Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De dollar en de nodige zelfkritiek

Wat was met stip de opvallendste rally dit jaar (zo op 8 december kijken we alvast even terug, als jullie dat niet erg vinden)? Niet aandelen en obli's, die het verrassend genoeg, allebei best goed deden, niet vastgoed, dat een topjaar had, nee de dollar. 

— jeroen blokland (@jsblokland) 8 december 2014

Alle ballen op dollaraandelen nu? Nouja, de portefeuilles van de IEXTraders noteren natuurlijk allemaal in euro, dus dat schiet niet op. Ondernemingen die hun geld verdienen in dollarlanden, die zijn wellicht interessant.

All time high

Staat er nog iets op de agenda? Volgens collega AJ Kamp worden het geen spannende weken meer tot de kerst: "Eigenlijk is er alleen nog een Fed-rentebesluit volgende week die misschien de markt nog aan het swingen kan krijgen, maar verder is de agenda tot dan leeg. Dat wil niet zeggen dat er niks meer kan gebeuren. De eindejaarsrally gaat wel erg hard, met nu al diverse nieuwe toppen op het bord. De AEX staat op de hoogste stand sinds zomer 2008 en de AEX-herbeleggingsindex staat zelfs op 1% van de all time high uit oktober 2007."

Hmm, wellicht dat beleggers wat hoogtevrees krijgen. De IEXTraders hebben dat overigens al een paar weken. Niet dat ze altijd goed zitten met hun gut feelings over de markt, maar ze nooit te beroerd voor de nodige zelfkritiek. 

De Turnaround_Manager:"Ik denk dat ik Boskalis ga kopen, mijn daytrades zijn namelijk nogal bagger ..."

Sint van Slapend rijk was iets te vroeg met short gaan: "Balen hè, iets te vroeg verkocht. Scheelt slechts 4%, kan gebeuren. Ik heb er nog alle vertrouwen in dat het goed komt met de shorts."

J&T Capital Partners geven tussendoor nog even wat beleggingstips. "Never sell your winners. Verliezers eerder verkopen Momentum met beleggen is belangrijk (sectorrotaties, maar ook van smallcap naar big cap, etc.) En nog veel meer!!!!"

De tussenstand

Een nieuwe nummer 1 deze week, maar de rest van het rijtje zijn oude bekenden. 

 

  Fonds rendement rendement t.o.v. benchmark
1 Pharming group +54,87% +49,81%
2 Slapend rijk +74,88% +28,24%
3 Fonds mbp +64,95% +15,71%
4 Ebah +43,51% +11,23%
5 US Equity Fund +62,71%

+4,67%

 

Ondertussen in China

Als we het hebben over goed presterende delen van de markt....


Fleur van Dalsem is redacteur bij IEX.nl. Fleur van Dalsem neemt posities in op de financiele markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Auteur: Fleur van Dalsem

Fleur van Dalsem werkt ruim tien jaar bij IEX en is sinds haar studietijd actief in het wereldje van de financieel economische journalistiek. Als redacteur werkte zij voor verschillende financieel economische tijdschriften en websites. Fleur schrijft voor meerdere IEX-websites, vooral voor IEXProfs, en voor het IEXProfs m...

Meer over Fleur van Dalsem

Recente artikelen van Fleur van Dalsem

  1. 05 jul Het beste van de IEX Beleggersdag 2022
  2. 13 mei Trap er niet in! Beleggingslessen van Disney+
  3. 13 mei Euronext lanceert groene AEX: welke aandelen zitten daarin? 10

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links