Multi's-s kopen hun vrij waardeloze obligaties weer terug tegen een schertsprijs pakken hun winst en geven weer aandelen uit.Dat hierdoor de zuidelijke E.U.landen dan van hun extreme schulden verlost zijn via een forse verwatering is de premie, die straks wel weer betaald moet worden via sociale onrust, opkomende extreme partijen, welke de rekening willen leggen bij de hordes gelukzoekers. Wat hier uit komt laat zich raden...........
 9. kls 29 april 2016 11:49
  Kan iemand me uitleggen waar het geld naar de ECB naar toe gaat? Ze kopen obligaties op en dit betekent dat de houders van obligaties tegen een hogere prijs van de obligaties af kunnen en ook dat herfinanciering (overheden en bedrijven) goedkoper wordt.Het gevolg is dat de ECB een hoop obligaties in de boeken heeft staan.
  Daarnaast heeft de ECB de rente verlaagd en moeten banken betalen als ze geld bij de ECB willen stallen. Kortom de de boodschap aan de banken is is; leen je geld uit.

  Ik stel vast dat er geen reële economische groei ontstaat. De enige die profiteren zijn beleggers (aandelen en obligaties) en schuldhouders (bedrijven en overheden). Het is een situatie die we al een tijd kennen. Dit gaat ooit eens veranderen maar de centrale banken lijken de het wel stevig in de klauwen te hebben.

 10. Rubicon 29 april 2016 14:20
  quote:

  Steven O. schreef op 29 april 2016 10:35:

  [...]

  Haha!

  #grapje
  Ik kan hier absoluut niet om lachen.
  In de veronderstelling enigszins zinvolle kommentaren op dit artikel te kunnen lezen wordt ik geconfronteerd met een ongeremde stroom aan onsamenhangende (en veelvuldig in herhaling vallende) teksten ontsproten aan een gemankeerd brein lijdend aan posting-incontinentie.

  Helaas niet beperkt tot dit artikel, maar chronisch van aard.

  Bezoek aan deze site wordt daardoor, hoe langer hoe meer, een kwelling.
 11. [verwijderd] 29 april 2016 15:16
  Beste van Capelle54,

  Als u net als bijna iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in de Trias Politica van mening bent dat u de baas van het land bent, en dat u dan ook graag in een democratie die begint met respect voor minderheden wil dat u in de democratische verkiezingen op de partij,

  of in Nederland dus tevens reeds ca. 10 jaar een permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokken scorende extreem rechtse

  “Wake up, wake up, vol is vol, eigen volk eerst, regel is regel, minder, minder, minder moslims”

  xenofobe eenmanssekte, die dus reeds ca. 10 jaar aan 1 stuk in zondebokken scorende oneliners roept

  “Wake up, wake up, vol is vol, eigen volk eerst, regel is regel, minder, minder, minder moslims”,

  waar dus niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone iets mee kan, laat staan dat een regering van enig land, laat staat een regering van een democratie die begint met respect voor minderheden, op enig moment een beleid hiermee kan uitvoeren,

  kan stemmen, zodat de mogelijkheid ontstaat dat de partij hetgeen wat u als baas van het land wil als de vertegenwoordiger van uw standpunt in het parlement goed over het voetlicht brengt, zodat u alles van wat van u als baas van het land verwacht zou kunnen worden heeft gedaan,

  waardoor u dus in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte crisis in de Trias Politica veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but not least humanitaire crises zich net als bijna iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone uiteraard bent gaan afvragen waarom de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders de probleempjes die zij hebben met andere aan de lopende band problemen makende regeringsleiders hebben niet in de organen die hiervoor zijn opgericht,

  dus in de Veiligheidsraad en het Vredespaleis in Den Haag van de Verenigde Naties,

  in no-time oplossen,

  kan uw uiteraard in goede orde gestelde retorische vraag “Komt er nog meer of blijft het hierbij?” uiteraard in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van crises niet anders al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet in retorische zin al dan niet met agreements to disagree,

  het enige dat de mensheid in goede orde om kwart over twaalf op de valreep nog rest,

  beantwoord worden in de zin van dat u dit uiteraard zelf het beste zal weten: u stemt immers als baas van het land in een democratie die begint met respect voor minderheden onder het duurzame motto

  “Ieder land krijgt de regering die het wil/verdient”

  op de partij of extreem rechtse zondebokken scorende eenmanssekte die u tussen de scorende verkiezingsriedels en de strijdkreten vanuit de loopgraven van 100 jaar geleden in de zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende Tweede kamer en de beraadslagingen in naam van de vrijheid van deze permanent met artikel 1 van de Grondwet strijdige, permanent verontwaardigd verongelijkt zondebokken scorende extreem rechtse

  “Wake up, wake up, vol is vol, eigen volk eerst, regel is regel, minder, minder, minder moslims”

  xenofobe eenmanssekte over de hoofddoekjes door wil!?!

