Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Het spel is uit, Tsipras

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jan de gokker 20 juni 2015 14:41
    Overigens ben ik voor het uit de EU zetten van Griekenland. Het enige economische belang van Griekenland is de haven, dan kunnen die schepen mooi in Rotterdam afmeren waardoor wij Nederlanders weer een groot economisch voordeel halen. Schepen kunnen ook prima via Afrika of via de Noordelijke route varen, beter ook, dan hoeven ze niet door het smalle SUEZ kanaal, hoeft dat dus niet verbreed te worden. Voor spoedvracht kun je altijd nog het vliegtuig nemen, er is de laatste jaren veel in geïnvesteerd en er is nu overcapaciteit dus nog ruimte genoeg voor groei.

    Bovendien zijn die eilandjes maar moeilijk te verdedigen tegen illegalen die Europa binnen proberen te komen.

    Ten derde zal het voor Griekenland ook gunstig zijn want dan kunnen ze weer een eigen munt gaan voeren en die laten devalueren als dat nodig is, waardoor het weer een concurrente economie gaat worden.

    Ten slotte betekent dit een signaal naar andere landen dat ze niet zomaar
    ongestraft begrotingsregels moeten gaan overtreden.

    Al met al zeg ik, zet die Grieken er uit voor de komende vijf jaar. Als ze hebben aangetoond zich weer aan de regels te houden mogen ze wel weer terugkomen.
  2. Rai444,44 21 juni 2015 09:59
    quote:

    Jan de gokker schreef op 20 juni 2015 14:34:

    Hallo Marcel,

    Staat de uitbreiding van het SUEZ kanaal niet op losse schroeven als Griekenland de EU verlaat? Want qua Economische belangen is een uitbreiding dan veel minder nodig.
    Uitbreiding is al bijna klaar, alsof dat van Griekenland af zou hangen, wat een onzin. De uitbreiding wordt btw gedaan door Nederlandse baggeraars, Boskalis en Van Oord hebben hun halve vloot daar aan het werk.
  3. Rai444,44 21 juni 2015 10:14
    quote:

    r66 schreef op 18 juni 2015 00:28:

    Volgens mij is er niet zo veel mis met de houding van Tsipras. Mocht het Nederlands zijn overkomen dit debacle van een veel te grote schuld (stel er zat hier niet een aardgasbel), dan had hier ook niemand zin in een molensteen tot in lengte der dagen.
    Het grootste dreigmiddel van Tsipras zal niet zijn om niet te betalen, maar om gewoon niet uit de Euro te stappen. Wat dat hebben wij Europeanen natuurlijk niet geregeld. Zolang de Griekse banken onderpand hebben kunnen ze dus gewoon bij de ECB geld lenen, of de overheid aldaar aan haar verplichtingen voldoet of niet.
    De Griekse overheid heeft als ze verder haar schulden negeert, en er voor zorgt dat ze meer binnenkrijgt dan uitgeeft, buiten de schulden om, ook geen probleem.
    Zelf niet uit de Euro stappen ? Jij denkt als ze de ECB en IMF niet terug betalen, de ECB rustig verder gaat met ondersteunen van de Griekse banken ? Ga je geld geven aan iemand als je weet dat je het niet terugkrijgt, denk het niet he !
  4. alfaomega 21 juni 2015 15:07
    EU zal niet toegeven want dan is de ellende nog veel groter door het precedent dat geschapen wordt naar andere landen toe.

    Varoufuckis en Tsipras realiseren zich niet hoe diep ze in de shit zitten en dat ze op hun knieen dankbaar zouden moeten zijn voor alle hulp die ze krijgen. Ze zouden EU moeten knuffelen als dank maar nee ze pissen en plein publique op de EU.

    Hun ego is te groot om te zeggen: we hebben bij de verkiezingen beloften gedaan die we niet kunnen waarmaken.
45 Posts
Pagina: «« 1 2 3 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links