Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

M7: "Overgangsfase"

de nieuwste aflevering van Magnificent Seven is het woord aan fondsbeheerders Mark Glazener (Robeco) en Jaap Westerling (Optimix). Wat denken de beste beleggers van Nederland van dollar, rente en individuele aandelen, in het licht van de stijgende rente?


Glazener: Motor oh la la
"De markt is in de ban van de renteverhoging en reageert volatiel. Op goede bedrijfscijfers en verzachtende woorden van de Fed over de inflatiedreiging is er een stijging. Bij zwakke economische data en verklaringen van de Fed die duiden op een nakende renteverhoging zet de markt een daling in."

"Dat duidt op een overgangsklimaat, waarbij de vraag niet is óf de Fed de rente verhoogt, maar wanneer."

"De overweging in Nokia hebben we de dag na de tegenvallende cijfers teruggebracht tot neutraal. Nokia vertoont niet langer de goudgerande groei uit het verleden. Om marktaandeel terug te winnen moeten de marges bij nieuwe productlijnen omlaag. Zelfs dan is het nog de vraag of dat lukt."

"Hoewel de koers een bodem lijkt te hebben gevonden, hebben we het vrijgekomen vermogen overgebracht naar Motorola. Dat is een solide herstructureringsverhaal dat we nog niet in portefeuille hadden en een logische keuze omdat we Samsung al hebben en omdat Ericsson wel goed is, maar ook erg duur."

Ericsson heeft hoge marges en vertoont goede omzetgroei, maar als de groei een kwartaal tegenvalt kan de koers fors omlaag duikelen. Dat risico is bij Motorola kleiner. Met onze positie in ASML (zie In bloedplasma en chips) zijn we nog steeds blij. De cijfers waren erg goed." Lees meer.


Westerling: Dips en dollars
"Hoewel de Nasdaq sinds het begin van het jaar rond de 2000 punten schommelt en per saldo slechts 1,5% is gestegen, heb ik er in de afgelopen maanden veel grijze haren bij gekregen. Op aandelenniveau zie ik momenteel dagelijks uitschieters, zoals ik die al in geen tijden heb gezien en helaas niet allemaal ten goede."

"Hoewel ik het Nokia-drama (-34%) heb weten te vermijden (zie Nokken met Nokia), heb ik in de laatste week toch twee torpedo’s om mijn oren gekregen. Zo deden Doubleclick (-33%) en Silicon Graphics (-25%) pijn. Beiden konden niet voldoen aan de verwachtingen van beleggers en werden genadeloos afgestraft."

"Verder heb ik voor mijn fonds mijn dollarposities verder afgedekt (van 50% naar 75%). De recente stijging van de munt ten opzichte van de euro - de prijs van de euro daalde van 1,28 dollar naar 1,18 dollar, is een tijdelijke correctie op de structurele verzwakking van de greenback ten opzichte van de euro en de Japanse yen."

"Hiermee samenhangend heb ik voor ons Mix Fund, dat ik samen met een collega beheer, een goudpositie ingenomen." Lees meer.


The Magnificent Seven
Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
Klik hier om te reageren en te discussiëren

Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nlMagnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

Auteur: The Magnificent Seven

It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

Meer over The Magnificent Seven

Recente artikelen van The Magnificent Seven

  1. aug '04 M7: Campingironie
  2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
  3. jul '04 M7: Felix vertrekt

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

ASML Holding

705,500 08 dec
+705,500 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links