Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

The Big Short: Apple

The Big Short: Apple

Alle beleggers moeten 'm gezien hebben: The Big Short! De film vertelt het verhaal van de huizencrisis in Verenigde Staten, hoe het begon en hoe de zeepbel vervolgens uit elkaar spatte.

Topacteurs Christian Bale, Steve Carell en Ryan Gosling spelen de rol van de hedgefundmanagers die uiteindelijk he-le-maal binnenlopen met hun (big) shortpositie omdat zij inspeelden op het klappen van de zeepbel.

Het knappen van een zeepbel

Niemand kan natuurlijk met volledige zekerheid zeggen wanneer de volgende zeepbel uit elkaar gaat spatten, anders was het immers geen zeepbel. Toch is het vaak wel mogelijk om een goede inschatting te maken in welke sector precies een bel geblazen wordt.

Iedereen zag dat de beurs in China onrealistisch hard was opgelopen in veel te korte tijd. Velen zagen deze zeepbel aankomen. Toch kwam de China-crash in augustus vorig jaar toch onverwacht. Het is de timing die het lastig maakt.

Aandelenmarkten kunnen langer onrealisitisch hoge of lage waarderingen vertonen dan uw portemonnee. Achteraf zijn alle signalen altijd aanwezig geweest. Enorme overwaardering is vaak zo’n signaal. Tijdens de internetzeepbel waren bedrijven ook enorm overgewaardeerd.

Achteraf verklaren we de beleggers van toen voor gek. Op het moment was het echter heel anders. Een zeepbel aan zien komen vergt geduld.

Voorbereid op een correctie

Ik ben op zoek naar koersbewegingen op de korte termijn. Ik heb echter altijd een langetermijnvisie in mijn achterhoofd. De risico’s van de stijgingen en dalingen op de korte termijn zijn dan namelijk veel beter in te schatten.

Ik zal nooit op goed nieuws in een aandeel stappen, als de fundamenten aanwijzen dat het op lange termijn geen goed bedrijf is om in te beleggen. Vice versa met een shortpositie.

Samen met Netflix en Monster Beverage staat Apple op mijn shortlist. Op mijn shortlist staan aandelen waar ik bij een correctie op de gehele markt, direct short instap. Ik verwacht dat deze aandelen sterker zullen dalen dan de index vanwege slechtere cijfers en sentiment.

My first smartwatch

Apple staat sinds eind vorig jaar op mijn shortlijst. Het sentiment is namelijk wel degelijk aan het keren voor Apple. Waar eerder nog alle kritiek werd weggewuifd als Apple alleen maar met een nieuw nummertje of letter voor de iPhone of iPad kwam, wordt er nu echt afkeurend gereageerd.

De laatste presentatie van nieuwe producten werd niet goed ontvangen. Het is bijna tien jaar geleden dat de iPhone op de markt kwam en alweer vijf jaar geleden dat Steve Jobs is overleden. Van innovatie is sindsdien geen sprake meer. Dit is reden voor zorgen.

Vandaag heb ik mijn eerste smartwatch besteld. Is dit de toekomst? De Apple-smartwatch werd in april op de markt gebracht. Toen bleek dat er flinke vraag was naar deze producten, want Apple had moeite om aan de vraag te voldoen. Tot juni was het aanbod dan ook beperkt.

 

Wel een succes

Tijdens de feestdagen lagen de schappen echter vol, en dat bleven ze ook. Er was te weinig vraag. De smartwatch-omzet over 2015 viel Apple vies tegen, maar het succes van de Apple smartwatch wordt hoog ingeschat.

Sommigen analisten verwachten zelfs dat Apple in het fiscale jaar 2016 een omzet zal binnenslepen van maar liefst 23 miljard dollar, wat de komende jaren alleen maar verder zal toenemen.

Ik geloof zeker in het succes van de smartwatch (vanaf morgen ook om mijn pols) en denk dat Apple hier een flinke omzetgroei mee zal genereren, maar dit miljardenbedrag lijkt mij toch te hoog. Het is nu nog erg moeilijk om de toekomstige omzet die dit product zal genereren in te schatten.

