Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Connect / branded content

Wat is dit?
Connect is het branded contentplatform van IEX Media, waar we beleggingsprofessionals en beleggers met elkaar in contact brengen. Connect-content wordt u aangeboden door onze partners. Sluit
Connect label

“Soms moet je een verlies accepteren”

Roeland Tso over de beleggingsbeslissingen van OBAM.

Met welke beleggingen scoorde BNP Paribas Obam, welke beslissingen bleken achteraf geen vruchten af te werpen en hoe kwamen de fondsbeheerders tot hun keuze? Wat doe je als een land waarin je belegt bent in een politieke crisis geraakt, zoals recent in Rusland gebeurde?

Soms moet je als belegger zo snel mogelijk je verlies nemen. De in Hongkong gevestigde levensverzekeraar AIA profiteert daarentegen juist van macro-ontwikkelingen in Azië.

Een verlies accepteren

Fondsbeheerder Roeland Tso: “Begin 2014 hadden we blootstelling aan Rusland, via de Russische bank Sberbank en via Adidas, waarvoor Rusland na Duitsland voor het grootste deel van de winst zorgt. Toen de situatie rond de Krim escaleerde, besloten we onze posities te verkopen en het verlies te accepteren."

"De onzekerheid en het risico waren te groot om deze beleggingen aan te houden. Op zo’n moment is verkoopdiscipline erg belangrijk. De koers van beide aandelen halveerde bijna na februari 2014.”

Geld over voor een verzekering

Roeland Tso: “Op dit moment zijn we belegd in de in Hongkong gevestigde levensverzekeraar AIA. Dat bedrijf heeft vooral blootstelling naar de Aziatische markten. Als je hele gezin afhankelijk is van jouw inkomen, wil je dat graag beschermen. Dat zal je echter alleen doen als je inkomen groot genoeg is om die bescherming te kunnen veroorloven."

"Mensen zijn in beginsel zelfvoorzienend. Hun inkomen is er op gericht in leven te blijven. Gaandeweg gaan ze op zoek naar meer hoogwaardige banen. Ze trekken naar steden, volgen misschien een opleiding en besteden niet langer 100% van hun inkomen aan voedsel en onderdak."

"Een deel van het geld gaat naar discretionaire uitgaven en steeds meer richting diensten. Dat betekent dat steeds meer consumenten gebruik zullen maken van de diensten van een bedrijf als AIA.”

Meer Beleggingsideeën van
BNP Paribas OBAM

Roeland Tso is fondsbeheerder van BNP Paribas OBAM. De fondsbeheerders van BNP Paribas OBAM laten u graag zien waar volgens hen wereldwijd de beste beleggingskansen liggen en hoe zij hier op inspelen.


Dit document dient enkel ter informatie en is geen voorstel of aanbod tot het aankopen of verhandelen van de beschreven financiële instrumenten en is geen beleggingsadvies. Lees hier de volledige disclaimer van BNP Paribas Investment Partners.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links