Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

 • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Bodemvissen

De beurzen zijn wat teruggekomen van hun hoogtepunt in januari, in eerste instantie vanwege tegenvallende economische data, daarna vanwege de aanslagen in Madrid. Die dip hebben we gebruikt om te bodemvissen, vooral in die hoeken waar de zwaarste klappen zijn uitgedeeld.

Technologie en it-services zijn daar duidelijke voorbeelden van. We hadden in een eerder stadium de weging daarvan juist verlaagd.

Ondertussen wekken de vooruitzichten juist weer meer vertrouwen, terwijl de waardering laag is.

De volgende fondsen hebben we bijgekocht:

 • LogicaCMG
 • Cap Gemini
 • ASML
 • ARM

  Prijsniveau en volumes lopen op
  Voor dit jaar verwachten we meer topline-groei in it-services. LogicaCMG zit om de tafel met een aantal grote klanten, projecten die op en laag pitje stonden moeten weer worden opgepakt. Er zit behoorlijk veel leverage in de sector. Prijsniveau en volumes kunnen de komende jaren oplopen. Na de daling van 10% in maart hebben we LogicaCMG weer opgepikt.

  Van ASML dachten we het voorlopige hoogtepunt gezien te hebben in het eerste kwartaal, waarna we winst namen. Maar de onderliggende ordergroei rechtvaardigt het huidige koersniveau van boven de 14 euro. We zijn op dit aandeel nu fundamenteel positiever tegen lagere koersen.

  Minder goed heeft onze overweging in farmacie het gedaan. Het eerste kwartaal is tegenvallend geweest voor de sector, zelfs toen de markt defensiever werd. Toch liggen hier kansen. Sectorbreed is er sprake van lage waarderingen en behoorlijk goede langetermijnvooruitzichten.

  Numico op de rails
  GlaxoSmithKline is een voorbeeld van een bedrijf met aflopende patenten waar nog geen opvolgers voor klaar staan. In een dergelijk geval staat de koers onder grote druk. Dat kan echter een goed instapmoment zijn, zoals Astra Zeneca in 2002 in een soortgelijke situatie bewezen heeft.

  Tot slot hebben we ook Numico opgeraapt. We zijn langzaam aan overtuigd geraakt van de goede bedoelingen van het management. Er is sprake van een zinnige strategie nu. Numico lijkt weer de voorspelbare langetermijngroeier van weleer te worden, uit het tijdperk voordat de vitaminebranche werd betreden.


 • Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen Bankiers. Lanters columns zijn geschreven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

  Auteur: Felix Lanters

  Felix Lanters is portfolio manager bij Theodoor Gilissen en hoofd van het team voor Europese aandelen. Tot 2006 gaf hij leiding aan het Gilissen Quality Growth Fund. Van 1987 tot 2004 was hij werkzaam bij ABN Amro, oorspronkelijk als analist en vanaf 1994 tien jaar lang verantwoordelijk voor één van de paradepaardjes, het Tra...

  Meer over Felix Lanters

  Recente artikelen van Felix Lanters

  1. jan '07 French Connection 5
  2. okt '06 Stormachtige stockpicks 11
  3. jun '06 Koopjes jagen 13

  Gerelateerd

  Reacties

  Meedoen aan de discussie?

  Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

  ASML Holding

  705,500 08 dec
  +705,500 0,00%

  Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

  Gesponsorde links