Toch zit deze verwachting nu al verwerkt in de koers en gaan investeerders uit van het volgende succesproduct. Een succes is pas een succes voor de beurskoers als het onverwacht een geslaagd product blijkt te zijn. Door de hooggespannen verwachtingen is de kans hierop sterk gedaald.

Apple-iCar

Google eens op Apple iCar en zie hoe goed de photoshop-kunsten van sommige mensen zijn. Prachtige prototypes van gelikte wagens. Apple zou wereldwijd de beste engineers wegkapen bij alle grote automerken. Zelfs Tesla zou hun kampioen moeten afstaan aan het prestigieuze Apple.

Er gaan inderdaad geruchten, maar hoe realistisch is dit?

De opstartkosten zijn enorm en er wordt nu nog te twijfelachtig gereageerd op de bestaande electronische auto’s. Steve Jobs zag het al helemaal voor zich. Het huidige management is hier naar mijn ogen te laf voor en zal een dusdanige innovatie niet aan durven.

Mooie troefkaart

De toekomst is hier. Beleggers moeten hun blik op de toekomst houden. Dan is aan Unilever geen eer (en rendement) meer te behalen. U moet wat mij betreft in het Google, Apple en Facebook van morgen zitten. Ze zijn nu al te koop. U moet alleen goed zoeken!

Contactloos betalen gaat in de nabije toekomst heel groot zijn en daar kunt u nu al in investeren. Apple heeft met Apple Pay dan ook een mooie troefkaart in handen. Alle banken kunnen wel inpakken als Apple zelf de tussenpersoon voor betalingen gaat worden.

U betaalt gewoon door uw telefoon (of smartwatch) even voor de toonbank te houden. Daar komt geen pincode, kassiere of bank meer aan te pas. Dat is pas verdienen!

Ik denk dat hier de echte innovatie en kracht van Apple ligt. De concurrentie is hevig en denk niet dat de banken zich zonder slag of stoot gewonnen gaan geven, maar dit is in mijn ogen het meest kansrijke product van Apple. Ik hoor hier nu nog te weinig van om echt enthousiast te worden.

Conclusie

Met een koers-winstverhouding van 11 wordt het aandeel Apple goedkoop verhandeld. Dat klopt. Er staat een enorme hoeveelheid geld op de bank. Dat klopt ook. Maar wat gaat Apple in de toekomst doen? Er wordt in rap tempo marktaandeel verloren aan Google en zelfs Microsoft.

Zonder innovaties lijkt mij er geen inhaalslag komen. De iWatch zit al ingeprijsd en van een iCar geloof ik weinig. Apple Pay moet het gaan doen, maar daar zal veel concurrentie zijn van banken. Apple staat daarom op mijn shortlist en is wat mij betreft The Big Short van de komende jaren.

Disclaimer: Duijvestijn heeft zakelijk positie in Apple en privé geen positie in Apple.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

19 Posts
| Omlaag ↓
 1. Met Effekt 29 maart 2016 17:17
  "Het is bijna tien jaar geleden dat de iPhone op de markt kwam en alweer vijf jaar geleden dat Steve Jobs is overleden. Van innovatie is sindsdien geen sprake meer."

  Als belegger vind ik koers winst en omzet- en winstgroei belangrijker dan innovatie om de innovatie (vb Google glass). De groei was de afgelopen 5 jaar met +123% koers, +244% omzet en +300% winst zeker niet slecht. Geen enkel groot bedrijf (>50B$ omzet) heeft deze cijfers benaderd!
  www.gurufocus.com/financials/AAPL&...
 2. Charlemagne 29 maart 2016 17:38
  Wat is dat toch voor rare gedachte dat een bedrijf voortdurend iets nieuws moet verzinnen? Meer mensen op de wereld (van 7 naar 12 miljard), rijkere mensen etc. is meer smartphones verkopen, daar hoef je toch geen stofzuigers of auto's of weet ik wat voor uit te vinden?

