Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De Duif was duivig

De Duif was duivig

De afgelopen week stonden de centrale banken weer centraal, waarschijnlijk heten ze daarom ook zo. Draghi had de week ervoor reeds gedaan wat in Japan al jaren niet werkt en liet zo geen ruimte voor ons duifje Yellen.

Zij kon natuurlijk niet ineens haar hele beleid omgooien maar kon ook niet verder met de rente omhoog plannen. Dat had het renteverschil tussen Europa en de Verenigde Staten te groot gemaakt. ECB-voorzitter Draghi had het speelveld dus reeds bepaald.

Zoals Yellen niet veel ruimte had, hadden Zwitserland, Noorwegen, Japan, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk ook weinig tot geen ruimte. Ondertussen in eigen land beginnen de pensioenfondsen steeds meer last te krijgen van de extreem lage rentes.

Uiteindelijk maakt een nog lagere rente of een verhoging van de rente de beurs kapot, dus dat het verkeerd gaat is al een tijd duidelijk. Alleen wanneer blijft de vraag. Ondertussen vermaken we ons met de politiek.

Populisten aller landen verenigt u

De presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten waarbij Trump en Sanders populair blijven, geeft aan dat het niet goed gaat in onderliggende economie van de Verenigde Staten.

Door de hoge werkloosheid en de slechte economische omstandigheden komt het protectionisme weer op en wordt een politiek monster uit de kast gehaald en dit monster zal moeilijk bedwingbaar gaan worden. We weten uit de dertiger jaren hoe dat is afgelopen met protectionistische economieën.

Het protectionisme was een van de oorzaken van de grote crisis van de jaren dertig in de Verenigde Staten. De politiek is populistisch en kijkt niet naar de geschiedenis.

Over populisten gesproken

De politiek in Nederland komt met plannen om allemaal elektrisch te rijden en dat is wat enthousiast gezien de huidige ontwikkelingen. Persoonlijk zou ik eerst echt schone stroom willen hebben om al die auto’s te laten rijden en dus niet op kolencentrales gemaakte stroom maar meer schone energie.

Wat mij betreft, na weer een keer door de polder gereden te hebben, hebben we al genoeg windmolens. Ik zou dus zeggen dat we eerst moeten nadenken over de manier van stroom opwekken en ook de manier van opladen en dan pas plannen over de invoer en het gebruik.

Het opladen zou bijvoorbeeld draadloos moeten, zoals bij de nieuwste telefoons. Want ik moet niet denken aan straten met allemaal van die palen en stekkers. Ja, er moet een hele nieuwe infrastructuur worden uitgerold en veel moet er aangepast worden, een enorme investering.

Dit soort miljardeninvesteringen moeten goed doordacht worden alvorens we plannen kunnen maken. Maar als ondernemer zou ik ook graag eerst een inschatting willen maken van de kosten ten opzichte van de opbrengsten.

Grafiek aandeel Tesla

 

Schonere alternatieven

Ook moeten er keuzes gemaakt worden over hybride auto’s of niet en dus blijft er een rol voor olie? De autobouwers moeten nog veel doen aan de axiradius, want we moet toch in een keer door naar Italië of Spanje kunnen met de caravan.

Als laatste zou ik oplossingen willen zien voor de gebruikte accu’s na een aantal jaren gebruik. Want dit afvalprobleem is enigszins vergelijkbaar met kernafval.

Ik zou, zeker als ik een socialist zou zijn, inzetten op de nieuwe technieken van zelfrijdende auto’s en het samen delen van auto’s. Dat pakt milieutechnisch veel meer problemen aan dan een paar elektrische auto’s.

Ze kunnen om het praktischer en sneller te maken ook veel meer inzetten op schonere alternatieven zoals de huidige auto’s op waterstof te laten rijden. Dat zou in mijn optiek een betere keuze zijn dan populistisch elektrische auto’s te subsidiëren.

