Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Boter bij de VEB

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2015 10:02
    Voor diegenen die denken een casus te hebben, men kan zich aanmelden bij www.vermogensmonitor.nl

    Zij bereiden een soort class action voor en geven, n.a.v. een persoonlijke screening, een indicatie van slagingskans.

    Vooral het 'Behoedzaam' model met een gemiddeld rendement over 2014 van -10% leent zich hier waarschijnlijk het meest voor.

    Succes allen!
  2. ton1947 9 januari 2015 11:13
    quote:

    ton1947 schreef op 8 januari 2015 13:49:

    In augustus ben ik ingestapt met 25k. In september heb ik daar nog eens 10k bijgedaan. 29 december ben ik gestopt. De benchmark was in die tijd met meer dan 10,5% gestegen, terwijl mijn resultaat minder dan een half procent was. Daar gingen nog kosten af en het uiteindelijke resultaat was dus -0,3%. Tot 29 december had Alex 244 mutaties uitgevoerd. Voornamelijk kopen op het hoogste punt en verkopen op het laagste punt. Aandelen van Zuid-Europese banken kopen net voordat de uitslag van de ECB stresstest bekend werd gemaakt. Etc..
    Ik kreeg het idee dat ik in een piramidespel was beland waarmee geld tussen de verschillende rekeninghouders werd rondgepompt met als rookgordijn de grote hoeveelheid mutaties. Werkelijk geen touw aan vast te knopen. En als ik dan belde met de vraag waarom de neergang van de beurs met meer dan 10% werd gevolgd als een konijn dat in de koplampen van een naderende auto zat te staren kreeg ik als antwoord dat bij het model Behoedzaam alles in aandelen werd belegd. En dat het vast nog wel beter zou gaan.
    Een dure leerschool.
    Een correctie op bovenstaande. De benchmark had een resultaat van 12,45% ipv de hierboven genoemde 10,5%. Kortom Alex presteert nog slechter.
  3. [verwijderd] 9 januari 2015 16:27
    Marcel Tak for president!

    Over het over de kern van beleggen gaande artikel is slechts op te merken dat in de titel in plaats van "vis"

    - hoewel resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst zijn, dus als er gisteren "vis" werd voorgeschoteld, hoeft dat uiteraard niet te betekenen dat er morgen ook "vis" wordt voorgeschoteld, dat hangt uiteraard bij de op- en neergaande koersen van een heleboel factoren af, dus bijvoorbeeld uw beleggingshorizon,

    dus misschien dat er overmorgen weer "vis" wordt geserveerd, wie zal het in een glazen bol zeggen, maar vertrouwt u er maar op, binnen uw horizon zal er "vis" worden geserveerd,

    en zo niet, dan bieden resultaten uit het verleden helaas geen garantie voor de toekomst, dan had u uw centjes maar zonder risico in een oude sok moeten stoppen, of als bijvoorbeeld Seth Klarman of Warren Buffet zelf de aandelen moeten "picken" -

    helaas abusievelijk "VEB" is vermeld.

  4. Novice7 10 januari 2015 15:27
    Zo, ik heb net de knoop doorgehakt en Alex vermogensbeheer de opdracht gegeven 2/3e van mijn portefeuille naar mijn betaalrekening over te maken. De rest blijft nog even staan tot het verlies voor mij aanvaardbaar is maar sowieso hef ik mijn Alex rekening op! I.m.o. heeft Alex na meerdere correcties niet flexibel genoeg gereageerd en blijven ze star vasthouden aan het oude concept wat wel goed voldeed tussen 2008 en 2014. Komende week eens kijken wat te doen, zoals sommigen hier melden nooit meer met een beheerder in zee te gaan, deels "nutteloos" maar veilig te sparen en deels zelf te beleggen op het moment dat er weer een heftige correctie plaatsvindt? Als het niet zo lastig was in de glazen bol te kijken dan zou iedereen een goed rendement maken...
  5. [verwijderd] 13 januari 2015 13:30
    quote:

    Jan Maarten Slagter schreef op 13 januari 2015 11:35:

    Beste Marcel,

    In het kader van je archiefonderzoek wijs ik je graag nog op de column die ik op 19 juni 2012 schreef over de beleggingsstrategie van Alex Vermogensbeheer. www.veb.net/content/HoofdMenu/Home/Ni...

