Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bengaalse tijger heeft er zin in

Bengaalse tijger heeft er zin in

J&T Capital Partners hebben hun prijs verzilverd en hun reis naar New York geboekt. Ze zoeken nog een rondleider op Wall Street, geloof ik....
Een update van de winnaars van vorig jaar. 

"Vorig jaar was zowel een succesvol jaar omdat we de prijs in ontvangst mochten nemen voor RJT, maar minder succesvol voor ons eigen fonds J&T Capital Partners. Verschillende alpha bets lieten het afweten, o.m. door het zwakke sentiment in het small cap segment. Dit is natuurlijk niet de enige reden. Op sectoraal niveau hebben we een paar verkeerde keuzes gemaakt. De belegging in Hercules Offshore was onze grootste dissonant. Het uitstellen van projecten was al een voorbode voor een lagere olieprijs. Ook onze Chinese belegging NQ Mobile voldeed niet aan onze verwachtingen. Short sellers gebruiken het aandeel nog steeds als speelbal. Zoals al eerder gecommuniceerd, hebben we een lange termijn visie en zijn en blijven we een small cap fonds. Wel hebben we eens nagedacht en komen we tot de conclusie dat er in Europa nu meer small cap kandidaten aantrekkelijk geprijsd zijn dan in de USA. Dus wellicht zult u in de nabije toekomst dus ook Europese namen tegenkomen in onze portefeuille."

Maar zo in het nieuwe jaar zijn er ook weer nieuwe deelnemers. Twee nieuwe fondsmanagers doen mee met IEXTraders. Twee bekende forumjongens overigens. 

Welkom Bengaalse tijger/Afwasser: "Jullie kennen me als Bengaalse Tijger, vooral van het forum van Slapend Rijk. Ik vind het een eer om met Sint in dezelfde groep te kunnen zitten. Hij is al jaren koploper van het klassement. Hij heeft als eerste en enige mij succes gewenst. Mijn vrouw heeft me ingehuurd om haar fonds te beheren of anders gezegd, ik heb op haar naam dit fonds geopend. Je moet je vrouw even proberen te verwennen. Dan kan je heel veel energie besparen."

En weer die vrouwen he..

En welkom Van sjaken (nog zonder eigen forum): "Ik heb ook een fonds geopend. al een paar keer geprobeerd overigens. Het ging iedere keer niet goed. Nu is het wel gelukt. Weet niet hoe lang het duurt voordat er iets zichtbaar word. Het fonds heet TTSO. en staat voor Turbo Trader Sprinter Optie fonds. Aangezien ik daar het meeste in beleg. Als ik een eigen forumpje krijg hoop ik jullie daar allemaal te zien."

De tussenstand 

Nou, de Bengaalse tijger heeft er zin in. 

 

 

Fonds

rendement

rendement t.o.v. benchmark

1

Afwasser

+166,10%

+150,66%

2

Slapend rijk

+139,59%

+82,19%

3

Jesaba

+73,88%

+37,69%

4

Pharming Group

+19,20%

+19,58%

5

Fonds mbp

+64,68%

+14,57%

Beleggen gaat niet altijd over rozen

Wat staat er verder te gebeuren deze week? Het cijferseizoen begint. In de polder hebben we Ahold met haar omzet en SbowWorld. In de VS is Alcoa dinsdag de eerste, maar in de dagen er na zijn Wells Fargo, JPMorgan Chase, Citigroup, Goldman Sachs, Intel en Schlumberger interessanter, aldus collega Kamp in zijn weekvooruitblik.

En tot slot. Voor die IEXTraders die het even moeilijk hebben, een hart onder de riem. Ook de grote beleggers en marktvorsers beleven wel eens slechte tijden.


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links