Laten we eens goed nadenken over de begroting van de overheid want als we allemaal schoonrijden dan hoeven we ook geen wegenbelasting meer te betalen, toch? Zo is de stap naar olie niet zo groot. De olieprijs loopt weer iets op. Maar het is nog een soort bearmarktrally.

Grafiek WTI-olie

 

China geeft ook weer een koopsignaal en dat is wel opmerkelijk gezien het eerdere slechte nieuws. Voor de korte termijn is dit koopsignaal ook een positief ding.

Grafiek Chinese Shanghai Index

 

Japan is teruggevallen op de Twindicatorlijn en als de koers nu opveert is dit heel positief, maar als de Nikkei vandaag (maandag) onder de 16.618 sluit is dit juist weer heel negatief. Best leuk om een gokje te wagen met een turbo of ander hebboomproduct.

Grafiek Japanse Nikkei 225 Index

 

De euro-dollar maakte een andere beweging dan je zou verwachten na Yellen. Maar de euro werd dus sterker. Dit zou niet positief moeten zijn voor de Europese aandelen. Maar ook dat mocht de pret niet drukken.

Grafiek valutapaar EUR/USD

 

Nu zijn er wel eens programma’s op tv geweest over de val van de dollar, maar dat de dollar ten opzichte van de yen gevallen is, deert niemand. Eerder hadden dalingen van de dollar-yen grote gevolgen voor de beurs (negatief) maar de daling van de afgelopen tijd schijnt geen probleem te zijn?!?

Ik zie een down flag oftewel een continuatiepatroon in de huidige grafiek.

Grafiek valutapaar USD/JPY

 

De Duitse DAX is ondertussen in een kortetermijnuptrend en dat dit later een bearmarktrally blijkt te zijn weten we pas later.

Grafiek twindicator op DAX Index

 

Afgelopen week had ik een pijnlijk avontuur in de VIX-futures, ik dacht dat ze rond de 19 wel weer laag genoeg waren gezien de vele onzekerheden in de economie. Ik had dus gekocht maar ze gingen gewoon onder de 15.

Dit betekent dat opties weer heel goedkoop zijn en dus een prima moment om weer bescherming in te slaan.

Grafiek volatiliteitsindex VIX

 

Schadevergoeding

Ageas het oude Fortis, gaat 1,2 miljard euro uitkeren en dat is bijna 20% van de marktkapitalisatie. Ik vond het een hoog bedrag en was sowieso niet zo vast op dit Belgische bedrijf, maar de koers van het aandeel ging slechts een paar euro lager op het miljardennieuws.

Wat mij betreft wachten we even op het officiële verkoopsignaal op een slot onder de 34,15 euro.

Grafiek aandeel Ageas

 

De weekgrafiek geeft een mooi beeld hoe het echt met dit bedrijf gaat.

Langetermijngrafiek  aandeel Valeant

 

Nu ik het toch over slechte bedrijven heb, mag ik na de afgelopen week ook Valeant Pharmaceuticals niet vergeten. Het bedrijf wordt al een tijd geplaagd door schandalen en een hegdefundmanager die maar positief blijft op dit aandeel.

Grafiek  aandeel Valeant

 

Even het grote plaatje. Zoals ze in de film Wall Street al zeiden: "If you liked them at 100, you will love them at 50…" Het is wel een mooie zin om te onthouden, als de markt echt omlaag gaat dan moet u niet te vroeg zijn met kopen.

Langetermijngrafiek  aandeel Valeant

 

Ik zag overigens in een beleggingsblad ook dat RBS zijn klanten waarschuwde voor een rampzalig jaar en adviseerde om alles te verkopen behalve hoogwaardige staatsleningen. Volgens mij hebben ze ook in 2007 een soortgelijk advies gegeven.

Kortom voorlopig lijkt alles prima op de beurzen en moet u nog niet tegen de stroom ingaan, maar per saldo is het een korte week met niet te veel schokkende zaken dus wellicht gewoon even aan de zijlijn blijven staan?

