Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Auw, Imtech

Auw, Imtech

Twee reacties onder elkaar op het forum vertellen denk ik het hele Imtech verhaal van vandaag:

  • Is geen oud nieuws, nu is het BEWEZEN nieuws en zijn de gevolgen dramatisch. Reken op schadeclaims.
  • Erg overdreven koersreactie, pure emotie... Dit herstelt wel weer in de loop van de dag.

Zie je nou, dacht ik nog bij die eerste koerstikken van (wat was het?) -1,7% ofzo: oud nieuws, ofwel ingeprijsd, zoals ik voorbeurs al schreef. U snapt dat ik voor straf de hele dag in het konijnenpak moet rondlopen op IEX HQ, want er staat nu doodleuk -10% op het bord.

Auw! Kan best oud nieuws zijn, maar wellicht dat het toch onaangenaam nieuw nieuws kan opleveren, is blijkbaar het motto onder de aandeelhouders. Die dumpen nu hun stukken in de Grote Verschrikkelijke Beurs Shredder. Is het soms een vertrouwenskwestie, heeft Imtech weer krediet verspeeld?

Onder voorbehoud en speculatief, maar op het forum wordt flink gescholden op het bestuur van de onderneming, die op de recente aandeelhoudersvergadering veel te laconiek met die oude fraudezaken zou omspelen. Wellicht is er inderdaad ook weer vrees voor claims en boetes.

Opvallend: er zijn nog geen analistenreacties op het nieuws. Of lopen die net als ik nu ook in het konijnenpak rond, omdat ze de impact onderschatten? Afwachten maar, want hoewel -10% op forse omzet luid en duidelijk is, is de handelsdag nog niet om. Zal niet voor het eerst zijn dat het er net zo hard weer uitloopt.

Nu ik toch al in het konijnpak rondloop... Ik gok dat de koers wel weer bij trekt in de loop van de dag, tenzij de nu al haperende AEX een stevige weigering krijgt. Als het écht nieuw nieuwer nieuws was, was de eerste tik al -10% op supervolume geweest? Reken me op het slot maar af.

 

 

Even een aanvulling: ook dat nog...

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 mei 2015 00:17
    @R.G 35 Geheel met u eens. Uiteindelijk zullen degenen die de waarde van een professionele onderneming die zichzelf opnieuw uitvindt inzien overblijven, die weer andere niet gokkers zullen aanttrekken en dan is het weer gewoon het verhaal van een professionele onderneming die zich bijvoorbeeld niet bezig houdt met gokken.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links