Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Draghi rattenvanger voor beleggers

Beleggers lopen dansend achter Draghi, de rattenvanger van Hamelen, aan die geen flauw idee heeft waar hij naartoe gaat. De geloofwaardigheid van centrale banken moet in twijfel worden getrokken, betoogt Ian Stewart, hoofd van het Real Return Team bij Newton, een boetiek van BNY Mellon.

Centrale bankiers overdrijven continu de impact van hun beleid en de markt slikt het als zoete koek. Beleggers geloven dat beleidsmakers klaar staan om in te grijpen, wat er ook gebeurt, aldus Stewart.

De markten blijven in de ban van de beleidsmakers. Bij zo’n instelling is al het nieuws goed nieuws, want de beleidsmakers stimuleren toch. Terwijl binnen de comités van de centrale banken de verdeeldheid toeneemt, aldus Stewart.

Pavlov-reactie

Obligatiebeleggers schuiven intussen steeds verder op de yield curve en zijn zelfs bereid bedrijven geld te betalen om in hun schuldpapier te mogen beleggen.

Op de aandelenmarkten ziet Stewart een Pavlov-reactie, in Europa schoten de aandelenmarkten omhoog terwijl de ECB nog niet één obligatie had gekocht. De uitzonderlijke rendementen in bepaalde in bepaalde beleggingscategorieën gaan gepaard met grotere risico’s waardoor veel markten overdreven duur lijken.

Normaliter betalen beleggers alleen een hoge prijs als er minder risicocompensatie nodig is, of als een sterke winststijging wordt verwacht. Op beide vlakken wacht forse teleurstelling, aldus Stewart.

Het is moeilijk om een afwachtende belegger te zijn terwijl de overheid dwingt om meer risico aan te gaan. Het ontbreekt volgens Stewart niet aan goede ideeën, maar wel aan value, besluit de vermogensbeheerder.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: IEXProfs Redactie

De redactie van IEXProfs bestaat uit een team van financieel journalisten en werkt vanuit Amsterdam.

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: Militaire uitgaven op recordniveau
  2. 22 apr Must read: Inzetten op herstel duurzame energiebedrijven
  3. 19 apr Must read: Apple worstelt in China

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links