Natuurlijk kunt u met hefboomproducten mee doen in de gekte. Wat u wilt. Sowieso allemaal een goede goede vrijdag toegewenst


Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Smit schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today's is een vergunninghoudende instelling. Today's is bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerd als beleggingsonderneming en beleggingsinstelling. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom op vandongen@iex.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Frank van Dongen (Cees Smit)

Frank van Dongen is het pseudoniem van vermogensbeheerder en fondsmanager Cees Smit. Hij is algemeen directeur van Today’s Vermogensbeheer en Today’s Tomorrow Fondsbeleggen (For Tomorrow). Today’s is als vergunninghouder geregistreerd is bij de AFM en het DSI. Cees Smit is gespecialiseerd in ingewikkelde derivatenco...

Meer over Frank van Dongen (Cees Smit)

Recente artikelen van Frank van Dongen (Cees Smit)

  1. apr '17 De Show is over: Iedereen bedankt 77
  2. jan '17 Mindf*ck 34
  3. mei '16 De beren krijgen lucht 14

Gerelateerd

Reacties

27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 21 maart 2016 10:08
    Olie. Zeg dat er 96 miljoen vaten olie per dag geconsumeerd worden. Zeg dat er 150 liter in zo'n vat kan. Dan spreek je over 14.400 miljoen liter olie per dag wat geconsumeerd wordt. Dat is een flink aantal. Olie heeft in mijn ogen nog lang niet het einde ter tijden gezien. Elektriciteit generen door kolen. Dat is lekker voor het milieu... Lijkt me niet. Het is hoe je een gek voor de gek houdt. Leuk stuk met die duiven. Wil ik net schrijven dat ik wacht op rode koersen, komt er golf van groene koersen voorbij. Niettemin ik wacht dus op de Big Red Wave.
  2. [verwijderd] 21 maart 2016 10:08
    weer leuk om te lezen. alles is weer geregeld. grenzen dicht. pensioenen omlaag. beurzen omhoog. draghi? na mijn belast.biljet te hebben ingevuld blijkt het rendement op sparen wel hoog uit te vallen, 1,5 keer zo hoog als mijn rente op hyp.schuld terwijl die schuld twee keer zo hoog is bij een erg hoge rente in vergelijk met de draghi-rente. geen wonder dat politiek den haag zwijgt want je plukt 'de rijke' mensen op die manier kaal. gezond economisch verstand schijnt afwezig te zijn. dan maar ritalin slikken voorgeschreven door de politiek? aub geen zelfrijdende auto's want rijden is het vermijden van ongelukken en dan moet men af en toe verkeersregels niet toe passen. wel een op-afstand-houden-sensor inbouwen want een chip slaapt niet gedurende een seconde of tien op een lange rit. schoon? schoon is wat men schoon vindt alsof een accu schoon is. en die euro gaat echt wel omlaag, gewoon nu een oprisping.
  3. K. Bouter 21 maart 2016 10:08
    "Als laatste zou ik oplossingen willen zien voor de gebruikte accu’s na een aantal jaren gebruik. Want dit afvalprobleem is enigszins vergelijkbaar met kernafval."

    Dit is echt pertinente onzin. De batterijen zijn prima te recyclen en bovendien zijn er talloze ontwikkelingen voor betere batterijen.

    Tenslotte: zelfs als we op 100% kolenstroom zouden rijden is een elektrische auto nog steeds ongeveer 30% schoner dan een benzine of diesel. Please check the facts voordat je iets schrijft.
  4. Bonus aanbieding 21 maart 2016 11:51
    quote:

    K. Bouter schreef op 21 maart 2016 10:08:

    "Als laatste zou ik oplossingen willen zien voor de gebruikte accu’s na een aantal jaren gebruik. Want dit afvalprobleem is enigszins vergelijkbaar met kernafval."

    Dit is echt pertinente onzin. De batterijen zijn prima te recyclen en bovendien zijn er talloze ontwikkelingen voor betere batterijen.

