Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kansen in Rusland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

  1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
  2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
  3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Reacties

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 juli 2015 10:37
    quote:

    schreef:

    Deze opeenstapeling van omstandigheden leidt nu tot sterke onderwaardering van bepaalde aandelen.
    Vager kunnen we het niet maken :-) Wat concrete namen en waarom juist die krenten zou het verhaal wat waarde kunnen geven.

    Waarom geen Ruslandtracker of fonds? Er zijn een aantal die de oliefondsen voor een groot deel eruit filteren, mocht je dat willen. Russische markt blijft voor Nederlandse belegger lastig om direct in te beleggen. Er zijn dan wel wat ADR/GDR's in NY/London genoteerd, maar elk met een specifiek verhaal. Neem bijvoorbeeld Yandex, CTC Media of LSR: daar speelt genoeg. Dan is wat meer diepgang toch wel handig voordat geroepen wordt contrair te gaan handelen...

    Wel een kopje Sterke Euro, maar wat is het verhaal achter de Roebel? Als we weer zulke beweging krijgen als de afgelopen 12-18 maanden, wordt het rendement flink beïnvloed.

    Kortom: dit verhaal mist heel veel onderbouwing.
  2. forum rang 5 theo1 10 juli 2015 14:54
    quote:

    shortie71 schreef op 10 juli 2015 14:22:

    Russische toenadering naar Griekenland zal druk op de ketel zetten richting het Westen en hierdoor dalen nu veel Russische aandelen

    Kunt iemand me ook even het verband hiertussen uitleggen?
    Die snapte ik ook niet. Als de Russen toenadering zouden zoeken naar Griekenland (nog niet veel concreets van gemerkt), dan zou de bedoeling daarvan zijn om verlenging van de sancties te saboteren. Op dat vooruitzicht zou ik verwachten dat Russische aandelen zouden stijgen.

    Ik verwacht daar trouwens niks van. De Russen zullen wel wat geluid maken, puur om te stoken, maar het geld om Griekenland te redden hebben ze helemaal niet. Ze hebben al het geld dat ze hebben hard nodig om hun eigen economie draaiend te houden (en de rebellen zogenaamd niet te steunen, en die soldaten te betalen die daar zogenaamd niet zijn).
  3. forum rang 4 holenbeer 10 juli 2015 20:56
    quote:

    noos schreef op 10 juli 2015 19:12:

    Als je het artikel al van plan was in 2 stukken te knippen, had je dat misschien kunnen vermelden, had weer heel wat reacties bespaard.
    Je kan ook alleen de relevante info opschrijven, dan heb je aan 1 column meer dan voldoende. Of word je per stuk betaald?
  4. Selwyn D. 31 augustus 2015 18:13
    quote:

    noos schreef op 10 juli 2015 19:12:

    Als je het artikel al van plan was in 2 stukken te knippen, had je dat misschien kunnen vermelden, had weer heel wat reacties bespaard.
    Bedankt voor de reactie. We gaan voortaan meer duidelijkheid scheppen als er een tweeluik wordt geschreven.
  5. Selwyn D. 31 augustus 2015 18:14
    quote:

    holenbeer schreef op 10 juli 2015 20:56:

    [...]
    Je kan ook alleen de relevante info opschrijven, dan heb je aan 1 column meer dan voldoende. Of word je per stuk betaald?
    We worden niet betaald per column. Alleen hebben wel de wetenschap dat (te) lange artikelen minder goed gelezen worden dan korte updates. Vandaar de voorkeur voor een tweeluik.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links