Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 5 tradersonly 25 februari 2016 11:02
    -Oude infraprojecten worden uitgezweet. Concurrentie was enkele jaren geleden moordend. Bezien het feit dat dergelijke projecten 3-5 jaar kunnen duren is het dus niet gek dat een bedrijf daar nog enige tijd last van heeft.

    - Wat er precies is afgesproken? je geeft het antwoord zelf al in het blauw vetgedrukte stukje


    - KBC is niet onrealistisch. 1% nettomarge op een omzet van 2 miljard geeft 1 euro per aandeel winst. kw van 10 tot 15 en je zit op een koers van 10 tot 15 euro. BAM noteerde vorige week zelfs 20 maal k/w.
    En aangezien outlook belangrijker is dan het verleden is het dus niet zo gek een KD van 11 te plakken op het aandeel.

    - Zoals Jinv aangaf. Koers is vorig jaar met 50% afgestraft tijdens H1 2015 cijfers en de dagen daarna, mede versterkt door heftigge koersdalinge wereldwijde indices. Op de cijfers zelf (het verlies van 15 miljoen over H1) daalde de koers overigens 'maar 10%' tot net onder het tientje) De markt prees er dus tot gisteren nog eens 80 miljoen verlies extra bij!
    Ook gisteren daalde het aandeel nog bijna 6% wat de koers tov 2 dagen geleden nog geen 10% hoger zet. Die 17% dient dus in het juiste perspectief gezien te worden.
  2. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 25 februari 2016 11:22
    Super stuk en conclusie! En wat KBC behelst? De wens is de vader van de gedachte? De wens van Heijmans is ook al jaren lang winst maken, maar eerst zien en dan geloven. Geen zwartkijker op maar nuchtere kijk op :-)
    ---------
    De symbolische betekenis van sprookjes.
    Pinokkio: De wens is de vader van de gedachte
    Volgens esoterische tradities bezit onze denkgeest of psyche, scheppend
    vermogen. We kunnen scheppen wat we willen ...... Heijmans zal op infra eerst nog heel wat moeten weg scheppen voordat er scheppen met geld lees winst te behalen is.
  3. forum rang 4 nb 25 februari 2016 12:21
    Heijmans, vroeger veel in gedaan. Negatieve zaken onthoud je te lang. Vooral die positieve beschilderingen, en na wat feitelijkheden toch weer te moeten zeggen: 'das war einmal', en hup, fors naar beneden.
    Hoor ook nog steeds over gaande projecten, waar samen iets ontwikkeld moet worden, tussen opdrachtgever en nemer, met de advocaten erbij. Brrrr.
  4. forum rang 5 Daexter 25 februari 2016 13:11
    Ik moet zeggen, dit valt me toch tegen van Arend Jan Kamp. Tegen in de zin van Analytisch vermogen en realiteitszin.

    Als je in deze markt, waarin de economie aardig draait en zeker de woningmarkt aantrekt, al geen geld kan verdienen, wanneer denk je dat wel te gaan doen?

    Hoe goed gaat het nu werkelijk met de economie? En vooral hoe lang al? En waar komen we vandaan?

    Ik kan daarover kwijt dat er in Nederland nu meer dan 1 miljoen werklozen zijn, zo goed gaat het met de economie. Ja 1 miljoen, en nee dat vind je niet terug in de persberichten van het CBS, want die zijn in 2015 op een andere definitie over gestapt, waardoor het aantal werklozen volgens de internationale definitie ineens een stuk lager ligt. Onder die miljoen veel werkloze bouwvakkers, die omdat de huizenprijs geklederd was maar misschien nog wel belangrijker, de overheid aan de investeringsnoodrem heeft getrokken. 2016 is het eerste jaar dat de overheid weer meer geld gaat uitgeven.

    De oh zo gehypte huizenprijs van de laatste tijd geeft ook een vertekend beeld. Amsterdam steeg met 17% afgelopen jaar. Amsterdam het "nieuwe" Londen van de lage landen drukt daarmee (door haar omvang) een enorm stempel de rest van Nederland. In Den haag betrof de stijging maar 0,6%, waardoor de marges die bouwers kunnen krijgen nog sterk uiteenlopen en zeer locatiegebonden zijn.

    Kortom "als je nu nog geen winst kan maken", vind ik een makkelijke populistische opmerking, wat ik niet gewend ben van deze in mijn ogen zeer scherpe analyticus :)
  5. wijzeman 25 februari 2016 18:07
    Leuk voor Heijmans zo een koers stijging. AJK heeft wel gelijk. Kijk naar de lange termijn, voorlopig gaat de koers bergafwaarts. Die paar nieuwbouwwoningen is de omzet niet. De winst zat in de grondtransacties, en dat is er ook even niet. Aandelen als BAM, Heijmans, Fugro zijn ook afhankelijk van de grote jongens c.q. overheden en olie maatschappijen, voor een rendabele klus. En die doen allemaal pas op de plaats.
  6. forum rang 5 tradersonly 25 februari 2016 18:43
    Wat een onwetendheid van een zogenaamd 'wijze man'.

    Komende jaren miljarden naar wegen
    fd.nl/economie-politiek/1139079/rijks...

    En nog eens miljarden naar dijkversterking
    www.cobouw.nl/artikel/1612466-dijkenp...

    Bovendien hebben rijkswaterstaat en bouwers onderling afgesproken tegen reelee prijzen in te schrijven.
    fd.nl/economie-politiek/1134951/rijks...

    Woningbouw trekt ook weer aan. Met bijna 1800 zitten ze nog niet op de 3000 per jaar zoals in 2007 maar een stevige verbetering tov de 60 woningen in Q1 2013, toen het absolute dieptepunt werd genoteerd.

8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links