    Tenslotte: zelfs als we op 100% kolenstroom zouden rijden is een elektrische auto nog steeds ongeveer 30% schoner dan een benzine of diesel. Please check the facts voordat je iets schrijft.
    Precies, doet u dat eens. Met name laatste bewering, en graag wel even verder kijken dan uw uitstoot neus lang is.
  5. Moneyball 21 maart 2016 12:26
    Het gezegde 'schoenmaker blijf bij je leest' is blijkbaar voorbijgegaan aan de auteur. Dat, zonder zelf een degelijke alternatieve oplossing aan te dragen voor economische en financiële problemen, alle economen en beleidsmaker bij de ECB de les wordt gelezen, is nog tot daar aan toe... maar nu ook en passant de energie expert uithangen. Zo dadelijk komt scholing, transport, arbeidsparticipatie, gezondheidszorg en weet ik wat er nog bij. En tussendoor wat lijntjes trekken in een grafiek. Halleluja..
  6. Miele Bauknecht 21 maart 2016 13:27
    wat een hoop factless informatie over elektrisch rijden weer Cees. Lees je eerst eens in over elektrisch rijden voordat je maar iets brabbelt.

    Kolencentrales flauwekul (lees je even in, oa over well-to-wheel rendement. Raffinage en transport van olie geeft ook uitstoot en kost energie)

    Batterijafval flauwekul. (dit gold 20 jaar geleden voor nickel cadmium)

    Zuid frankrijk op vakantie flauwekul. (lees je even in over snelladers en de range van de model S)

  7. Maan Arkenbosch 21 maart 2016 13:31
    Mogelijk dat de grootste (schulden) diefstal uit de geschiedenis opgelost wordt via trucs met de pensioenpotten en het bestelen van de kleine spaarder en Jantje Modaal met zijn afgelost huisje.Koop goud en zilver en haal je geld van de bank, voordat je een chip in je hand gespoten krijgt!!
  8. Maan Arkenbosch 21 maart 2016 13:40
    De aanvankelijke kandidaat voor de leiding van de ECB, Weber is gewoon door de politiek in Brussel aan de kant geschoven voor de Italiaanse Goldman-Sachs manipulator Draghi.Dit, omdat hij op een realistische wijze de ECB wou leiden, zodat er geen gemanipuleer via de ECB drukkerij zou plaatsvinden .Het huidige en vooral toekomstige E.U./ECB gekrakeel via hordes toestromende gelukzoekers,verdere problemen met Griekenland, Oekraïne, ondraaglijke belastingverhogingen en oplossing schuldenberg via grepen in de pensioen en spaarkassen, zal tot een lossere E.U.samenwerking en cultureel en financieel bij elkaar passende blokken komen.Dat kan de opmaat voor Poetin worden om via een Oekraïne crisis te gaan morellen aan de instabiliteit van Europa door de zwakste (Oostblok?) schakels subtiel aan te vallen. Een gevaarlijke toekomst ligt voor de hand.
  9. [verwijderd] 21 maart 2016 14:27
    Cees,
    wat je zegt over de VS arbeidsmarkt is niet helemaal waar. Werkloosheidsuitkeringen staan op een cyclisch laagtepunt. Het is slechts de arbeidsparticipatiegraad die opvallend laag is. Maar weet, dit is een wereldwijd fenomeen. Als arbeiders 'kwaad' zijn, gaat dit waarschijnlijk over (gebrek aan) loonstijging (met winstmarges vlak onder recordstanden).