  BMW verkoop toch ook alleen BMW en Starbucks alleen koffie en Akzo alleen verf en NN alleen verzekeringen etc. etc. etc. dus waarom kan Apple niet een fantastisch bedrijf zijn met 200 miljard op de bank een heel lage waardering, die veel terug geeft aan zijn aandeelhouders door middel van dividend en buybacks en, o ja, SMARTPHONES verkoopt, straks in sep. o.a. weer de Iphone 7, vervangingsvraag etc.

  Ik voorspel u dat u nog mee gaat maken dat Apple de $ 200 doorbreekt. Binnen 4 jaar? Ik koop ze in ieder geval voortdurend bij en heb er al een aardige verzameling van. Stevig vasthouden.
 3. Charlemagne 29 maart 2016 17:59
  Concurrentie is bijna altijd een onzin reden om een aandeel niet te kopen. Hoeveel automerken zijn er? Dus dan maar geen Daimler kopen want er zijn ook andere auto's? Geen Sanofi want er zijn meer pillen voor dezelfde ziekte? Geen Accell want er is Gazelle?

  Apple maakt een van de beste IPhones ter de wereld, met een hoge merkwaarde waar veel mensen veel geld voor over hebben en binnen hun product innoveren en vernieuwen ze voortdurend. Omdat er elders ook een Phone van een tientje bestaat gaat Apple echt niet failliet, net zo min, om maar weer eens een voorbeeld te noemen, BMW failliet gaat omdat er Skoda's zijn.
  Iedereen is het er wel over eens dat een smartphone een integraal onderdeel van leven is en nog veel meer gaat worden en als marktleider op dat gebied, met een ijzersterke merknaam heb je dan een enorme voorsprong.
  Shorten wordt een tranendal....niettemin succes!
 4. aad94 30 maart 2016 21:03

  Kopen ga ik het aandeel alleen niet, het idee voor de lange termijn dat Apple een auto wil gaan fabriceren word ik niet vrolijk van...
  Autofabrikanten en vliegtuigmaatschappijen zijn op de lange termijn nooit de beste beleggingen gebleken. Vele zijn failliet gegaan of hebben op de lange duur nooit echt een euro verdiend. Dit door de hoge kosten om de winst en omzet wat te kunnen vergroten.
  Als Apple hier in mee wil gaan is dat voor mij geen goed teken.
  Blijf gewoon lekker centjes verdienen door iPhones, macs, horloges en wat software te verkopen zou ik zeggen.
  Maarja als je teveel geld heb ga je soms gekke dingen doen.
 5. forum rang 4 Belegde boterham 31 maart 2016 08:48
  The ironie is dat de hoofdpersoon van de The big short, dit kwartaal een fonds heeft opgericht met Apple als een van de grootste posities.

  ---
  Dr. Michael Burry, whose spellbinding all-in bet against the subprime mortgage market reaped a fortune and was made famous in the book and film The Big Short, released his new firm’s first public portfolio in the fourth quarter and showed some unexpected positions.

  Burry retired his fund, Scion Capital, in 2008 after his early recognition and short of the subprime lending market that virtually nobody had understood for years proved correct. From 2000 through the crash of 2008, Burry earned his Scion investors 489.34% in returns, according to Vanity Fair. In Scion’s last quarterly letter to investors, Burry explained how he spotted the trouble that led to the financial crisis.

  “My father, a mechanical engineer, used to dismiss random chance,” Burry said. “The harder you work, the luckier you get, he’d say. I am convinced there is hardly a better rule by which to live.”

  Scion Asset Management, Burry’s new fund, opened in 2013 in Cupertino, California. Its COO is Zaeed Kalsheker, who worked for Burry’s previous fund. By Dec. 31, its assets under management presumably reached $100,000, the regulatory threshold for investment firms to disclose their long holdings publicly.

  Burry’s fourth-quarter long portfolio for Scion Asset Management listed 13 stocks with a total value of $74 million. Roughly eight years after the sector almost fell apart in the financial crisis, Burry has invested 32.4% of the portfolio in financial services stocks as his largest weighted sector. The next in size are technology at 28.9% and health care at 23.7%.

  Burry has five financial positions: ACE Ltd. (NYSE:ACE), Citigroup Inc. (NYSE:C), Bank of America (NYSE:BAC), Bank of New York Mellon Corp. (NYSE:BK) and PNC Financial Services Group Inc. (NYSE:PNC).