    Vriendelijke groet,

    Jan Maarten
    Geachte heer Slagter,

    ik had graag uw verhaal gelezen maar de link werkt niet. Kennelijk heeft de VEB u al van de columnistenlijst gehaald. Is dat niet een beetje snel overigens?

    Niettemin blijf ik nieuwsgierig naar uw mening destijds. Misschien kunt u de tekst hier integraal afdrukken.
  6. [verwijderd] 13 januari 2015 13:38
    en de conclusie:

    Het is een waarheid als een koe, maar we moeten hem toch blijven herhalen: op ieder koersniveau is de kans dat de prijs van het aandeel daarna omhoog, dan wel omlaag gaat 50/50. Het is een evenwichtsniveau.

    Hetzelfde geldt natuurlijk voor het moment dat we weer van de bank komen als de markt ’positief’ wordt. Hoe weten we dat we niet te laat zijn?

    Wie op deze manier de koersgrafiek bespeelt, loopt een goede kans altijd ’laag’ te verkopen en ’hoog’ te kopen – hét recept voor snel vermogensverlies. De beleggers van Alex geloven dat ze het kunnen. Misschien hebben ze gelijk.

    Voor ons gewone stervelingen geldt het advies: don’t try this at home.
  7. Met Effekt 14 januari 2015 11:39
    quote:

    Johanna Bergvoets schreef op 13 januari 2015 13:38:

    en de conclusie:

    Het is een waarheid als een koe, maar we moeten hem toch blijven herhalen: op ieder koersniveau is de kans dat de prijs van het aandeel daarna omhoog, dan wel omlaag gaat 50/50. Het is een evenwichtsniveau.

    Hetzelfde geldt natuurlijk voor het moment dat we weer van de bank komen als de markt ’positief’ wordt. Hoe weten we dat we niet te laat zijn?

    Wie op deze manier de koersgrafiek bespeelt, loopt een goede kans altijd ’laag’ te verkopen en ’hoog’ te kopen – hét recept voor snel vermogensverlies. De beleggers van Alex geloven dat ze het kunnen. Misschien hebben ze gelijk.

    Voor ons gewone stervelingen geldt het advies: don’t try this at home.

    Dat was een goede analyse van Jan Maarten Slagter!

    Ik - eigenwijs - denk het beter te kunnen doen dan beheerders/fondsen omdat mijn aan/verkopen de markt niet beïnvloeden/ Hoe groter je fondsvermogen wordt hoe moeilijker dat is.

    En over TA is hier al voldoende gezegd. Lijntjes trekken zegt misschien iets over het verleden maar weinig over de toekomst. Bovendien als iedereen op dezelfde manier lijntjes trekt dan is het eindresultaat volatiliteit.
  8. [verwijderd] 18 januari 2015 15:20
    quote:

    goeruh schreef op 9 januari 2015 01:06:

    Wordt wakker. Volgens mij zijn de meeste vermogensbeheerders provisietrekkers en zorgen vooral dat de hoofdsom min of meer intact blijft en er vooral veel transacties worden uitgevoerd. Met achterliggende afspraken met de broker.

    Alex rekent de transactiekosten volgens mij helemaal niet door aan haar Vermogensbeheer klanten. Veel transacties doen is dus juist nadelig voor Alex. Geen enkel computermodel werkt in alle beurssentimenten. Als je speculeert dan moet je ook op de blaren durven zitten.

    Monsieur Tak slaat de spijker weer op z'n kop, sterke column.
33 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links