Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Handelen op geruchten?

Groot opwaarts potentieel Blackberry met grote risico's

Er heerst veel negativiteit rondom het aandeel Blackberry. Het bedrijf doorloopt momenteel een moeilijk tijd en sinds eind mei is de aandelenkoers weer verder aan het wegzakken.

Veel analisten zijn dat ook erg negatief over Blackberry, wat zeker niet onterecht is. Het aandeel ziet nog elk kwartaal een krimp van de omzet en weet nog geen winst te behalen.

Daggrafiek Blackberry
Kortetermijngrafiek Blackberry
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

In het verleden was ik vaker erg positief over dit aandeel, ondanks de negativiteit rondom dit bedrijf. Ik heb namelijk nogal een zwak (en een oog!) voor contrair beleggen in turnaroundkandidaten. Nu het aandeel nóg verder in waarde is gedaald, vind ik het alleen maar interessanter worden om te volgen.

Ik zie dit aandeel dan ook als ondergewaardeerd. Ik zie de slechte resultaten van Blackberry, maar zie tegelijkertijd ook de potentie. Blackberry werkt namelijk wel degelijk aan zijn toekomst.

Positieve cashflow

 

Het werkt bijvoorbeeld aan verschillende partnerships met grote bedrijven zoals Samsung. Verder bezit het bedrijf erg veel patenten waar het nog geen gebruik van maakt, maar wellicht in de toekomst wel kan gaan gebruiken.

Het is vooral belangrijk dat de cashflow van Blackberry positief is, wat het bedrijf meerdere kansen biedt. Verder bestaat er een kans dat Blackberry in de toekomst een mobiele telefoon met Android OS op de markt zal brengen, wat erg positief kan zijn. Recent deed Microsoft met Windows hetzelfde.

BlackBerry OS verliest al tijden een steeds groter marktaandeel, terwijl Android OS momenteel het grootste marktaandeel heeft. Deze telefoon is momenteel echter slechts een gerucht, maar mocht dit waar zijn, dan zal dit de koers zeker omhoog helpen.

Let op geruchten

 

Blackberry werkt dus hard aan zijn toekomst en heeft, onder andere vanwege de flinke daling van de koers, flinke opwaartse potentie. Het is echter ook zo dat het risico rondom het aandeel aanzienlijk is. Het is natuurlijk nog maar de vraag of de koers echt zal herstellen.

Dit aandeel heeft dus de mogelijkheid om flink in waarde op te lopen, of juist langzaam steeds verder weg te zakken. Dit is allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het mogelijke herstel. Het is echter wel een interessant aandeel om te blijven volgen en op geruchten in te handelen.

Duijvestijn heeft momenteel geen positie in Blackberry. 


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Boncoeur 16 november 2017 16:06
    Beste Selwyn,

    Tijd voor een nieuw stukje over Blackberry?, Het aandeel wordt steeds interessanter, een turnaround steeds waarschijnlijker, met name nu de focus op software en security is. Kijk bijvoorbeeld even naar de koersontwikkeling dit jaar, wel met vallen en opstaan, 2 vooruit en 1 terug maar toch...
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links