Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

M7: "Bodemvissen"

In de nieuwste aflevering van Magnificent Seven gaan we hengelen. Fondsbeheerders Ivan Nyssen (Capital@Work) en Felix Lanters (ABN Amro) tonen zich ware bodemvissers. Bijkopen luidt het devies voor beide heren, ondanks of juist vanwege de angst in de markt.


Lanters: Bodemvissen
"De beurzen zijn wat teruggekomen van hun hoogtepunten in januari. In eerste instantie gebeurde dat vanwege tegenvallende economische data en daarna door de aanslagen in Madrid."

"Die dip in de markt hebben we gebruikt om bij te kopen, vooral in die hoeken waar de zwaarste klappen zijn gevallen. De waarderingen zijn laag en de volgende fondsen hebben we daarom bijgekocht:"

  • LogicaCMG,
  • Cap Gemini,
  • ASML,
  • ARM.

    "Voor dit jaar verwachten we meer groei in it-services. LogicaCMG zit om de tafel met grote klanten, projecten die op een laag pitje stonden moeten weer worden opgepakt. Er zit behoorlijk veel leverage (hefboomeffect) in de sector. Prijsniveau en volumes kunnen in de komende jaren oplopen. Na de daling van 10% in maart hebben we LogicaCMG weer opgepikt."

    "Van ASML dachten we in het eerste kwartaal het voorlopige hoogtepunt gezien te hebben, waarna we winst namen. De onderliggende ordergroei rechtvaardigt het huidige koersniveau van boven de 14 euro. We zijn op dit aandeel nu fundamenteel positiever tegen lagere koersen. Interessant is ook Numico en de farmaciesector." Lees meer.


    Nyssen: Volle kracht vooruit
    "Publicis heeft cijfers over het eerste kwartaal gepubliceerd, die opnieuw indrukwekkend waren. Het bedrijf werkt aan een gezondere financiële situatie en streeft naar een operationele marge van 15%. De groei van advertentieuitgaven wordt door Publicis geschat op 3,5%, mede vanwege de Olympische Spelen en de presidentsverkiezingen in de VS."

    "Om duidelijk te maken waarom Publicis een aantrekkelijk is, geef ik nog een keertje onze filosofie: de meeste investeerders zijn altijd op zoek naar mooie verhalen en botsen systematisch op dezelfde hot stories. Er is alleen een hemelsbreed verschil tussen een goed bedrijf tegen een hoge prijs en een goede, maar fors ondergewaarde belegging."

    "Zó komen we ook bij Publicis uit. Ons model komt voor Publicis uit op een waarde van 34 euro per aandeel, circa 25% boven de huidige koers. Met een impliciete groeivoet van 2,9% en een verwachtte FCF/EV-yield van 6% (de verhouding tussen vrije kasstromen en enterprise value, wat de waarde van het bedrijf oplevert) is het fonds aantrekkelijk gewaardeerd."

    "De Europese rente kan snel omlaag: bedrijfswinsten zijn goed en inflatie blijft laag. Dit is een uitstekend koopmoment." Lees meer.


    The Magnificent Seven
    Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste fondsbeheerders
    Klik hier voor de IEX.nl Beleggingsfondsen Sectie
    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl



  • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: The Magnificent Seven

    It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

    Meer over The Magnificent Seven

    Recente artikelen van The Magnificent Seven

    1. aug '04 M7: Campingironie
    2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
    3. jul '04 M7: Felix vertrekt

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links