    Maar over die verrechtsing (het electoraat beweegt naar populisme);
    Dit is een centraal tendens in veel westerse economieën. Spanje, VS, Duitsland, Frankrijk, UK en ook Nederland. Dit zijn symptomen van onderhuidse onrust. Las laatst wel treffend dat in het vrijgezinde westen het sociaal contract kapot is gemaakt. Hier kan ik me wel in vinden... nl.wikipedia.org/wiki/Sociaal_contract
  10. [verwijderd] 21 maart 2016 15:45
    quote:

    turbolong schreef op 21 maart 2016 12:18:

    [...] verleden keer moesten we (TURBO) short gaan in Tesla als we "echt" geld wilde verdienen ............??

    gelukkig niet gedaan !!
    maar Turbolong, vind je dan wel dat we nu long kunnen gaan n.a.v. de Twindicator-grafiek van Tesla. Ik weet het nog steeds niet. Maar misschien kan Cees er antwoord op geven; hij zal het toch wel weten?
  11. forum rang 6 ttroo 21 maart 2016 16:35
    Tesla. Technisch geven ze een strong buy af. Persoonlijk vind ik ze te snel gestegen in een korte tijd. Dat vind ik in zijn geheel ook met de Amerikaanse beurzen. Het verbaast me hoe de DJ als een stier te keer gaat. Ik verwacht dus een correctie een dezer dagen. Die correctie verwacht ik ook voor de Nasdaq en voor de S&P en dus ook voor Tesla. Japan en Europa liggen op een dun randje. Ze testen voortdurend het randje net als een springer die niet durft te springen. Echter het randje komt steeds dichterbij en uiteindelijk zal er worden gesprongen. Zeker als de Amerikaanse bedrijven winstnemingen laat zien.
  12. fritscrach 21 maart 2016 16:37
    Er zijn voor zover ik kan waarnemen veel meer fans van electrisch rijden dan ik electrische auto´s op de weg zie. Dat is raar.
    Want van electrofietsen zie ik er wel een hele hoop, terwijl spierkracht juist het allermilieuvriendelijkst is.
    De enige die het lang geleden al doorhad was Fred Flinstone.
  13. [verwijderd] 21 maart 2016 18:24
    Een zeer leeswaardig “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan” artikel!

    Sigarenwinkeliers aller landen verenigt u, Marcel Tak in afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren die een sigarenwinkelier die langer dan een week sigaren wil verkopen uiteraard niet zou veroorzaken, voor een mogelijke vrije val van de euro wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen for president!
  14. [verwijderd] 21 maart 2016 18:25
    PS

    Uiteraard geen voordeel zonder nadeel.

    Uiteraard geen nadeel zonder voordeel.

    Uiteraard geen sigarenwinkel die langer dan een week sigaren wil verkopen zonder saaie debiteuren/crediteuren administratie met de in de opbergdozen op te bergen saaie facturen met de saaie bankrekeningnummers en de saaie namen van de degenen waar de centjes voor de sigaren naar overgemaakt dienen te worden.

    In de apenkolonie van de verreweg sterkste al dan niet opgewonden standje met een te kort lontje gezegende aap van de hele wereld met de verreweg sterkste al dan niet geheime wapenindustrie met de toys for the boys al dan niet mondiaal paranoïde kippenren met de haviken en duiven geen duif zonder havik.

    Uiteraard geen brand zonder deskundige brandweer die de brand op een gegeven moment met kennis van zaken met de door de overheden aangereikte instrumenten en middelen onder het duurzame motto “Schoenmaker hou je bij de leest” meester is.

    Uiteraard geen wetenschap of politiek of religieus fanatisch uit te dragen “isme” dat reeds decennia geleden naar de mestvaalt van de geschiedenis is verwezen zonder fundament, zoals het fundament van de beroemde Engelse econoom Keynes, de beroemde Nederlandse professor Heertje en de beroemde Japanse professor Koo uitentreuren beschreven fundament onder het proces van oppottingen en schuldsaneringen dat slechts door de overheden van de landen een halt toegeroepen kan worden, zodat het proces niet hoeft te leiden tot een uit de hand gierende hyperinflatie, respectievelijk tot een Grote Depressie zoals in de dertiger jaren van de vorige eeuw tussen twee door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen mondiaal was ontstaan, waarin bijvoorbeeld Amerika ca. 48% van het inkomen verloor.