  A value investor, Burry said in 2008 that financial institutions were difficult to value due primarily to share dilution accompanying emergency capital injections and continual write-downs related to risky off-balance sheet investments. The quality of financial statements, he said, “was “every bit as inscrutable as those from Enron circa 2001,” and less leverage and lower returns would persist over the long term.

  “Any investment thesis in these companies must therefore be based upon modest returns on a substantially reduced equity base. I imagine the shares of these companies, in most cases, will become very boring before they become attractive again,” he said.

  Banks have looked more attractive to value investors in the first quarter as many appear inexpensive with low P/B ratios. In particular, Bank of America trades below book value with a ratio of 0.6 and Citigroup with 0.61.

  As his top position, Burry has a REIT, NexPoint Residential Trust (NYSE:NXRT), followed by Apple Inc. (NASDAQ:AAPL). He also has one energy bet, CNX Coal Resources LP (NYSE:CNXC).

  www.gurufocus.com/news/403645/dr-mich...
 6. [verwijderd] 31 maart 2016 20:13
  quote:

  Belegde boterham schreef op 31 maart 2016 08:48:


  The ironie is dat de hoofdpersoon van de The big short, dit kwartaal een fonds heeft opgericht met Apple als een van de grootste posities.

  ---
  Dr. Michael Burry, whose spellbinding all-in bet against the subprime mortgage market reaped a fortune and was made famous in the book and film The Big Short, released his new firm’s first public portfolio in the fourth quarter and showed some unexpected positions.

  Burry retired his fund, Scion Capital, in 2008 after his early recognition and short of the subprime lending market that virtually nobody had understood for years proved correct. From 2000 through the crash of 2008, Burry earned his Scion investors 489.34% in returns, according to Vanity Fair. In Scion’s last quarterly letter to investors, Burry explained how he spotted the trouble that led to the financial crisis.

  “My father, a mechanical engineer, used to dismiss random chance,” Burry said. “The harder you work, the luckier you get, he’d say. I am convinced there is hardly a better rule by which to live.”

  Scion Asset Management, Burry’s new fund, opened in 2013 in Cupertino, California. Its COO is Zaeed Kalsheker, who worked for Burry’s previous fund. By Dec. 31, its assets under management presumably reached $100,000, the regulatory threshold for investment firms to disclose their long holdings publicly.

  Burry’s fourth-quarter long portfolio for Scion Asset Management listed 13 stocks with a total value of $74 million. Roughly eight years after the sector almost fell apart in the financial crisis, Burry has invested 32.4% of the portfolio in financial services stocks as his largest weighted sector. The next in size are technology at 28.9% and health care at 23.7%.

  Burry has five financial positions: ACE Ltd. (NYSE:ACE), Citigroup Inc. (NYSE:C), Bank of America (NYSE:BAC), Bank of New York Mellon Corp. (NYSE:BK) and PNC Financial Services Group Inc. (NYSE:PNC).

  A value investor, Burry said in 2008 that financial institutions were difficult to value due primarily to share dilution accompanying emergency capital injections and continual write-downs related to risky off-balance sheet investments. The quality of financial statements, he said, “was “every bit as inscrutable as those from Enron circa 2001,” and less leverage and lower returns would persist over the long term.

  “Any investment thesis in these companies must therefore be based upon modest returns on a substantially reduced equity base. I imagine the shares of these companies, in most cases, will become very boring before they become attractive again,” he said.

  Banks have looked more attractive to value investors in the first quarter as many appear inexpensive with low P/B ratios. In particular, Bank of America trades below book value with a ratio of 0.6 and Citigroup with 0.61.

  As his top position, Burry has a REIT, NexPoint Residential Trust (NYSE:NXRT), followed by Apple Inc. (NASDAQ:AAPL). He also has one energy bet, CNX Coal Resources LP (NYSE:CNXC).

  www.gurufocus.com/news/403645/dr-mich...


  Kijk, daar kan ik wat mee!
 7. aad94 31 maart 2016 22:45
  quote:

  Belegde boterham schreef op 31 maart 2016 08:39:


  @Aad, dat is het hem nu net, Apple doet helemaal geen gekke dingen, alle geluiden eromheen, zoals deze van Selwyn is ruis.

