Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: +2,86%

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. Geen Gezeik, iedereen rijk 29 januari 2016 23:32
    Als je een lijn trekt tussen de 2 toppen van 2000 en 2007 zie je dat we nu wel degelijk duidelijk boven die lijn uitgebroken zijn. Ook de bodemlijn sinds 2009 lijkt het te hebben gehouden. Dat zou n theorie kunnen betekenen dat we toch op termijn stijgende koersen krijgen. Het zou wel passen bij de extreem lage rentes, het stimuleringsbeleid van de ECB en het extreem negatieve sentiment voor het grootste deel van de laatste 15 jaar.

    En waarom ook niet; goedkope olie maakt transport en produktie goedkoper en consumenten houden meer geld over om aan andere zaken te besteden. Gezien de gestegen kosten in China wordt het minder aantrekkelijk produktie daarheen te verplaatsen en alternatieve groeimarkten kunnen zich nog altijd ontwikkelen. Denk daarbij binnen Europa vooral aan Oost-Europa en buiten Europa aan India, Indonesie, Vietnam en Iran. Voeg daarbij dat China de rente nog enorm kan verlagen en dat de dip ook van tijdelijke aard kan zijn.
  2. Geen Gezeik, iedereen rijk 29 januari 2016 23:39
    1 kanttekening erbij die geen enkele Wallstreet of Londonse bankier ooit plaatst omdat het niet patriotistisch is: Hoe gezond is de Amerikaanse economie eigenlijk? Zoals zo vaak hier beschreven leeft dit land al decennialang van goedkope, grootschalige import. De recente 'groei' is vooral een resultaat van het beleid van de FED en van een weigering door de Amerikaanse overheid om te bezuinigen en op micro-nivo van deontwikkeling van de Amerikaanse schalie-olie en schalie-gas industrie. Hoe houdbaar is dat model als de prijzen van je chinese importprodukten flink stijgen en je schalie-olie en schaliegas produktie door lage energieprijzen gedwongen wordt te sluiten. Er schijnen ook weer voor honderden miljarden dollars aan leningen aan deze sector uit te staan die waarschijnlijk niet terug kunnen worden betaald. Ik blijf zeggen; niet China is het echte probleem van de wereldeconomie maar uncle Sam himself
  3. [verwijderd] 31 januari 2016 14:39
    quote:

    TA Frank schreef op 31 januari 2016 14:20:

    Als we creatief met TA lijntjes gaan tekenen in de AEX grafiek vanaf 1983 dan zien we een down trend. Vergelijk verder de toppen van 2000 en 2008 met die van nu. Nog eventjes en dan komt deze meso pullback ook in de voltooide fase. Daarna diep naar benee.
    Wil je wat anti-depressiva ?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links