Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Klein ist fein

Veel Duitse bedrijven hebben we niet in portefeuille. Dat is niet ónze keuze, maar simpelweg een gebrek aan interessante aandelen. Wat we wel hebben zijn voornamelijk bedrijven uit het spectrum van kleinere ondernemingen.

Daarnaast hebben we wel twee echte vooraanstaande autobakkers: Porsche en BMW. Ons belang in Porsche hebben we wel teruggebracht.

Het aandeel heeft een mooie opwaartse beweging achter de rug en zit nu tegen onze target aan. In BMW hebben we een grotere positie. De koers is nu 34,74 euro en kan stijgen tot boven de 50 euro.

Daarnaast hebben we bedrijven uit de medische hoek in onze portefeuille. Fresenius Medical Care beheert nierdialysestations, met name in de VS, en profiteert van demografische trends. De markt groeit gestaag met iets minder dan 10% per jaar. De recente koersperformance is dik in orde. De stabiele groeiers binnen de farmaciebranche kunnen goede tijden tegemoet gaan.

Hopen op hectische taferelen
Het andere farmaciebedrijf Stada komt vandaag juist met een winstwaarschuwing. Stada is fabrikant van generieke medicijnen en moet voor een omzetimpuls hopen op hectische taferelen voor het doel van Oliver Kahn vanavond. Het bedrijf heeft momenteel last van de talloze overheidsregulieringen.

In de technologiehoek is Elmos interessant. Haar kernactiviteit is het leveren van elektronische toepassingen voor de autoindustrie. Daarbij heeft het bedrijf BMW als grote klant en profiteert Elmos niet alleen van de volumegroei van BMW, maar ook van de toename van het aantal elektronische toepassingen in nieuwe auto's. Het bedrijf is een stabiele speler met dito winstontwikkeling.

Aixtron levert LED-apparatuur, bijvoorbeeld voor auto's of stoplichten. Plaatsen waar het moeilijk is lampen te vervangen of waar hittevorming moet worden voorkomen. Daarnaast loopt het voorop in de ontwikkeling van OLED's, organische LED's, die toegepast kunnen worden in flexibele computerschermen of platte lichtarmaturen.

Makkie
Wat het vanavond wordt? In ons vak moet je kunnen extrapoleren. De laatste twee wedstrijden wonnen 'we' met 2-1 en 3-1. Dus vanavond wordt het 4-1.


Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen Bankiers. Lanters columns zijn geschreven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Felix Lanters

Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen en hoofd van het team voor Europese aandelen. Tot 2006 gaf hij leiding aan het Gilissen Quality Growth Fund. Van 1987 tot 2004 was hij werkzaam bij ABN Amro, oorspronkelijk als analist en vanaf 1994 tien jaar lang verantwoordelijk voor één van de paradepaardjes, het Tra...

Meer over Felix Lanters

Recente artikelen van Felix Lanters

  1. jan '07 French Connection 5
  2. okt '06 Stormachtige stockpicks 11
  3. jun '06 Koopjes jagen 13

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links