Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

M7: Kitzens Kendrion

De aankoop van aandelen Kendrion door The Magnificent Seven-lid Paul Kitzen tegen 2,65 euro op maandag 16 februari riep de nodige vragen op. “Zo laag heeft de koers op die bewuste maandag toch niet gestaan?” Inderdaad, maar Kitzen kocht tóch op die koers.

De verwarring is ontstaan, omdat die aankoop plaatsvond door middel van een zogenaamde block trade - een grotere transactie die buiten de reguliere beurshandel plaatsvindt. Dat kan ook tegen andere koersen dan die op dat moment op het bod aan het Damrak staan.

Instituten handelen vaak op deze wijze met elkaar. Deze block trades worden overigens direct gemeld aan Euronext en zijn later terug te vinden op Bloomberg en in de Officiële Prijscourant, inclusief gedane koersen.


Alles Kitz met Kendrion
“Mijn basiscasus voor de aankoop van Kendrion, zie ook Kitzen in Kendrion, was:

  • Een positief operationeel resultaat,
  • (Daardoor) steun van de banken,
  • Meevallend nieuws over de voortgang van de verkoop van Automotive Plastics.

    De uitkomst werd afgelopen vrijdag:

  • Operationeel resultaat is in lijn met eerdere uitspraken,
  • Waarschijnlijk wordt de steun van banken verlengd tot december 2004,
  • Afboeking Automotive Plastic: 59 miljoen euro,
  • Doel: 30% solvabiliteit eind 2004,
  • Uitstel 2003 cijfers tot 12 maart."

    Rood: AEX
    Blauw: Kendrion

    "De tegenvaller afgelopen vrijdag zat in de afboeking op de verkoop van Automotive Plastics, deze is groter dan verwacht en werd al in 2003 genomen. De vraag is momenteel natuurlijk hoeveel Kendrion aan winst kan genereren. Welk eigen vermogen en solvabiliteit zijn te verwachten bij de voorliggende feiten?"

    "Na verkoop van Automotive Plastics kunnen de drie resterende divisies Industrial, Vink en Automotive Metals onder normale omstandigheden een ebita van 36 miljoen euro genereren. De verwachte verkoop van 280 miljoen euro omzet (Automotive Plastics) levert circa 50 miljoen euro op. Daarbij blijft onzeker hoeveel schuld in deze verkoop verrekend wordt."

    "Hiermee kan de schuld zover worden gereduceerd, dat de rentekosten circa 10 miljoen zijn. Dan resteert een nettowinst ná belasting van 18 miljoen euro. Hoe ziet het plaatje eruit met deze winst, als de solvabiliteit 30% moet bedragen en het balanstotaal inclusief de schulden door de verkoop van Automotive Plastics met 50 miljoen daalt?"

    Klik hier om het artikel verder te lezen.
    The Magnificent Seven
    Klik hier voor de trades en visie van zeven van de beste Nederlandse fondsbeheerders
    Klik hier om te reageren en te discussiëren

    Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl



  • Magnificent Seven is een club van zeven van de beste fondsbeheerders van Nederland. De leden van The Magnificent Seven schrijven de columns op persoonlijke titel. Zij handelen vaak in beleggingen waar over geschreven wordt en hun posities kunnen op elk moment veranderen. Uw reactie is welkom op magnificent@iex.nl

    Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

    Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

     

    Auteur: The Magnificent Seven

    It took seven to tame the West. Kijk mee over de schouders van zeven van de allerbeste fondsbeheerders van Nederland. Wat kopen en verkopen zij? Welke trends en bewegingen houden ze nauwlettend in de gaten? Hoe kijken ze naar de markt en naar aandelen? En wie zijn het eigenlijk? Felix Lanters, senior fondsbeheerder b...

    Meer over The Magnificent Seven

    Recente artikelen van The Magnificent Seven

    1. aug '04 M7: Campingironie
    2. jul '04 M7: "Dik verdienen"
    3. jul '04 M7: Felix vertrekt

    Gerelateerd

    Reacties

    Meedoen aan de discussie?

    Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

    Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

    Gesponsorde links