Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Recordvermogen in ETF's

De ETF-industrie heeft een fantastisch kwartaal achter de rug. Het vermogen dat wereldwijd in ETF’s (en ETP’s) is geïnvesteerd steeg namelijk naar een record van 2,926 biljoen dollar, blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau ETFGI.

Het meeste daarvan, 2,094 biljoen, wordt beheerd inAmerika, gevolgd door Azië zonder Japan met 119,6 miljard dollar en Japan met 109,3 miljard dollar.

In het eerste kwartaal van 2015 mocht de ETF-industrie 95,99 miljard dollar aan nieuw geld verwelkomen. Een forse stijging ten opzichte het eerste kwartaal van 2014, toen er 37,2 miljard dollar instroomde.

Twee keer zoveel

ETF’s genoteerd in Europa zageneen instroom van 2015 34,97 miljard dollar in het eerste kwartaal. Dat is meer dan twee keer zoveel als in het eerste kwartaal van 2014, toen er 11,17 miljard dollar bijkwam.

Japan deed het ook iets beter. ETF’s genoteerd in dit Aziatische land kregen er 10,61 miljard dollar bij, ten opzichte van 7,7 miljard dollar in dezelfde periode vorig jaar.

ETF-uitgever iShares profiteerde het meest van de positieve trend. Zij zagen 38,80 miljard dollar in hun producten stromen, gevolgd door Vanguard met 23,38 miljard dollar, WisdomTree met 13,28 miljard dollar en DB-x-tracker met 11,45 miljard dollar.

Wereldwijd zijn er nu 5.669 ETF's, met 10.961 noteringen, van 247 verschillende leveranciers, genoteerd aan 63 beurzen in 51 landen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Auteur: IEXProfs Redactie

De centrale redactie van IEXProfs bestaat uit: Fleur van Dalsem

Meer over IEXProfs Redactie

Recente artikelen van IEXProfs Redactie

  1. 10:00 Must read: zijn er nog lichtpuntjes?
  2. 29 jun Must read: Aandelen en obligaties bewegen perfect gelijk
  3. 28 jun Must read: Chipsector is zwaar ondergewaardeerd

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links