  Ps long Apple


  Ik zie apple zonder auto verkoop op de lange termijn ook sterk groeien.
  Toch kies ik voor aandelen van the kraft heinz company. Ik ben nu 21 en ik weet één ding zeker, ook over 25 jaar eten en drinken we nog steeds overal ter wereld. Met dank aan Warren Buffet.
 8. forum rang 4 Belegde boterham 31 maart 2016 22:53
  quote:

  aad94 schreef op 31 maart 2016 22:45:


  [...]

  Ik zie apple zonder auto verkoop op de lange termijn ook sterk groeien.
  Toch kies ik voor aandelen van the kraft heinz company. Ik ben nu 21 en ik weet één ding zeker, ook over 25 jaar eten en drinken we nog steeds overal ter wereld. Met dank aan Warren Buffet.  Verstandig, maar er komt een tijd dat je waarschijnlijk wat meer voor de toekomstige Krafts gaat ;), over een jaar of 20 zou een Tesla zo maar eens de Apple van nu kunnen zijn (zit daar zelf nog niet in)

  Ben zelf wat ouder (dubbel helaas) en met divi aristocrats begonnen, bevalt me prima, saaie aandelen maar dit betaalt zich uit op de lange termijn.

  Suc6 Aad
 9. kolenboer 4 april 2016 11:09
  quote:

  Charlemagne schreef op 29 maart 2016 17:38:


  Wat is dat toch voor rare gedachte dat een bedrijf voortdurend iets nieuws moet verzinnen? Meer mensen op de wereld (van 7 naar 12 miljard), rijkere mensen etc. is meer smartphones verkopen, daar hoef je toch geen stofzuigers of auto's of weet ik wat voor uit te vinden?

  BMW verkoop toch ook alleen BMW en Starbucks alleen koffie en Akzo alleen verf en NN alleen verzekeringen etc. etc. etc. dus waarom kan Apple niet een fantastisch bedrijf zijn met 200 miljard op de bank een heel lage waardering, die veel terug geeft aan zijn aandeelhouders door middel van dividend en buybacks en, o ja, SMARTPHONES verkoopt, straks in sep. o.a. weer de Iphone 7, vervangingsvraag etc.

  Ik voorspel u dat u nog mee gaat maken dat Apple de $ 200 doorbreekt. Binnen 4 jaar? Ik koop ze in ieder geval voortdurend bij en heb er al een aardige verzameling van. Stevig vasthouden.


  Welk gek koopt er nu een Iphone? Veel te duur voor hetgeen je krijgt. ik heb een Moto-G, kost 200 euro. kan ik netzoveel mee als een Iphone van 900, is net zo snel, accu gaat langer mee en hij is waterdicht. En als die kapotvalt? Geen nood, koop ik gewoon een nieuwe. Hoef ik geen nieuwe schermpje voor 250 euro en 2 weken te wachten.
 10. [verwijderd] 10 januari 2017 10:37
  Is er hier iemand die lid is van Marktgevoel.nl ?

  Ik ben een nieuwe abonnee sinds eind 2016, omdat ik hun mooie rendementen zag op hun site, gestaafd met de transacties op de portefeuille, maar ... daarna ben ik pas hun site gaan analyseren ...

  De rendementen die ze opgeven, zijn enkel rendementen uit verkopen !!
  Maw : de huidige posities in hun portefeuilles hebben geen invloed op het jaarlijkse rendement !!!!
  Simpel uitgelegd: stel ze hebben een volledig belegde portefeuille van slecht 2 aandelen. Elk van de aandelen kost 100 euro. Portefeuille = 200 euro.
  1 aandeel stijgt 50% => is 150 euro waard
  Het andere daalt 50% => 50 euro waard
  Het aandeel dat stijgt wordt in 2016 verkocht
  Het aandeel dat daalde, houden ze in portefeuille

  Wat zegt marktgevoel.nl: ons rendement in 2016 was +25% !!!!
  (want ze hebben een positie met 50 euro winst verkocht. 50 van 200 is 25%)
  Terwijl in werkelijkheid je portefeuille dus een nul-rendement heeft ...