    In de Veiligheidsraad uiteraard geen besluit zonder het veto gedoe van de permanente leden van de verreweg sterkte politieagent van de wereld van ze land of ze American Dream met de verreweg grootste al dan niet geheime wapenindustrie for the toys van de verreweg sterkste boys van de wereld, de onder het duurzame motto

    “The winner takes it all en Engeland rules the waves” immer paraat staande trouwe vriend Engeland/Verenigd Koninkrijk,

    Frankrijk dat in de geschiedenis van de mensheid net als de immer paraat staande trouwe vriend van de verreweg sterkste politieagent van de wereld Engeland een probleempje heeft met de buurman Duitsland, zodat Engeland en Frankrijk het in de vaart der volkeren nodig vinden om een 14 punten tellend vredesplan van de Amerikaanse president Wilson terzijde te leggen, een vredesplan van de Belgische koning terzijde te leggen, en in het verdrag van Versailles waar de beroemde Engelse econoom Keynes niets van moest hebben de hele schuld van de eerste door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen onder het duurzame motto

    “Don’t mention in de zinloos bloedvergietende loopgraven op het slachtveld België ze war, the winner takes it all, en Engeland rules the waves!”

    bij Duitsland over de schutting te gooien, met het rampzalige gevolg van de Tweede door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende wereldoorlog van dien, en in een nakoloniale oorlog in Vietnam de verreweg sterkste politieagent van de wereld in een Vietnamoorlog stort, met het rampzalige gevolg van een in het buurland Cambodja dat door de VS in deze nakoloniale oorlog als aanvoerroute werd gebruikt met de ontwrichtende werking van dien, ontstaan machtsvacuüm waarin Pol Pot en de zijnen de killing fields aanrichtte, en de tussen de zinloos bloedvergietende wereldoorlogen door aan de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders van westerse mogendheden als dictatoriaal schurkenstaten van de rijken van het kwaad van het rode of gele gevaar Rusland en China.
  15. [verwijderd] 21 maart 2016 18:27
    Uiteraard geen westers democratisch verkiezingscircus waarin een populistisch opperhoofd met twee hersencellen maar wel met veel centjes of met een ongekende angst voor vreemdelingen middels het verketteren van andersdenkenden of het gewoon voor rotte vis uitmaken door het volk op het zadel kan worden gehesen, zodat hij of zij al dan niet als chief commander al dan niet als permanent opgewonden standje met een permanent te kort lontje al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet met agreements to disagree al dan niet in retorische zin in de gelegenheid is om op populistische wijze bijvoorbeeld de “Minder, minder minder” dingen voor het volk al dan niet met een druk op een knopje in het centrum van de regering te regelen en het dan ook voor iedereen in de hoge, lage, en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone in het leven voor de dood einde oefening is.

    In de geschiedenis van de mensheid uiteraard na de uitroeiing van westerse mogendheden van inheemse volkeren als de Indianen, de Aboriginals en de Maori’s en de niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak dan ook geen zinloos bloedvergietend slachtveld zonder de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders van westerse mogendheden.

    Uiteraard geen strafhof dat op het land van een westerse mogendheid is gevestigd zonder partijdige showprocessen als mosterd na de maaltijd, zoals het internationale strafhof om de hoek van het Vredespaleis in de stad van vrede en recht Den Haag.

    Uiteraard geen oplossing voor simpele probleempjes als een schonere aarde zonder heksenketel van een te organiseren toestand over groene zaken met rare windmolens e.d., waarbij bijna iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen denkt zet de schakelaar als overheid om, zodat de knappe koppen die bij de oliemaatschappijen werkzaam zijn EINDELIJK de plannen B uit de ijskast kunnen trekken,

    en niemand met een volle tank met de voor de ozonlaag schadelijke fossiele brandstoffen in de files naar bijvoorbeeld het bureaucratische gebeuren in de bureaucratische werkomgeving van de analoge ivoren torens van het kantoor hoeven te staan, waarover niemand in de hoge, lage en hongerloontjes landen eurozone en daarbuiten met een standaard office pakket van Microsoft achter zijn home desktopcomputer of in een lage of hongerloontjes land te fabriceren priegelschermpje van zijn of haar gsm dat geen snoer meer heeft van de internetindustrie die geen lopende band meer heeft,

