Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: "Haussebui"

Jaap Westerling (Optimix) voorziet een nieuwe campinghausse, terwijl Joop Bresser (Delta Lloyd) de bui al ziet hangen boven de VS,omdat het goed gaat met Japan. Hij spreekt zelfs voorzichtig van fundamenteel herstel. Bereid u maar voor op een haussebui.


Jaap Westerling: Haussebui
"Ik kan mij vergissen, maar volgens mij staan we aan de vooravond van een ouderwetse campinghausse. De voortekenen zijn in ieder geval gunstig. Door de al maanden kwakkelende markt beginnen veel beleggers het vertrouwen in een goede afloop van dit beleggingsjaar te verliezen."

"Zij zijn daardoor behoorlijk kopschuw geworden. De omgevingsfactoren zijn gunstig, maar is er ook een trigger?"

"Jazeker en ik zie zelfs er twee. De eerste is natuurlijk de renteverhoging aanstaande week door de Fed. Economisch gezien is deze renteverhoging een non-issue, maar veel beleggers schijnen maar niet te kunnen geloven dat de wereld ook na de FOMC Meeting van 29 en 30 juni gewoon doordraait."

"De tweede katalysator zijn de kwartaalcijfers die vanaf de tweede week van juli in de VS worden gepubliceerd. Ik hoef maar naar de recente arbeidsmarktcijfers in Amerika te kijken, om te weten dat de winstcijfers zeker niet tegenvallen. Als dit inderdaad het geval blijkt te zijn, zijn aandelen in de afgelopen zes maanden plotseling veel goedkoper geworden."

"Aandelen in de technologiesector kunnen daar het meest van profiteren. De kandidaten voor een stijging in Nederland zijn de usual suspects..." Lees meer.


Joop Bresser: Japanse houdgreep
"Zowel voorzitter Alan Greenspan van de Fed als de Oeso hebben zich vorige week uitgesproken: de inflatie is en blijft laag. Een opmerkelijk scenario: de wereldeconomie groeit, de geldontwaarding is timide en de lange rente is stabiel. De vraag dringt zich op of Greenspan en de Oeso het wel bij het juiste eind hebben."

"Voor het eerst in tien jaar is de binnenlandse economie de motor van de economische ontwikkeling in Japan. Consumentenbestedingen nemen toe, besparingen nemen, bedrijven durven weer te investeren en de export draait op volle toeren. De Japanse economie kruipt uit haar schulp en het herstel is naar alle waarschijnlijkheid fundamenteel."

"Áls dat zo is, dan is de periode van deflatie achter de rug. Daar mag ik voorzichtig vanuit gaan. De economische groei kan dan structureel 2,5% à 3% worden. De yen wordt dan beduidend sterker en de rente kan omhoog. Dan is er sprake van een échte rentestijging. Kijk maar naar de rente op de tienjaars leningen, die in het afgelopen jaar opliep van 0,8 naar 1,9%."

"Dat blijft niet zonder gevolgen. Japanse institutionele beleggers, die zich nu nog richten op de VS en Europa, kunnen hun geld in hun eigen markt steken. Voor de Amerikaanse overheid levert dat een dubbel probleem op: het handelsbalanstekort loopt op en de stroom aan middelen richting de VS droogt op..." Lees meer.


The Magnificent Seven
Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl
Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

Auteur: The Magnificent Seven

It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

Meer over The Magnificent Seven

Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links