Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Glazener, Glaxo en Gilead

“Er zijn twee sectoren waarin wij momenteel duidelijk overwogen zitten: energie en gezondheidszorg. Wat energie betreft verwachten we veel van de equipment en service-ondernemingen., uitgaande van een aanhoudend hogere olieprijs. Zij profiteren van een snellere leegloop van de olievelden. Er moet meer geïnvesteerd worden om dezelfde hoeveelheid olie te winnen.

In de healthcare zitten we ook met name overwogen aan de servicekant. Bedrijven die zich bezighouden met de administratie van medicijnen en helpen met het goedkoop houden van gezondheidszorg door kortingen te bedingen bij de farmaceuten. In de portefeuille hebben we de positie in GlaxoSmithKline verder afgebouwd, ten gunste van Gilead Sciences. De pijplijn van Glaxo rechtvaardigt de huidige waardering niet, terwijl er bij Gilead nog wel opwaarts potentieel is op basis van de medicijnen die het bedrijf in ontwikkeling heeft.

Verder hebben we meegedaan met de IPO’s van Fortis (Assurant) en recenter ook van de Japanse bank Shinsei. Die bank komt voort uit het faillissement van Long Term Credit Bank en is opnieuw naar de beurs gebracht. Voor Japanse begrippen heeft de bank een zeer solide balans.”
Mark Glazener is beheerder van het Robeco Fonds. Glazeners columns zijn geschreven op persoonlijke titel. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Mark Glazener

Mark Glazener beheert sinds september 2003 het Robeco Fonds. In de drie jaar daarvoor was hij hoofd aandelen en beheerder van Rolinco. In die periode was Glazener verantwoordelijk voor de afdeling aandelenbeleggingen, het business plan personeelsbeleid en budgetten en het ontwikkelen van het beleggingsproces. Glazener is al s...

Meer over Mark Glazener

Recente artikelen van Mark Glazener

  1. mrt '06 M7: De bel luidt 7
  2. nov '05 M7: Glazener strykes back
  3. sep '05 M7: Nippon Express

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links