  Maar met u meedenkend zou je kunnen zeggen dat de mensen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone tot het einde der tijden niet zouden moeten willen dat het voor de geschiedenis van de mensheid kwart over twaalf is!

  Met u meedenkend over de uiteraard door u in goede orde aangedragen kwestie van het douchen:

  niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone en daarbuiten heeft in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van crises er uiteraard bezwaar tegen als u vandaag of morgen, of overmorgen, of volgende week, gaat douchen!

  Het enige wat u als baas van het land in dit stadium op de valreep geadviseerd kan worden is om de buren tijdens het douchen geen overlast te bezorgen als u een liedje op het internet op www.youtube.com naar u eigen keuze in vrijheid heeft opgezocht, dus bijvoorbeeld ook niet bij het nummer

  CAT STEVENS LYRICS
  "Peace Train"

  Now I've been happy lately, thinking about the good things to come
  And I believe it could be, something good has begun

  Oh I've been smiling lately, dreaming about the world as one
  And I believe it could be, some day it's going to come

  Cause out on the edge of darkness, there rides a peace train
  Oh peace train take this country, come take me home again

  Now I've been smiling lately, thinking about the good things to come
  And I believe it could be, something good has begun

  Oh peace train sounding louder
  Glide on the peace train
  Come on now peace train
  Yes, peace train holy roller

  Everyone jump upon the peace train
  Come on now peace train

  Get your bags together, go bring your good friends too
  Cause it's getting nearer, it soon will be with you

  Now come and join the living, it's not so far from you
  And it's getting nearer, soon it will all be true

  Now I've been crying lately, thinking about the world as it is
  Why must we go on hating, why can't we live in bliss

  Cause out on the edge of darkness, there rides a peace train
  Oh peace train take this country, come take me home again

  op

  Cat Stevens- Peace Train
  www.youtube.com/watch?v=_6mKMV0d2cs

  of bijvoorbeeld

  Spirit In The Sky Norman Greenbaum
  www.youtube.com/watch?v=AZQxH_8raCI

  Canned Heat - On The Road Again [HQ]
  www.youtube.com/watch?v=qRKNw477onU

  Canned Heat - Going Up The Country
  www.youtube.com/watch?v=p0PjECSyJ7w

  J.S. Bach: "Switched-On" Sinfonia to Cantata #29 (Synthesized)
  www.youtube.com/watch?v=J0TnGGKN2co&a...

  J.S. Bach: "Switched-On" Brandenburg Concerto No. 2 in F major, BWV 1047 (Synthesized)
  www.youtube.com/watch?v=J96gx-FEWA8&a...

  07. Pomp And Circumstance March No. I - A Clockwork Orange soundtrack
  www.youtube.com/watch?v=CdDdyr4CK9I&a...

  Mike Oldfield - Moonlight Shadow ft. Maggie Reilly
  www.youtube.com/watch?v=e80qhyovOnA

  Men At Work - Down Under
  www.youtube.com/watch?v=XfR9iY5y94s

  Supersister - She Was Naked
  www.youtube.com/watch?v=gDs-MDSZbks

  Supersister - Wow [Live Recording]
  www.youtube.com/watch?v=A7DDp4hrVgw

  Rolling Stones - It's All Over Now (In Rolling Stereo!)
  www.youtube.com/watch?v=sRA7XAqEn70

  Whatsoever hoe dan ook een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna toegewenst door Theo Benschop
 12. [verwijderd] 29 april 2016 15:36
  Beste Klecram,

  N.a.v. van uw in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but not least humanitaire crises in goede orde ontvangen en gelezen in goede orde overeengekomen agreement to disagree,

  het enige dat de mensheid om kwart over 12 in goede orde nog rest,

  “Ik kan hier absoluut niet om lachen.
  In de veronderstelling enigszins zinvolle kommentaren op dit artikel te kunnen lezen wordt ik geconfronteerd met een ongeremde stroom aan onsamenhangende (en veelvuldig in herhaling vallende) teksten ontsproten aan een gemankeerd brein lijdend aan posting-incontinentie.

  Helaas niet beperkt tot dit artikel, maar chronisch van aard.

  Bezoek aan deze site wordt daardoor, hoe langer hoe meer, een kwelling.”

  waarvoor dan ook tot het einde der tijden dank!

  Ik kan u dan ook uiteraard meedelen dat ik in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but not least humanitaire crises tot het einde der tijden zeer vereerd ben met het heugelijke feit dat u de moeite heeft genomen om in goede orde een agreement to disagree overeen te komen!

  Nogmaals in onderhavige door de aan de lopende band problemen makende regeringsleiders veroorzaakte aaneenschakeling van financiële, monetaire, economische, sociale en last but not least humanitaire crises tot het einde der tijden dank hiervoor, whatsoever hoe of wat verder dan ook een prettige voortzetting van de dag en duurzaam hierna toegewenst door Theo Benschop
30 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links