    na de verplaatsing van de productie naar de lage en hongerloontjes landen met de rampzalige gevolgen voor de werkgelegenheid van dien, zoals is de spookstad Detroit is te zien,

    sowieso begrijpt waar deze analoge stenen gebouwen van de waterhoofden van de bureaucratie überhaupt voor nodig zijn.
  16. [verwijderd] 21 maart 2016 18:30
    In de loopgraven van 100 jaar geleden uiteraard geen voorstel van een rode socialist die het reeds had gewaagd om het woord hypotheekrente aftrek in de zichzelf met parlementaire enquêtes tussen de beraadslagingen in naam van de vrijheid over de hoofddoekjes door Tweede kamer te gebruiken dat niet met een

    “Handen af van de hypotheekaftrek, in my backyard geen ongewenste vreemdelingen, vluchteling, ga in de ongewenste vluchtelingenstroom die in de chaos van rondvliegende kogels in Syrië en Libanon in het machtsvacuüm dat in de Veiligheidsraad na de politieke steunverlening aan niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak is ontstaan in je ongewenste vluchtelingenbootje a.u.b., naar de bodem van de Middellandse Zee en na mij de zondvloed”

    politiek als automobilistje pesten de grond in dient te worden geboord, zodat de dames en heren volksvertegenwoordigers van deze zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende Tweede kamer tussen de beraadslagingen over de hoofddoekjes door voor de bühne slechts duurzaam lippendienst bewijzen aan te organiseren groene toestanden over duurzame “Safe the planet” gebeuren, hoewel iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone i.h.”Safe the planet” in de veronderstelling is dat in Parijs door de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders EINDELIJK de schakelaar is omgezet.

    In een op- of neergaande of zijwaarts zich bewegende trend uiteraard geen programma op de televisie die geen aandacht besteedt over de val van de

    ***gouden dollar***

    van de verreweg sterkste politieagent van de wereld van ze land of ze American Dream, wat dan al dan niet een probleem voor de in een continu patroon van aan de lopende band problemen veroorzaken voor de aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders zou zijn, maar die min of meer iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de euro zone inmiddels genoeg programma’s over heeft gezien, en dan ook min of meer iedereen in de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de euro zone het qua afstandsbediening houdt op de voetbalwedstrijden,

    waarvan immers niemand met de ronde bal van te voren weet hoe de wedstrijd eindigt en iedereen tenminste al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet met agreements to disagree al dan niet in retorische zin al dan niet in opgewonden staat al dan niet met een te kort lontje in een door Coca Cola, Google, Apple, de sexindustrie, gokpaleizen en bierbrouwerijen gesponsorde hamburger internet televisiecultuur in een mondiaal IKEA huisje, boompje, beestje, fietsje, brommertje, autootje, vakantiereisje, goudklompje (sub)urbanisatieproces op het puntje van zijn of haar stoel zit om hier achter te komen e.d.

    Uiteraard met de eeuwenoude beurswijsheden als "If you liked them at 100, you will love them at 50…" geen warmdraaien op de mondiale beursen van de hoge, lage en hongerloontjes landen in en buiten de eurozone zonder lijstjes met winnaars en verliezers, zoals op

    www.iex.nl/Column/172950/Fondsenrondj...

    bijvoorbeeld in dubieuze afleveringen van dubieuze debiteuren/dubieuze crediteuren die een sigarenwinkel die langer dan een week sigaren wil verkopen uiteraard niet zou veroorzaken voor een mogelijke vrije val wegens teveel schulden en een gebrek aan vertrouwen in een mogelijk over de rest van de wereld uitslaande brand als gevolg van door toenmalige aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders in de euforie na de val van de Berlijnse muur in het toenmalige Europa van de twee snelheden in Maastricht overeengekomen muntunie zonder politieke afspraken geen toekomst zonder glazen bol met koffiedik, zoals

    www.iex.nl/Column/172939/Vooruitblik-...

