Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Plopobligatie

Plopobligatie

In België wordt momenteel de inschrijving geopend voor een obligatie van Studio 100, de makers van kinderhits als Bumba, Kabouter Plop en natuurlijk K3. Studio 100 wil met het op te halen geld bestaande financieringen vervangen en een nieuw hotel bouwen in De Panne.

Gert en Samsom bieden op hun Bumbabonds een rendement van 3,35% tegen een uitgifteprijs van 101,875, met een looptijd van zeven jaar. Niet zo heel lang geleden leek dat nog een prachtig rendement, maar nu de rentes van de AAA-landen al weer boven de 1% staan, wordt het verschil stilaan te klein voor het extra risico dat men loopt.

Ik denk dat veel bedrijven de rentestijgingen met argusogen volgen. Weliswaar is de schade in absolute termen nog beperkt, maar het verschil zit hem er vooral in dat beleggers niet langer rekening houden met een almaar dalende rente, maar eerder uitgaan van een stijgende rente.

Ook in het beleggersonderzoek dat we samen met de VEB uitvoerden, steeg het percentage beleggers dat een rentestijging verwacht van 18% in november naar 49% nu. Het zou dus zo maar kunnen dat TINA (There Is No Alternative voor aandelen), die ons al die jaren terzijde heeft gestaan, ons gaat verlaten.

Benieuwd wie haar gaat vervangen…


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte onderdeel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, d...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. 29 nov IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. 25 nov BAM: Pas op de plaats
  3. 25 nov HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Dagelijkse nieuwsbrief

Ja, ik wil elke dag de laatste kooptips en analyses van verschillende aandelen ontvangen.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links