Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niet zenuwachtig worden

Niet zenuwachtig worden

Deze week woensdag komt de Amerikaanse Fed met een rentebesluit, dinsdag nog nieuws over steun aan Engelse banken en nog wat macrocijfers uit de VS. Daarna gaan de boeken dicht en beginnen de laatste twee feestweken van 2014. Tot die tijd? Is er dan seizoensmatig kans op een kleine kerstrally? 

De komende weken draait het niet meer om dikke koerswinsten, maar om consolidatie, geen vermogen verliezen. Als u dat wilt voorkomen, zie hieronder waar u niet moet zijn in de markt. 

De tussenstand 

Nu eerst de stand van zaken bij de IEXTraders. Sint vn Slapend rijk deelt een klap uit en staat weer stijf bovenaan. Nieuw in de top vijf is Jasaba, die in de vrije categorie belegt.

 

 

Fonds

rendement

rendement t.o.v. benchmark

1

Slapend rijk

+141,34%

+87,82%

2

Pharming Group

+29,79%

+33,24%

3

Jasaba

+54,06%

+29,52%

4

Fonds mbp

+56,67%

+15,71%

5

Ebah

+46,35%

+12,66%

 

Hanzicht van Hoop op welvaart heeft het te pakken: "Morgen mensen, Lig met griep in bed, kom er net uit en zie dat we al aardig wat herstellen. Zag ook dat de EMA 100 S&P vrijdag al is getest en niet neerwaarts gebroken. Olieprijs omhoog. Misschien hebben we toch het ergste gehad. Misschien moeten we toch maar voorzichtig wat aankopen doen. Wachten op het laagste punt lukt toch vrijwel nooit en als die komt is het vaak diep in de avondhandel zodat je niet kunt anticiperen."

Sint van Slapend rijk is lekker bezig geweest met zijn shorts: "Put er nu uit, bij herstel volgende week call ook cashen."

Jasaba legt in een lang blog zijn hele nieuwe strategie uit. Interessant, lees verder via de link. "Mijn nieuwe 'strategie' is eigenlijk niet zo ingewikkeld. Het vereist vooral veel discipline en geduld. NB Over mijn 'oude' strategie zal ik het niet hebben. Daar kan ik een boek over schrijven. Zoals velen van jullie wellicht. Het is een harde leerschool geweest zullen we maar zeggen........" Zijn belangrijkste tip: niet zenuwachtig worden als de markt eerst tegen je indraait. 

Blijf weg uit

Beleggers in Rusland zijn momenteel wellicht wel wat zenuwachtig. Waar moet u al belegger momenteel niet zitten? Nou, de klappen vallen in de energiesector en bij alles wat met Rusland te maken heeft. Hier gaat het niet om koopjes jagen, maar om vallende messen. 


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim vijftien jaar bij IEX en Beursduivel en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft artikelen, maar werkt nu vooral achter de schermen al...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 feb ‘Kendrion heeft ons overtuigd, dus wij hebben bijgekocht’ 1
  2. 09 jan Herstel in Japan 1
  3. 08 jan Doen en laten in 2024

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links