    met de voor bijna iedereen in de eurozone en daarbuiten voor en na goede vrijdagen voor de hand liggende retorische vraag

    “Ach en waarom zou de AEX niet zijwaarts kunnen bewegen?”,

    welke verwachting als de minister van Financiën,

    die als deskundige van financiën,

    naar men althans in het land in het algemeen belang van het land al dan niet met een

    “Handen af van de hypotheekaftrek, in my backyard geen ongewenste vreemdelingen, vluchteling, ga in de ongewenste vluchtelingenstroom die in de chaos van rondvliegende kogels in Syrië en Libanon in het machtsvacuüm dat in de Veiligheidsraad na de politieke steunverlening aan niet door de VN gemandateerde militaire acties in Irak is ontstaan in je ongewenste vluchtelingenbootje a.u.b., naar de bodem van de Middellandse Zee en na mij de zondvloed”

    politiek vanuit de zichzelf met parlementaire enquêtes controlerende Tweede kamer tussen de met een ongekende angst voor vreemdelingen en de van boven verkregen wijsheid in pacht te voeren beraadslagingen over de hoofddoekjes in naam van de vrijheid van een permanent verontwaardigd verongelijkte xenofobe ultra rechtse eenmanssekte en een zondebokken godsdienstoorlog met meer dan 1 miljard niet allemaal in naam van de vrijheid over 1 kam te scheren Moslims in de barre woestijn waar heilige geschriften zijn ontstaan op weg naar een permanent verontwaardigd verongelijkt keizerrijk achter een hoog zondebokken bestendig hek door al dan niet in naam van de vrijheid al dan niet met agreements to disagree al dan niet in retorische zin mag aannemen,

    in het koffiedik van de glazen bol voor langere tijd een lage rente verwacht,

    wat dan ook in het koffiedik van de glazen bol onder het duurzame motto

    “Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er zonder de goudprijs omhoog te praten omdat er met de goudklompjes in de rijen van de gaarkeukens geen soep mee te kopen is van”

    niet anders dan een fundamenteel alsmede structureel voor langere tijd een alleszins gefundeerde en gerechtvaardigde verwachting kan zijn.
  17. [verwijderd] 21 maart 2016 18:31
    Uiteraard geen beurs zonder al dan niet (te) zwaar depressieve naar de absolute bodem op zoek zijnde beren en (te) euforisch in ze Sky naar de absolute grenzen op zoek zijnde stieren.

    Uiteraard geen al dan niet door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende (wereld) burger-, valuta-, en monetaire oorlog zonder vrede.

    Uiteraard geen vrede zonder al dan niet door westerse mogendheden te beginnen zinloos bloedvergietende (wereld) burger-, valuta-, en monetaire oorlog.

    Uiteraard geen over de schutting van de buren in de regio min of meer tussen de rondvliegende kogels in brand staande regio gegooide zak met geld dat in een “deal” een probleempje voor de aan de lopende band problemen veroorzakende westerse regeringsleiders kan oplossen.

    Uiteraard geen winner die het na o.m. twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen op de slachtvelden en in de puinhopen van de ruïnes van de kapot geschoten steden en dorpen mondiaal al dan niet all takes zonder verliezer.

    Uiteraard geen verliezer zonder winner die het na o.m. twee door westerse mogendheden begonnen zinloos bloedvergietende wereldoorlogen op de slachtvelden en in de puinhopen van de ruïnes van de kapot geschoten steden en dorpen mondiaal al dan niet all takes.

    Uiteraard geen beleid zonder al dan niet mondiaal wanbeleid van aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders.

    Uiteraard dan ook in de geschiedenis van de mensheid geen mondiale crisis zonder wanbeleid van de voor de mondiale aaneenschakeling van crises verantwoordelijke aan de lopende band problemen veroorzakende regeringsleiders.
27 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links