Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Inloggen

  • Geen account? Registreren

Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Onhelder Heineken

Onhelder Heineken

 

Met enige verbazing zitten we naar de koers van Heineken te kijken. Het aandeel stijgt fors, maar een aanleiding is er niet te vinden. Ook het forum is zo goed als leeg. Nu kijken we direct naar de peers van het bedrijf, maar Heineken is de uitblinker:

 

 

Als we naar de daggrafiek kijken zien we dat het fonds ongeveer op het moment dat het ECB bericht naar buiten kwam begint op te lopen. Dat is opvallend maar een directe aanleiding voor het aandeel om dan te stijgen is het niet, toch? Een broker die we spraken zei: misschien dat de ECB wat kratjes inslaat om de uitspraak te vieren :-)

 

 

Als laatst komen we dit interview van het Belgische Trends.be met Heineken CEO Jean-François van Boxmeer tegen. Waarin hij praat over de het bod van SABMiller op de brouwer. Hier een bloemlezing uit het inteview:

Heineken heeft midden september verklaard dat het een bod van SABMiller weigerde. SABMiller deed dat verzoek wellicht om een dreigend bod van AB InBev af te wenden.

Van Boxmeer: "Dat is allemaal speculatie. Ik zit niet in hun raad van bestuur. Ik heb daar geen microfoon geïnstalleerd. Ik weet niet wat ze denken, wat hun motivaties zijn. Ik hoop dat ze evenmin een microfoon hebben in de vergaderzaal van onze raad van bestuur. We hebben inderdaad hun aanbod geweigerd."

Minderheidsaandeelhouders zouden weleens kunnen eisen dat u ingaat op het bod. SABMiller zou een hoge premie boven op de beurskoers willen betalen.

Van Boxmeer: "Er is een verschil tussen wat de mensen roepen en wat de realiteit is. Dat is pure sciencefiction. Dan moet je maar een openbaar bod lanceren."

Nico Bakker komt ook net binnen met een technische update:

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links