Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wachten op goedkeuring

Veelbelovende pijplijn Arrowhead Research.

Gevallen helden goedkoop oppikken vlak voor de turnaround is één onderdeel van contrair beleggen. Onder deze categorie scharen de aandelen BlackBerry, Weight Watchers, Ordina en destijds KPN, Nokia en BAM zich.

Een andere manier van contrair handelen is het handelen in aandelen die zich weinig van het algehele marktsentiment aantrekken. De biotechsector kenmerkt zich door weinig correlatie met macro-economische omstandigheden.

De hele situatie in Griekenland ontrekt zich volledig aan een groot aantal biotechfondsen die ik graag volg. Eind 2014 beschreef ik mijn twee favoriete biotechaandelen voor 2015: Amicus Therapeutics en Arrowhead Research.

Inmiddels heeft Amicus al een mooie rit achter de rug, maar ik zie nog meer potentie. Arrowhead noteert na wat koersschommelingen weer op exact dezelfde koers als begin van het jaar, maar er is veel goed nieuws!

Pijplijn

Arrowhead begon op 23 februari het Fase 1-onderzoek voor het medicijn ARC-AAT. Dit medicijn zal worden gebruikt voor de behandeling van leverziekte geassocieerd met AATD, een zeldzame genetische afwijking.

Hiernaast heeft het bedrijf een medicijn in Fase 2a van het onderzoek. Het gaat hier om ARC-520, een medicijn tegen chronische Hepatitis B. Dit zijn de medicijnen van het bedrijf waar het meest van wordt verwacht, maar hiernaast is het bedrijf ook bezig met andere medicijnen.

Op 5 maart bemachtigde Arrowhead de gehele RNAi-portfolio van Novartis. Hiervoor betaalde Arrowhead 10 miljoen dollar aan cash, 25 miljoen dollar aan aandelen Arrowhead. Verder maakte het bedrijf ook afspraken voor mijlpaalbetalingen en royalties om deze portfolio te kunnen bemachtigen.

Beleggen op potentie

Het is echter wel zo dat alle medicijnen uit deze portfolio nog niet begonnen zijn aan de onderzoeksfases. Het zal dus een tijd duren voordat we deze medicijnen op de markt zullen zien verschijnen, als ze worden goedgekeurd.

Toch is het goed om te zien dat Arrowhead een van de grotere spelers op RNAi-gebied begint te worden.

Arrowhead behaalt nog steeds bijna geen omzet en maakt elk kwartaal een verlies. Ik beleg dus puur op basis van de potentie van RNAi en de potentie van een medicijn tegen Hepatitis B. Als er namelijk een medicijn door een onderzoeksfase heen is, zorgt dit voor wat opluchting en zal de koers stijgen.

Wachten op goedkeuring

Zodra er een medicijn wordt goedgekeurd, dan zal dit aandeel enorm in waarde stijgen, aangezien het dan eindelijk flink wat omzet kan gaan genereren. 

Daggrafiek Arrowhead
Daggrafiek DAX
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Hier komt nog eens bij dat het aandeel een short float van 25% heeft, wat vaak bijdraagt aan een extra koersexplosie bij goed nieuws. Ik blijf dus erg veel opwaartse potentie zien bij dit aandeel en zie mijn 2015-biotechtoppicks ArrowHead en Amicus zich goed ontwikkelen.

Duijvestijn heeft postitie in Arrowhead Research en Amicus Therapeutics.


Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar en expert op het gebied van handel in hefboomproducten, zoals speeders, sprinters en turbo's. De informatie in deze publicatie is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. De handelssignalen van Duijvestijn kunnen op elk moment veranderen.

Auteur: Selwyn Duijvestijn

Selwyn Duijvestijn is een actieve beurshandelaar op Beursplein 5. Hij beoordeelt onderliggende waarden via een geheel eigen werkwijze op koopwaardigheid en potentieel rendement. Op Marktgevoel.nl kunt u zich inschrijven voor zijn gratis nieuwsbrief vol opgemerkte kansen en valkuilen in verschillende markten.

Meer over Selwyn Duijvestijn

Recente artikelen van Selwyn Duijvestijn

 1. jan '16 Mijn vier grootste fouten 32
 2. nov '15 Liever Barrick Gold, dan goud 11
 3. nov '15 Monsterlijke sterk 1

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
 1. Mr sponge 7 juli 2015 12:43
  Wachten op goedkeuring?
  Dat doe je pas na afronding van het Fase 3 onderzoek en dat duurt nog wel een paar jaar. Dus lang wachten op een mogelijk goedkeuren...
  Gezien het feit dat het nog om Fase 1 en Fase 2a onderzoek gaat is er nog een behoorlijke grote kans dat het helemaal niet tot een werkend medicijn komt!
  En mocht het ook maar in de buurt van een werkend medicijn komen dan worden ze voor een appel en een ei opgeslokt door een grote speler.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links