  Op hun site maken ze dan ook reclame met deze mooie winsten over de jaren heen ... terwijl wij als klant geen zicht hebben over hoe die andere posities het over die jaren gedaan hebben.
  Ook zie je niet van de huidige posities hoelang deze al in portefeuille zitten !
  Je ziet enkel dag en maand van aankoop maar niet het jaartal !
  Maw tussen de huidige (vooral verlieslatende) posities kunnen aandelen zitten die er al sinds het begin (ik dacht 2009) inzitten en niet verkocht werden omdat dit hun jaarlijks "rendement" naar beneden zou halen !

  Het leuke is ook dat bv de LT aandelen portefeuille elk jaar op basis van 25.000 euro wordt bekeken. Maw er is geen evolutie van de portefeuille over de jaren !
  Elk nieuw jaar wordt hij "gereset" naar 25.000 euro.
  Hoe ze dat doen ? Aan de telefoon kon men mij het niet uitleggen ...
  Elk "normaal" beleggingsblad start in jaar x met een startkapitaal en dit blijft dan mee evolueren over de jaren heen, mee met de huidige aandelenkoersen.
  Marktgevoel.nl dus niet !

  Ik heb er een heel slecht gevoel over gekregen.
  Mij lijkt het oplichting, of op z'n minst misleiding.

  Ik ga mijn jaarabonnement uitzitten (of uitzweten) en ben benieuwd naar het resultaat.
  Ik hou jullie op de hoogte.

  Indien er nog abonnees zijn van Marktgevoel.nl, graag jullie reacties en meningen.

  alvast bedankt
 11. [verwijderd] 11 januari 2017 11:33
  quote:

  Belegde boterham schreef op 10 januari 2017 12:57:


  @Lepaul, als ik die Duijvestijn zie heb ik al gegeten en gedronken..

  Waarom abbo's verkopen en de rompslomp van klantjes en klagers als je als eigenaar (Duifje en consorten) zulke goede resultaten behaald..

  key question ;)


  Klopt, is ook mijn gedachtengang eigenlijk, maar toch bekom ik graag wat nuttige beleggingstips.
  Zo heb ik ook De Belegger en BeursTips en die hebben mij tot nu toe geen windeieren gelegd.

  Indien iemand nog tips heeft voor goed beleggingsadvies => let us know !
 12. [verwijderd] 15 maart 2017 11:31
  Marktgevoel hun huidige posities staan momenteel op 15/03/2017 (in %):
  -66,3
  +1.33
  -2.98
  -2.8
  -3.97
  -22.09
  +5.31
  -15.83

  De huidige posities staan samen gerekend op -10,21%, dit is exclusief cash
  Als ik daarbij het resultaat verreken van de verkopen dit jaar, komt dat voor de portefeuille (dus inclusief cash) voor 2017 momenteel op -3,05% (NEGATIEF dus) terwijl zij op de site zetten dat ze dit jaar +3% staan.
  Ja, het totaal van de verkopen is positief, maar de huidige posities staan op 2 na negatief en sommige zelfs erg negatief.
  Ik ga er geen woord op plakken, maar ieder mag er het zijne over denken ...
 13. [verwijderd] 15 maart 2017 11:38
  Denk maar goed na om met deze man (Selwyn Duijvenstijn) zaken te doen: VEB neemt MountainShield Capital op de korrel Door onze redactie - 22 februari 2017 | Producten De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) plaatst de nodige kanttekeningen bij de gang van zaken rond beleggingsfonds Mountainshield en lege beurshuls Inverko, en de dubbelrol die de 28-jarige Selwyn Duijvenstijn speelt in dit geheel. www.fondsnieuws.nl/nieuws/veb-n ... -de-korrel Een gewaarschuwd mens telt voor twee!
  Lees meer op: beursig.com/forum/viewtopic.php?f=34&...
19 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. Apple 24 sep
  146,920
  +0,06% +0,090
 2. 92,740
  -0,38% -0,350
 3. Netflix 24 sep
  592,390
  -0,15% -0,870

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links